Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakaka 1234

Za ile miesięcznie jesteście się w stanie utrzymać ? Same czy z rodziną ?

Polecane posty

ktos tu pisze wyzej ze klamie co do tej pensji. Otoz kobieto wejdz jeszcze raz na to forum i sprawdz kiedy to bylo ( chyba ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem :P ) Teraz niedawno urodzilam dziecko to jak mam pracowac??? Co do kasy to ty jednak czytac nie umiesz tam dziewczyny pisaly ze 500zl potrafia do utrzymac za caly miesiac i tam tez pisalam ze mamy z mezem 3-4tys zl. idiotko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biedowanie za 4tys ???? a ty ile zarabiasz????

Gość a u nas jest tak
Bogata w miłość- to witaj w klubie- ja ide do glupiego warzywniak i zostawiam tam 60 zl....straszne to bo porzezeramy kase.Moj maz teraz dostal premie i w sumie w listopadzie dostanie 8000zl i juz 3 tys sa rozplanowane na ubrania zimowe dla naszej 3.Chcialabym powiedzmy te 5000zl odlozyc ale aby sie to udalo musialabym chyba ukryc te pieniadze gdzies i stracic pamiec:)

Mi jest przykro jak patrze jakie chamstwo pojawia sie na tym forum.Ja sobie nie wyobrazam jak takie proste, chamskie i glupie baby moga byc mamami...;/WON!

Gość do elzunia
Nie jestem zadna idiotka klamczucho elzuniu!!Idiotka to jestes ty bo krecisz , klamiesz i perfidnie oszukujesz!!Urodzilas dziecko i co? kobiety zaraz po porodzie wracaja do pracy i dziecko nie jest zadna wymowka:)Zarobilabys na jakis oryginalny blyszczyk i nie musialabys chodowac kur na balkonie:)Wiec do roboty!! I na chwile obecna mojego zycia uwazam ze pensja 3 - 4 tysiace to jest pensja podstawowa na oplaty i jedzenie oczywiscie obiady , kolacje na miescie za taka kase odpadaja. 3 tysiace to ja zarabialam na 2 roku studiow:)Ale podziwiam podziwiam za taka gospodarnosc:)

Gość a mowia ze ludzie
w Polsce malo zarabiaja hehe, wspolczuje tym co naprawde niemaja pieniedzy

Do "Bogatej w milosc"- ja wspomnialam,ze mam 100 zl miesiecznie,ale to wydaje tylko na dzidzie i siebie.Nie mam innych dzieci a zyje bez meza-te 100 zl-juz po wszystkich oplatach-bo na to mam inna pule -spokojnie mi wystarcza,chociaz w tym miesiacu nie-byly Chrzciny i duzo imprez gdyz siostra przyjechala po dlugim czasie:)

Gość hhhhhhhhaaaaaaaaaaahhhhhaaaaaa
"pensja 3 - 4 tysiace to jest pensja podstawowa "

Gość do tej elzunia
Verus - 100zl miesiecznie??????????Ty chyba sobie zartujesz!!Powiedz mi jak mozna przy stawce dziennej 3, 2 zl utrzymac siebie i dziecko???????Oswiec mnie!!

Gość do elzunia
hhhhhhhhaaaaaaaaaaahhhhhaaaaaa - co Cie tak smieszy?Nie rozumiem ludzie o co wam chodzi?Zarabiacie po 1200zl brutto ale napiszcie gdzie pracujecie i jakie macie wyksztalcenie!To jest podstawa bo nie wymagajmy od kolezanki ktora pracuje na kasie aby zarabiala 15 tys/ mc. Niestety taki juz jest tan swiat ze nie wszystko jest sprawidliwe.Na to byc dzis zyc jak zyje harowalam kilka lat na 2 kierunkach rownoczesnie i dzisiaj chociaz wiem ze zyje a kolezanka ktorym nie chcialo sie wysliac bo wolaly zaciazyc po maturze lub w ogole do niej nie podejsc to zycze powodzenia w zyciu ..w wegetacji bo tego zyciem nazwac nie mozna:(

