Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lunka23

Niepłodnosc idiopatyczna?

Polecane posty

Gość Lunka23

Instynkt macierzyński obudził sie we mnie kilka lat temu. Pragnę dziecka coraz mocniej ale niestety każdy kolejny miesiąc przynosi rozczarowanie. Najpierw musiałam walczyć z niechęcią a raczej lękiem mojego partnera przed posiadaniem dziecka. Potem i Moje Kochanie zapragnęło być tatą. Rozpoczęliśmy starania ale kazdego miesiąca nadchodziła @...myślałam naiwnie, że może po ślubie.. ale nie jestem teraz w 15 cyklu starań i nic. Konsultowałam mój problem z lekarzem. Od zawsze mam regularne miesiączki, gin monitorował mi cykle i zawsze była owu, jajeczko pękało w odpowiednim momencie. Sprawdzilismy nasienie - w porządku. Nic innego lekarz nie sprawdzał. Teraz borykam sie z torbielką w jajniku, na którą lekarz przepisał mi proverę a potem duphaston. Jakieś 2 lata temu miałam laparoskopie z tego samego powodu. Oprócz tego nigdy nie miałam rzadnych problemów. A Wam kobietki jakie badania zlecał lekarz?

hej sprawdź sobie poziom hormonów w odpowiednich dniach cyklu: Fsh, Lh, estradiol, prolaktynę i progesteron; zbadaj sobie poziom Tsh; później mogłabyś sprawdzić drożność jajowodów.