Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała_123

Jak myślicie...

Polecane posty

Gość Mała_123

dzisaj byłam u okulisty i okazało się ze mam wadę wzroku -0,5 na lewym i prawym oku. NIe długo zdaję egzamin na prawo jazdy. Czy moze mi to przeszkadzać? Z tego co wiem to jest to mała wada. Mam zamiar nosic szkła kontaktowe bo za okularami nie przepadam. Kiedyś nosiłam je przez ok 2 lata i więcej nie chce. Czy przez taką wadę moge miec wydane prawo jazdy terminowo?

Gość nie ale musisz mieć zaświadcze
od okulisty, to się wypełnia w zaświadczenie lekarskie o przydatności jako kierowca

Gość musisz mieć zaświadczenie
no i na egzaminie musisz mieć okulary czy szkła jeśli w zaświadczeniu jest napisane że musisz je nosić no i z własnego doświadczenia jeśli na egzaminie MUSISZ mieć szkła czy soczewki to radzę w tych szkłach/soczewkach trenować jazdy ja mam mniejszą wadę wzroku, podczas jazd nie nosiłam szkieł bo widzę dość dobrze, problem pojawił się podczas egzaminu gdy mając szkła nie potrafiłam ocenić odległosci słupka za tylnim oknem (patrząc w tył w okularach nie potrafiłam dokłądnie ocenić odległości bo zamaist patrzeć na wprost siedzisz obrócona i wtedy jakby oko nie patrzy przez środkową częśc szkła) trochę trudno to wytłumaczyłam ale w okularach widok przez tylną szybę był różny od tego do czego byłam przyzwyczjona jeżdżąc bez szkieł, czułam się więc w okularach niepewnie i bałam się że źle ocenię odległosć

Gość musisz mieć zaświadczenie
pisze oczywiście o manewrach na placu i cofaniu po łuku....