Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewalka

Niania a siniaki pierwszego dnia!!!

Polecane posty

Gość milusiaii
czepiacie sie matki która jest przewrazliwiona to jej sprawa, swoją drogą też nie chciała bym takiej bez doświadczenia.

Gość eh glupia babo....
Plae 8 zlotych za godzine, wymagam realnych rzeczy. Mialam cala rzesze chetnych, przychodzilo po 5-6 osob dziennie przez dwa tygodnie wiec cos jest nie tak skoro u ciebie tylko 3 za taka stawke. Albo jestes glupia albo nienormalna jesli jeszcze cie to nie zdziwilo. Nie wiem czy wiesz ale miedzy nianiami tez jest wymiana korespondencji, ostrzegaja sie wzajemnie przed okreslonymi matkami frustratkami, ktorym sie wydaje ze jak rzuca dwie dychy to wszystko im wolno. Wiem to od "naszej" niani. Do takiego domu nikt juz nie chodzi albo tylko takie, ktore nie maja nic do straenia: ze zla opinia, bez zadnego doswiadczenia. Dlatego nie my swoim dzieciom szkodzimy plaac po 5 czy wiecej za godzine ale ty, z takim nastawieniem do Nianpowodujesz, ze zadna normalna, kochajaca dzieci ale wymagajaca szacunku nie pojdzie do ciebie pracowac. To zawod z powolaniem. jesli na priorytecie kladziesz kae to nie ma sie co dziwic ze ida o ciebie tylko te, dla ktorych liczy sie glownie kasa a nie twoje dziecko. Jaka jestes dla innych tacy inni beda dla ciebie i twojej rodziny. Chcesz znalezc nianie, ktora odda serce twojej corce? Po postach wnosze, ze masz to gleboko w tylku.

Gość wertooo
piszesz że płacisznani 2godz.??? czyli 160 zł dziennie... 800 zł tygodniowo... 3200 miesięcznie??? czyś ty oszalała?? :D:D czy pomyliła ? :P

Gość ewkaa----
u mnie sie zgłasza 20 opiekunek dziennie, to co mam kasting zrobić? może gdy by co niektóre tu napisały po ludzku to duzo by mi to pomogło , gdzie robie bład w szukaniu doświadczonej, np oco pytać itd. CZy stałke mam zanizyć? ale tu same wyzwiska.

Gość platforma
Jakbym ja szukała niańki, to własnie najchetniej na takich zasadach, jak ta pani, ktorej dziecko jest włączone w rodzinę niańki, bawi sie z innymi dziećmi, uczy się współżycia w społeczeństwie. No ale to tu chyba odpada, bo to już w ogóle - oprocz upadków na płytki byłyby jeszcze siniaki po zabawach dzieciecych, a dziecko autorki ma przejść dzieciństwo bez siniaków i zadrapan

Gość rghnb
pisałas w 1 poście że 20 /h :O

Gość platforma
bo ty chcesz jakieś dowody rzeczowe, jakieś nie wiadomo co na pismie. Najwazniejsze to własne odczucie, wrazenie, oprocz tego referencje. I tyle. Nie są potrzebne nie wiadomo jakie szkoły, kursy i inne pierdoly

Gość ewka-----------
tak zle itak nie dobrze, za niska stawka ---to znajde sobie pilnowaczke a ni eopiekunke, za duża stawka----znajde sobie materialistke a nie opiekunke z powołaniem.

Gość ewka---
jeszcze trzeba wiedziec jakie zabawy sa odpowiedznie do wieku dziecka, ta akurat nie wiedziała.

Gość ewka----
ale referencje to ona moze dostac od kazdego z swojego otoczenia co napisze, podpisze i podtwierdzi telefoniczne.

Gość obawiam sie ze
my,jak nas nazwalas - kurwiska i szmaciary juz ci nie pomozemy, radz sobie sama tak, jak (nie)umiesz i skoncz ten zalosny temat

Gość ewka-
własnie pisze o swoich odczuciach i wrażeniach ale spotkałam sie jak narazie z wyzwiskami ze sie czepiam ich.

Gość ewka---
nikogo tu nie wyzywam:) sporo tu ew było.

Gość jakos ci nikt w to nie uwierzy
jakos ci nikt w to nie uwierzy, IP nie klamie, klamczuszko... sama jeste klamczucha a masz wielkie roszczenia do nian.. obys nie znalazla godnej dziecka niani, bo ja zniszczysz. szkoda by bylo dziewczyny.

Gość platforma
Jak tobie referencje nie wystarczą, to chyba nie ma takiej niańki, która cie zadowoli. Nikomu nie ufasz, nikomu nie jestes w stanie dac choc odrobinę zaufania - to jak chcesz to przeprowadzić? Wynajmij detektywa, który sprawdzi przeszłosć niańki od momentu urodzenia, inaczej nie zaznasz spokoju. Lepiej oddaj to swoje dziecko do żłobka, tam przynajmniej bedziesz miała świadków, jak źle twoje dziecko jest traktowane

Gość ewka---
dziewczyno co ty z tym ip:) moge ci nawet swoj adres podać jak chcesz durna kobieto.

Gość ewka---
nie to swoje, tylko najukochansze -------------- ty jebnięty pokemonie , to swoje to mozesz mówić do swojego dauna co urodziłas.

