Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby taka doswiadczona

2 tygodnie bez okresu

Polecane posty

nigdy nie sadzilam ze tu napisze no ale... jestem 2 tygodnie bez okresu (robilam dwa testy i negatywne) - ide dzis do gina (wiec pewnie zastanawiacie sie po co pisze ;)) W kazdym razie ide ;) Ale nie moge o tym przestac myslec i tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze jestem w ciazy ( nie bede rozpaczac,wrecz przeciwnie) ?? Okres powinnam dostac 2 tyg temu(mam regularne cykle),mam jakies pobolewania okresowe, a poza tym ciagle mi sie wydaje ze to "juz" i biegne do wc,a tam nic ;/ czasem tylko malutki lekko zoltawy sluz ;) wiec pisze do Was ;)

Gość gryczka
Ale czego oczekujesz?

wlasnie nie wiem... chyba oczekuje ze jakies mamuski napisza: a) ja tez tak mialam i jestem w ciazy b) mi sie tez spoznial a potem dostalam c) okazalo sie ze jestem chora nie wiem tak napisalam ;p chcialam sie wygadac

Gość a robilas ......
test z porannego moczu ? moze lepiej zrob bete ( badanie z krwi )

Gość xccdvcxxxxxxxxxxxxx
Moja siostra tak miała, kilka testów wyszło negatywnie, gin ją zbadał, nic nie stwierdził, dał tabletki na wywołanie okresu ale ich nie wzięła bo czuła że to może być ciąża, poczekała jeszcze tydzień no i były 2 kreski. Ja natomiast zrobiłam test w dniu spodziewanego okresu no i były od razu 2krechy

robilam z takiego "poludniowego" wlasnie tez mysle ze da mi dzis na wywolanie, tylko wlasnie tak sie zastanawiam czy jesli bylabym w ciazy i bylby to ok 5 tydzien to usg juz pokaze? chcialam z kims pogadac :) bo nie mam z kim ;/ maz daleko ;/

Tabletki na wywołanie nie spowodują, że dojdzie do krwawienia jesli jest ciąża. Tak to działa. Luteina i Duphaston przepisywane często "na wywołanie" to progesteron, ktry spada naturalnie pod koniec cyklu i wywołuje krwawienie natomiast w ciąży - naturalnie produkowany jest do +/- końca pierwszego trymestru, czyli nie zaszkodzi.

wogole dzieki Dziewczyny :)

Jeśli 5 tygodni po potencjalnym zapłodnieniu to nie ma szans, by sprzęt NIE wykrył tej ciąży ;)

nglka dzieki wielkie :) duzo wiesz :) Dziekuje za twoja opinie bo jest inna niz sie spodziewalam :) Własnie takie cos sprowadza mnie na ziemie i przekonuje ze test jednak nie klamie...

Ale że jak? Śluzu dużo? Albo jesteś w okresie okołoowulacyjnym albo wzrasta estradiol i miesiączka na dniach. Gin wyłapie od razu na podstawie obrazu USG - ktra wersja ;)

zagielas mnie raczej nie jest to sluz (tzn chodzi mi o taki jak w owulacji- ciagnacy sie) i nie jest to takie "posikiwanie" to jest po prostu takie hmmm lekkie uplawy

Gość Lunka23
Może sama sobie odpowiadasz.. może to upławy> Dobrze, że idziesz do lekarza.

nie ma brzydkiego zapachu, nie swedzi co to znaczy estrogenowy?

Estrogeny to hormony płciowe żeńskie, to dzieki nim mamy śluz płodny, między innymi. Śluzem estrogenowym (inaczej: płodnym) nazwywamy każdy o cechach (choćby jednej z tych cech, co ważne!): wodnisty, przejrzysty, rozciągliwy, śliski, dający uczucie mokrości.Taki śluz może też pojawiać się na 1-2 dni przed miesiączką, ale to nie reguła. Oznacza, że progesteron (który zagęszcza śluz) spada a wzrasta estradiol (estrogen) i należy spodziewac się miesiączki.bez codziennych obserwacji ciężko będzie Ci stwierdzić co jest czym ale gdybys obserwowała się codziennie zauwazyłabyś taką ależnośc, gdyby wystąpiła.

Gość powinnas zrobic
test z moczu porannego jak bedziesz na czczo ! kup sobie test i zrob go jutro rano .

Gość zrob test..............
z porannego moczu . kup test i zrob go rano jak rano jak bedziesz na czczo

Ciekawi mnie jak potoczyly sie losy Autorki:) Jestem w takiej samej sytuacji-jutro Ginek...

Do niby ta doświadczona, tu babie lato, zalaczylam topik o 9 podobny, ja nie mam okresu o 9.12. zerknij, mam podobnie, okres sie nie pojawia, test negatywny nie wiem co o tym myslec