Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magistrowa

chyba za pozno na dziecko?

Polecane posty

Gość magistrowa

mam 38 lat...wlasnie wchodze w drugi zwiazek ...ja mam dwie duze juz cory on nie ma dzieci...chcialby miec...czy dla mnie to nie zapozno na macierzynstwo?jak uwazacie?

nie za pozno! znam wiele kobiet ktore w tym wieku lub jeszcze pozniej zaszly w ciaze jezeli pragniesz tego to czemu nie?

Gość magistrowa
zanim zajde...nim urodze to mnie zastanie 40-iecha....boje sie ...bo wiecie...w tym wieku nietrudno o powiklania

sama wlasnie sobie odpowiadasz na swoje pytania,powiklania moga rowniez wystapic u 20 latki chodz fakt ze w takim wieku jest wieksze ryzyko,ale pod opieka lekarza przeciz wszystko moze byc dobrze,moja ciocia urodzila zdrowa corke jak miala 44 latka:-)i super sie czula,ciaza zdrowo znosila i urodzila bez problemow

Gość saleminka8
mama mojej koleżanki urodziła dziecko gdy ona miała 20 lat ;) mając 41 :) bez powikłań

Ja też, widząc nawet wśród otoczenia, uważam że powikłania mogą mieć i nawet 20 latki. Znajoma, lat 22 jak urodziła dziecko, rozszczep kręgosłupa, jakieś dodatkowe wady, znajoma mając 23 lata urodziłą dziecko z zespołem downa. A znam i takie 40 które urodziły zdrowiuteńkie dzieci. Jeśli ty tego pragniesz, jeśli uważasz, że dasz jeszcze radę i chcesz tego, to do dzieła :). I nic nie przejmuj się wiekiem, a zapewne ciążą i małe dziecko cię odmłodzi (jeśli można już mówić o odmładzaniu mając 40 lat).

Gość mama malego Danielka
Nie za pozno! Mieszkam w Holandii i znam tu wiele kobiet, ktore urodzily kolo 40-stki. Tutaj to normalne, takze trzymaj sie, powodzenia, owocnych staran i zdrowego dzidziusia :)

Gość Majka35
Witam.Ja mam 36 lat i tez mam juz prawie dorosle dzieci a teraz staram sie o 3 malenstwo:)i wcale nie uwazam,ze jest za pozno.Jak ktos wczesniej napisal ciaza jest dobra w kazdym wieku jesli sie jej chce i sie dba.Jest tu na kafe nawet taki temat CIAZA PO 40 -KTO ZE MNA i tam jest wiele kobiet ,ktore urodzily w tym wieku a nawet w pozniejszym i wszystkie dzieciaczki sa zdrowe.Pozdrawiam i rzycze nam szczescia:)wszystko bedzie dobrze:)ja za 10 dni bede wiedziala czy sie udalo:)

Gość agajek
mam 41 lat dwoje dorastajacych dzieci i strasznie zaluje ze nie zdecydowalismy sie na trzecie dziecko,maz nie raz wspominal, ja kategorycznie nie chcialam a teraz zaluje ale uwazam ze gdy co to 42 na urodzenie to zdecydowanie za pozno..chyba mam jakis kryzys skoro mi sie tak dzieciaczka chce :D..tak wiec kolezanko jestes troche mlodsza ode mnie rob sobie dzidzie i sie nie zastanawiaj ,ostatni moment,powodzenia! :))))

Gość proszę oto przykład
moja ciotka: jak dla mnie to było już przesądzone, że zostanie starą panną, a tu proszę, dokładnei 15 dni po swoich 38 urodzinach urodziła córkę, a 14 miesięcy później kolejną córkę. Obie zdrowe jak rybki:) Nie wahaj się, bo do odważnych świat należy:) Dodam jeszcze, że osobiście znam osobę, która w wieku lat, uwaga - 18-tu!!! urodziła córkę z zespołem downa.

Gość Majka35
Wcale nie taki ostatni.serio mowie,sa kobiety ktore rodza szczesliwie w wieku nawet 44 i sie staraja o malenstwo.Jak czujesz sie na silach to dla Ciebie tez nie jest za pozno.Mamy tez ten komfort,ze mamy starsze dzieci ,ktore pomoga:)

nie za późno! jeśli tego chcesz to dlaczego nie???? moja ciocia w wieku 36 (prawie 37) urodziła pierwsze dziecko. chlopiec calkowicie zdrowy jest. moja mam ostatnie swoje dziecko rodzila w wieku 42 lat! brat całkowicie zdrowy! zywe srebro! teraz już 7 lat ma i jest naszym oczkiem w głowi, no i szybko wujkiem został, czym chwali się na prawo i lewo :P

Magistrowa jak jesteś zdecydowana na dziecko to nie wachaj się,ja za miesiac kończę 41 lat i jestem w ciąży na dodatek mnogiej,więc jak widzisz na dziecko nigdy nie jest za późno...Pozdrawiam..))))

Gość mama klaudii
moja mama tez urodziła brata jamk miala 39 lat.teraz ma sie dobrze wszedzie go pełno, a rodzice zadowoleni bo jak ja sie wyprowadziłam to nie sa sami i jak mowi mama problemy mlodego ja odmladzaja :) a i on tez sie hwali ze jest wujkiem , chyba cala szkola juz o tym wie :)

Gość mama malego Danielka
A i jeszcze zapomnialam napisac, ze przyjaciolka mojej mamy urodzila syna w wieku 41 lat, chlopak zdrowy jak ryba, madry i bardzo przystojny ;) Ma teraz prawie 17 lat. Wiec NA PEWNO nie jest za pozno! Nie wahaj sie, tylko do dziela :D

Gość agajek ja urodziłam
bliźniaki w wieku 41 lat a na sali ze mną leżała pani w wieku 45 lat. Wszystko jest możliwe. Autorko 38 lat - w tym wieku urodziłam pierwsze dziecko :D

Gość ejjjjj
nie za pozno! Bedziesz jak marysia z m jak milosc ;) A tak naprawde wydaje mi sie ze jesli czujesz ze "chcesz" byc jeszcze matka, "ze chcesz wstawac do dziecka w nocy, byc nie wyspana i wiecznie spozniona, niezadbana " oraz ze chcesz aby jakies malenstwo obdarzylo cie miloscia bezgraniczna,wiecznym oddaniem i duma to do dziela:D

Gość mama37
mam 38 latek , a po domku śmiga mi roczny brzdąc, po dziesięcioletniej przerwie. Jest maskotką całej rodziny, do odważnych świat należy, nie zastanawiaj się, do dzieła, pozdrawiam życzę powodzenia

Gość nie za pozno
moja znajoma 43 lata wlasnie urodzila synka,zdrowego ponad 4 kg,w ostatnich latach srednia statystyczna matek rodzacych zdecydowanie przesunela sie do przodu;)a ciaza odmladza;)