Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariucha 2cc

antykoncepcja -tabletki ..

Polecane posty

Gość dariucha 2cc

witam , mam 22 lata , czesto z facetem uprawiamy sex , do tej pory zabezpieczalismy sie tylko prezerwatywa , ale ja sie boje ze ona pęknie ... a nieplanujemy miec jeszcze dzieci :), postanowiłam dzisiaj wybrac sie do ginekologa po tabletki , zbadał mnie , przepisał "sylvie 20" (odpowiednik novyonette) czy stosowanie pigułek +prezerwatywa w 100% uchronia przed niechciana ciążą ?????????????????? nie mam zamiaru stosowac samych pigułek , albo samych prezerwatyw , ponieważ niechcialabym zajsc teraz w ciąze która z was stosowała gumki +pigułki i było ok????? dodam ze 2 lata temu tez brałam pigułki bo mialam baaardzo obfite i bolesne miesiaczki i było ok

ja biorę tabletki od roku, obowiązkowo za każdym razem jest jeszcze gumka (kawaler się upiera to niech ma) . Gumka ani razu nie pękła, ciąży brak :) ale 100% to nie da ci nic. Chyba, że abstynencja :D

Gość dariucha 2cc
czesto czyli kilka razy dziennie codziennie :) mam nadzieje ze taki rodzaj antykoncepcji niezawiedzie , panicznie sie boje ze zajde w ciaze

Gość dariucha 2cc
fioletowy widelec --> bo czesto jest tak ze facet niezabardzi chce gume załozyc , wolą bez hehee , ale mój zakłada MUSI !!!! :)

ja biore tylko tabletki i nie wyobrazam sobie stosowac dodatkowo gumek czy globulek przed ciaza 3 lata po ciazy juz 2 lata

Gość jak masz zamiar i tak
zmuszać go do gumki, to po kiego chcesz się truć pigułkami? :o wystarczy systematyczność i punktualność, oraz czytanie ulotki i same pigułki wystarczą jeśli chodzi o ciążę. No, chyba że boisz się syfa...

Gość dariucha 2cc
a ja bede miala lepszy komfort psychiiczny stosując gumy +pigułki , samym pigułką jakoś nieufam do konca i gumom tez nie , a skoro polacze te dwie rzeczy to prawdopodobienstwo wpadki jest mniejsze niz przy samych tabletkach albo samych prezerwatywach , a niewyobrazam sobie dalej uprawiac sex i jednoczesnie stresowac sie czy przypadkiem nie zajde w ciaze

Gość dariucha 2cc
sorki za błędy :) dodam jeszcze tyle ze moja znajoma ma 30 lat , i 4 dzieci , a te 4 dziecko wpadka PRZY PIGUŁKACH ANTY. mówila ze brała systematycznie , nigdy niezapomniala

Gość zawsze tak mówią
aby nie wyjść na kretynkę co nie potrafi regularnie nawet pigułek przyjmować. Ja stosuje tylko pigułki od paru lat i ciąży brak. Jestem płodna - potwierdzają to badania.

Gość dariucha 2cc
ale ja nie ufam samym tabletkom , wole zeby facet mial jeszcze gumkę , niz potem mialabym plakac ze zaszłam w niechciana ciaze , juz raz mialam obawy ze zaszłam w ciaze - wiem jaki to ogromny stres

Gość ggtrt
Stosowaliśmy z mężem gumki +pigułki przez 11 lat...i ciąży nie było...;) Musiało by być niepokalane poczecie...albo McGyver :)

Gość a ja od 6 lat stosuję tylko
pigułki i też nie zaszłam w ciążę. Za to na pewno nie miałabym komfortu psychicznego kochając się z mężem w gumce, bo wiem że on nie lubi, zresztą ja też wolę bez. Dlatego zdecydowaliśmy się na pigułki.

Gość dariucha 2cc
są kobiety które ufaja tabletkom , ja nie ufam :(, szczerze mówiac to i tak sie boje dalej ze zajde w ciaze , nawet przy tabletkach+gumy , ale mniej niz przy samych tabletkach

Nie ma pewniejszej metody zapobiegania ciąży niż stosowanie regularnie i o stałej porze pigułek. Jeśli masz watpliwości to dodaj jeszcze prezerwatywę, albo wstrzemięźliwość i masz 100% pewności ze nie zajdziesz:P

Gość dariucha 2cc
mam nadzieje ze niezajde w ciaze stosując tabletki+gumy niechce narazie dziecka

Gość dariucha 2cc
ale i tak mam watpliwosci:(

Gość dariucha 2cc
slyszalam kiedys o jakiejs wszywce antykoncepcyjnej , i do tego dodalabym prezerwatywy to moze byłoby pewniejsze