Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielkamanielka

Jaki magiczny film polecacie??

Polecane posty

Ja tez polecam cos z klimatów Coelho - "Weronika postanawia umrzeć". Niesamowity film. Niedługo będzie miał premierę na hbo, więc będzie go można obejrzeć. Polecam!

"uczeń czarnoksiężnika" z Cage'm zapowiada się ciekawie. Wygląda klimatycznie. Też niedługo będzie na hbo, bo 17 kwietnia.

Gość dedek
A warto ten film oglądać, dla mnie trochę durnowato sie zapowiada

To nie jest kino moralnego niepokoju, ale warto go obejrzeć :-) Bardzo fajne efekty specjalne. Robią wrażenie.

Gość twrwr
A co tam się fajnego dzieje, dla przykładu?

Dużo wymieniać, bo naprawdę sporo ich jest w filmie. Zresztą to właśnie atut tego filmu, bo jeszcze nie tak dawno takich cudeniek byśmy nie oglądali. To, co robią z Nowego Jorku, zapada dosłownie w pamięć.

Gość o co chodzi w tym filmie?
kalina Ty chyba magicznych filmów nie widziałaś :O autorce nie chodziło o szmirę najeżoną efektami komputerowymi 🖐️

Gość szukampracy
Jakubowa drabina.

magiczny film nie musi byc pozbawiony efektów specjalnych :-p Magia polega na zaczarowaniu odbiorcy. A ten fil mnie wlasnie zaczarował.

Gość Mała Destylacja
Film siedem dusz (seven pounds) wycisnął mi łzy. Ktoś polecał wcześniej, ehh.

Gość anocna
bazyl, czlowiek z kulą w glowie.. klimat ameliowy :)

Gość abecadlo1
Siedem magicznych kutasów :D

Takim magicznym filmem jest też "Wielki Mike" ekranizacja prawdziwej historii futbolisty Mikea Ohera. Bardzo dobra rola Sandry Bullock, która gra przybraną matęi, która pomaga nastolatkowi ze slumsów stać się gwiazdą sportu. Piękny film o miłości i wsparciu.

Gość zuzzi01
Mnie porusza serial "Bez tajemnic" - serial o psychoterapii z gwiazdorską obsadą. Dużo można dowiedzieć się o bolączkach współczesnych Polaków. Takiego serialu jeszcze nie było.

Gość zuzzi01
Jeżeli mogę dodać, to polecam "Dzień, który odmienił twoje życie" - Przedstawione tu zostaje życie pewnej rodziny podczas pięciu szczególnych dni. Pięciu dni niezwykle dla nich ważnych, ważniejszych niż inne, po których nic już nigdy nie będzie takie samo.

Gość zuzzi01
"Starcie tytanów" - bardzo malowniczy film na podstawie greckiej mitologii, Perseusz w misji przeciwko Hadesowi. Miodzio!

Gość zuzzi01
Te filmy mają właśnie magicznego kopa - i chodzi tu o historię, sposób realizacji, efekty specjalne i w ogóle kunszt filmowy.

Gość wypasione kwiaty dla mamusi
Dom Zły bardzo romantyczny o prawdziwym życiu

Gość zuzzi01
"Życie jest cenne". "Bohaterowie filmu Życie jest cenne, zarówno Izraelici, jak i Palestyńczycy, starają się przerwać ten zaklęty krąg nienawiści. Niektórzy z nich są gotowi i zdolni do pomocy bez względu na dzielące ich religijne i narodowościowe różnice. Współczucie i okazana pomoc potrafią zmienić nawet najbardziej zatwardziałe i wrogie postawy i przekonania". To znaczy magia.

Gość cichoboprzyjdziezdzicho
Dla mnie Amelia. Magiczny to specyficzny klimat, który pozostaje na dłużej.

Gość uwiklana
"Pamietnik" (2004) :)

Gość maomooa
,,Mamuśka" z Julią Roberts- bardzo wzruszający

Gość zuzzi01
Z Julią Roberts to są często magiczne filmy - "Notthing Hill", "Jedz, módl się, kochaj", "Pretty woman".

Moze komedia?Dzis ogladalam w necie fajna komedie:D Mąż na jeden weekend - bardzo fajna:D Chcialam poogladac DROGA BEZ ;POWROTU4 najnowsza czesc ale zbyt streaszne sa tam sceny...nie na moje nerwy ZAPLĄTANI fajna bajka:D

Z ostatnich magicznych to na pewno "Incepcja". Chyba nie trzeba przedstawiać tego filmu, jeżeli ktoś wie, o co chodzi. Dla mnie zupełna magia. Jak ktoś nie widział, to może zobaczyć na HBO.

Gość MIlka 85
"Alicja w krainie czarów". To jest dopiero magia! Ten z DiCaprio to tylko technika. A ten ma duszę.

"Incepcja" też m duszę, bo jest o samej duszy, o naszym umyśle, o tym, czym jest nasza tożsamość, pamięć itp. I jest genialnie zrobiony pod względem technicznym. Było nie było zdobył chyba 4 Oscary.