Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi2608

pomocy!jak podać 2 letniemu dziecku antybiotyk?

Polecane posty

Gość mimi2608

moja córka dostaje spazmów jak widzi antybiotyk! podaje go strzykawką bo boje się ze z łyżeczki coś ucieknie!a ja muszę jej podać o 22 matko boje się ze będzie jak wczoraj czyli płacz, rzucanie się i godzina błagania i proszenia!

Gość gruszkakula
W jakiej formie jest ten antybiotyk? Syrop? Czy można go popijać, brać w trakcie posiłku?

Gość mimi2608
to jest syrop summamed! własnie pisze w ulotce ze 2 godz po jedzeniu lub przed 1 godzinę! więc nie wiem jak to zrobić czy podać go z jakimś sokiem?

Gość mimi2608
trzęsę się ze strachu!cały dzień się boję jak to będzie dziś!

Gość mimi2608
wiem to smakuje jak trucizna!co mam zrobić już nie wiem

Gość gruszkakula
Kurczę, no to nie wiem...:-( Może spróbuj czymś odwrócić jej uwagę?

Gość mimi2608
ja odwracałam jej uwagę, dałam jej 5 garnków z makaronem do zabawy, moczyła papier toaletowy w wanience do mycia, oblała cała łazienkę wodą wysypywała co się dało już nie wiem co jeszcze co zrobić mogę!

Summamed jest strasznie gorzki nie pozstaje nic innego jak strzykawką w soku czy herbatce na pewno sie nie uda. Mam dzis podawać dziecku antybiotyk ale taki w postaci aerozolu prosto do gardła i też mam problem, synek juz na widok opakowania zaczyna protestować.

Gość mimi2608
złoty ja wiem jak działa antybiotyk, wiem ze szkodzi ale najczęściej jest niezbędny szczególnie w mojej córki sytuacji! wiem bo jestem mgr biologii! ale nie wiem jak go podać śmieszne wiem

Gość mimi2608
Migotka tzn mam podać z sokiem lub herbatką tak? bo napisałaś ze na pewno się" nie uda"!

mimi2608 a ja jestem mgr środowiska!!! i wiem więcej od ciebie na temat antybiotyków i oddziaływania na ludzki organizm

Ja mysle że przytrzymać rączki żeby ci strzykawki nie wytraciła i tą strzykawką podaj ale jedna dawke naraz i po krzyku. Ile jej masz tego dać 3 ml ?

Gość mimi2608
Migotka 4 ml mam podać co 24 godziny! ale mała tak się wydziera i zanosiła jak ja tak chciałam wczoraj podać trzymając jej ręce że aż zwymiotowała!i bałam się ze się zachłyśnie!

Gość mimi2608
Złoty nie zaprzeczam iż jesteś tym mgr i że wiesz więcej a nawet się cieszę z tego, a ty nie brałeś nigdy antybiotyku w życiu?

W soku czy herbatce dziecko wyczuwa ten smak i tylko zmarnujesz dawkę leku tak przynajmniej było w mojej sytuacji.

mimi w takim razie nie wiem co Ci doradzić :( a co jest małej ze antybiotyk trzeba podawać hej złoty :)

Gość mimi2608
Migotka tak wiem właśnie masz rację! tylko mnie ten płacz przeraża jak ja ją tak będę za rączki trzymać!ale chyba tak muszę zrobić!specjalnie zaprosiłam dziś jej wujka i babcie zeby przyjechali na czas dawania antybiotyku to możne przy nich będzie chciała się popisać i wypije bezboleśnie! Boże daj żeby tak było!

Gość wez jej nie dawaj
moja mam tez tak robila, mialam wtedy 2-3 lata a pamietam to do dzisiaj ;( odkad skonczylam jakies 7 lat to juz sobie nie dalam podac antybiotyku i do tej pory ani razu go nie bralam i zyje. Po prostu niektórzy tak maja, jak go czułam odrazu wymiotowałam ;(

Gość frfc
mnie mama brałam na rece, ojciec trzymał i na sile mi wlewali ;( masakra

Gość mimi2608
ma duży stan zapalny gardła!miała też temperaturę 38,3! lekarz kazał antybiotyk póki jeszcze oskrzela i płuca są czyste bo ma tak dużo wydzieliny ze może tam coś się dziać zacząć!

Gość ja robie tak
podaje na łyzeczce a w ręku trzymam serek np danio i udaje,ze niby podaje mu ten serek wtedy mały buzie otwiera i myk mu szybko wlewam a czasami taką miarką co jest np.w nurofenie dla dzieci wtedy wiem ile mały go dostał...

Gość mimi2608
frfr dlatego nie chce na siłę tak robić! to jest okrutne i straszne dla niej!potem się gniewa na mnie!

Gość mimi2608
to jest świetny pomysł z tym serkiem! dziś spróbuję na pewno tak zrobić!aż mi lepiej może się uda choć troszkę!a resztę już wybłagam zęby wypiła, bo moja córka jest spostrzegawcza bardzo zauważy ze coś się święci!