Gość ja mam ten sam problem
najłatwiej jest założyć konto oszczędnościowe takie, zeby wypłaty można było robić tylko o oddziale, a nie w bankomacie. Wtedy nadwyżkę z każdego miesiąca przelewać na to konto. Sprawdziłam, działa, idealne na nieprzewidziane sytuacje. Co do wydatków na jedzenie - ja staram się pilnować nie przekraczania 50 zł dziennie na jedzenie i podstawowe zakupy plus 200 zł miesięcznie na podstawową chemię do domu i kosmetyki typu mydło, pasta do zębów itp. Jakieś bardziej luksusowe rzeczy typu perfumy kupuje się rzadziej, więc można coś odłożyć. To samo z ciuchami - ni emożna tego przewidzieć, ale staram się nie doprowadzać do sytuacji kiedy muszę w jednym miesiącu kupić wszystko (buty, spodnie itp.) Jedzenie kupuję w normalnym sklepie (osiedlowy lub leclerc), warzywa na bazarze (nie wiem jak będzie w zimie, ale w lecie dało to duże oszczędnosci). Jest nas dwoje, nie mamy dzieci, samochodu ani psa. Mamy mieszkanie, oczywiście na kredyt.

Gość do elzunia
Verus- no tak tez myslalam ze to pomylka ale jednak rowzne rzeczy sie zdarzaja wiec...:)A dziecko masz przesliczne i nie sluchaj a raczej nie czytaj tych bzdur zazdrosnic:)

Ty prosta BABO-kto Cie dyplomowal wogole,ze studia skonczylas?Mieszkam w Gdansku i u nas takie prostaczki nie koncza wyzszych uczelni;)

Gość do elzunia
Verus - do kogo to bylo??????????

Gość bershkaaa
Ile by się nie miało zawsze jest za mało! Zarabiasz 4tys i zastanawiasz się czemu nie możesz odłożyć skoro dziennie wydajesz 80zł w "warzywniaku" proste przestań tyle wpierda...ć !!! Nie wyobrażam sobie być tak rozrzutna i kupować zbędne rzeczy Są ludzie co maja te 1000zł na 2 osoby i tez dają rade i nic im nie brakuje. Ciężko mówić tu o odkładaniu kasy:O ale poziom życia jest zachowany. No i są tez ludzie co by zarabiali 10tys miesięcznie a jeszcze by się zadłużali . :O No i to obrzucanie się błotem między "biedniejszymi zazdrosnymi o lepszy status bogatszych" i drwiny "bogatszych z biedniejszych i zazdrość ,ze dają sobie rade za mała kasę". NIE ROZUMIEM WAS!!! Niech każdy pilnuje swojego gara! Verus śliczna córeczka:)

Opuszczam ten topic-jak mozna tak sie klocic i wartosciowac ludzi na podstawie ich zarobkow?Przykre bardzo PS-nie znam bardziej wyksztalconego czlowieka od mojego ojca/wiekowy jz czlowiek/,ktory zycie poswiecil nauce i sztuce,jednak "klepie biede".Piszcie co chcecie, ja uwazam,ze nie tylko finansowo czlowiek sie bogaci.................ehhhhhh

Gość ja mam ten sam problem
A co do ubrań - nie wiem jak jest z dziecięcymi, ale dla siebie czy męża wolę kupić markowe spodnie i mieć je długo niż kupować na bazarze tanichę która po jednym praniu wygląda jak szmata. To samo dotyczy reszty ubrań i butów. Kupić rzadziej, a lepszej jakosci i starcza na dłużej. Co sezon kupuję co najmniej jedną parę butów, dzięki temu mam teraz nezłą kolekcję butów na każdą okazję w dobrym stanie, bo kupuję w porządnych sklepach i dbam o nie.