Gość platforma
Ty to na serio masz cos nie tak z głową - co jest zlego w wyrażeniu "to swoje dziecko"? Nie jest twoje? Nie jest dzieckiem? LECZ SIĘ

Gość gdybym miala 20zlna godz
dac niance to bym szukala z polecenia od innych nian od innych mam itp.. bo te sa nadrozsze ale i najlepsze i na pewno starsza pania a nie mloda dziewczyne, ale ty jestes pierd... wiec pewnei nikt ci nikogo nie poleci z takim podejsciem jakei masz starsza kobieta bedzie chciala szacunku a ty nie masz do nikogo szacunku wiec... wsadz sobie te 20zl i nawet 100zl na godz

Gość wiktoriastruznaw
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6948690,Badania__polskie_nianie_nie_zajmuja_sie_dziecmi__ogladaja.html?skad=rss EWUNIU MASZ RACJE TEŻ MIAŁAM PROBLEM ZE ZNALEZIENIEM FAJNEJ NIANI, DOPIERO ZA 15 RAZEM TRAFIŁAM. NIE SŁUCHAJ CO PISZA TE NIBY POLKI MAMY, TY SAMA WIESZ NAJLEPIEJ KTORA BEDZIE PASOWAĆ.

Gość wiktoriawozniak//
Ewuniu pamiętaj, żeby wziąść opiekunke co ma dziecko , opiekunka bezdzietna nie jest w stanie tak bardzo wyczuć dziecka jak matka... nie są w stanie zauważyć wielu "małych" niebezpieczeństw... wiem sama po sobie. Jak byłam nianią kiedyś jest się ostrożnym i opiekuńczym, ale to jest poza nami... a będąc rodzicem uważa się na wiele więcej rzeczy... mam nadzieje ze Ci pomogłam:)

Gość tez jestem taka
Sama doswiadczylam, a raczej moje dziecko jak opiekunka karała moje dziecko i zostawiała bez opieki, na szczescie potrafi mówic i opowiedział mi wszystko ze szczegółami. Podziekowałam jej natychmiast z dnia na dzien, rozliczylam sie ale teraz to ona oczernia mnie i opisuje jako nieuczciwego rodzica. Instytucja opiekunki niestety przybrała postac - przyjsc zarobic łatwo niemałe pieniadze15zł/godz i niewiele robic tzn. wszystko tylko nie zajmowac sie dzieckiem, a pozniej okazuje sie że nasze dzieci są niegrzeczne... radze wszystkim rodzicom, zatrudniajcie opiekunki tylko z polecenia lub proscie o nr telefonów poprzednich rodziców, aby uzyskac jakies informacje na temat osoby z którą zdecydujecie sie zostawic swoją pocieche, pozdrawiam serdecznie . Rozumiem Ewo Twoje obawy.

Gość ---------------------
Drogie mamy, chciałam was poinformować że niestety ja Ewa równiez trafiłam na bardzo nieuczciwą osobę która miała opiekować się moim synkiem. Niedoszła niania zachowała się w następujący sposób: Niania miała przyjść do pracy we wtorek (rozmawiałam z nią w piątek), w poniedziałek po 21 napisała sms że nie może przyjść do pracy we wtorek (ma bardzo ważne sprawy) i że przyjdzie w następny poniedziałek. Porozmawiałam z nią i ustaliłam że zacznie pracę w najbliższy czwartek czyli dzisiaj. Pani nie zjawiła się rano o 8 a o godzinie 9 napisała że rezygnuje!!!! Nie będę pisała jak bardzo jestem zła, że muszę teraz brać bezpłatne dni urlopu i na ile taka sytuacja skomplikowała mi życie... Pani sprawia wrażenie bardzo uczciwej, ma referencje, doświadczenie itd... Miałam jej zaufać i wierzyć !!!i jak tu wierzyć.? to była opiekunka również wybrana z wielu. tez 2 tygodnie szukałam takiej której zaufam:(

Gość i jak tu wierzyc opiekunkom_
Zatrzymana nieuczciwa opiekunka Policjanci z Północy zatrzymali 50-letnią opiekunkę do dzieci. Kobieta zamiast zajmować się podopiecznymi okradała domu ich rodziców. Już teraz wiadomo, że ofiarami nieuczciwej niani padły trzy rodziny. Policjanci sprawdzają, czy nie było ich więcej. Za kradzież grozi jej do 5 lat pozbawienia wolności. O nieuczciwej opiekunce policjanci z Północy dowiedzieli się kilka tygodni temu. Wtedy do komisariatu na przyszło małżeństwo, które złożyło zawiadomienie o kradzieży. Pokrzywdzeni podejrzewali, że ozdoby warte około 1000 złotych padły łupem opiekunki do dzieci. Funkcjonariusze od razu zaczęli wyjaśniać sprawę. Z ich ustaleń wynikało, że 50-letnia kobieta wyszukiwała ogłoszeń prasowych, w których poszukiwano opiekunki. Również sama w marketach pozostawiała informacje, jakiego charakteru pracy poszukuje. W ten sposób została zaangażowana przez jedną z rodzin. Kiedy została sama ze swoimi podopiecznymi wykorzystała dogodny moment i ukradła biżuterię. Następnie zniknęła bez śladu. Kobieta została zatrzymana . Wpadła, kiedy kolejny raz zamierzała odpowiedzieć na zamieszczony w prasie anons. W trakcie rozmowy z policjantami 50-latka przyznała się do kradzieży biżuterii. Jednocześnie policjanci ustalili, że działając w ten sposób okradła dwie inne rodziny. Śledczy sprawdzają, gdzie trafiły zrabowane przedmioty i czy okradzionych rodzin nie było więcej.

Gość nianie to
kradna.Yyamiast opiekować się dziećmi rozmawiała przez telefon lub plądrowała mieszkanie. Kradła drogą biżuterię, pieniądze, kosmetyki, ubrania a nawet zabawki. Najcenniejszym łupem jaki zgarnęła był zegarek wart 85 tys. zł. Nieuczciwa opiekunka wpadła dzięki nagraniom z domowego monitoringu jednej z rodzin dla jakich pracowała.