Gość do elzunia
Verus - uciekaj uciekaj PROSTA BABO:)U nas w Warszawie takie baby by nikt nawet za prog nie wpuscil a co tu mowic o dyplomie:)

Takie tematy zawsze wzbudzają wiele kontrowersji oczywiście:o Jak ktoś napisze że wydaje miesięcznie 5tys, to źle, bo niezaradny, rozrzutny itd. Jak ktoś napisze ze tylko mąż pracuje i ma 1200zł i mają 3 dzieci, to tez źle bo ona to leń i pracować się nie chce i takie tam blablabla. Nikomu nie dogodzisz:o

Gość wertyuklkbvcvbnmnbvbnmbvcvb
BANDA IDIOTEK :O:O:O:O:O:O Głupie babska mają problem bo nie potrafią żyć za 1800 zł na czysto :O SNo ale jak się kupuje markowe ciuchy, szasta kasą na lewo i prawo...Szkoda mi Was....

Gość do elzunia
"Verus- no tak tez myslalam ze to pomylka ale jednak rowzne rzeczy sie zdarzaja wiec... A dziecko masz przesliczne i nie sluchaj a raczej nie czytaj tych bzdur zazdrosnic" Sorry ale będę szczera. Ja również uważam, że masz szpetne dziecko ale nie chciałam zrobić Ci przykrości Prosta BABO

Gość famaaaaaa
5os/1dziecko---1500

Gość wszystkie bez wyjątku
jesteście frustratki i tyle. Topik ni edotyczy oceniania innych na podstawie ich zarobków i wydatków, ale tego ile wydajecie na utrzymanie... Nieliczne osoby podają odpowiedź, a reszta napada na siebie nawzajem i obrzuca błotem, robi przykre uwagi. A dziecko nie jest szpetne - jest słodkie jak każdy maluch :)

Gość wszystkie bez wyjątku
szpetna to jestem ja i uwierzcie mi na słowo PROSTE BABY :O

Gość fgghjkffgf
Gdzie kurcze ludzie zarabiają 4000 - 5000 na ręke ?? Jestem po Państwowej uczelni (skończyłem 2 lata temu) Prawnik, znam języki obce w tym j. angielski z terminologią prawniczą, Skończona Szkoła prawa brytyjskiego z Dyplomem Cambridge University. Studia doktoranckie w toku.... zarabiam w zależności od koniunktury 3300 - 4500 brutto a nie netto. Nie mam żony ani dzieci. Uważam że z takimi zarobkami to co najwyżej siebie mogę utrzymać. Mieszkanie w Warszawie klasa syf z płyty w kiepskiej lokalizacji 50m2 kosztuje 400tyś złotych. Nawet jakbym zarabiał 10000 to nie wiem kiedy bym na ten "LUKSUS" zarobił. Podziwiam odważnych, którzy żyjąc w Polsce zdecydowali się na dziecko.

Gość żal mi Was
do elzunia "Verus- no tak tez myslalam ze to pomylka ale jednak rowzne rzeczy sie zdarzaja wiec... A dziecko masz przesliczne i nie sluchaj a raczej nie czytaj tych bzdur zazdrosnic" Sorry ale będę szczera. Ja również uważam, że masz szpetne dziecko ale nie chciałam zrobić Ci przykrości Prosta BABO A to już jest chamskie! Nie rozumiem jak tak można. PS. Dziecko jest śliczne i ważne że zdrowe. Kiedyś nie było markowych ciuchów, wózków za 2 tyś ale ludzie potrafili przeżyć i byli chyba o wiele szczęśliwsi. Tyle w temacie bo niektórzy i tak nigdy się nie zmienią.

Gość do tych literek śmiesznych
fgghjkffgf Gdzie kurcze ludzie zarabiają 4000 - 5000 na ręke ?? Jestem po Państwowej uczelni (skończyłem 2 lata temu) Prawnik, znam języki obce w tym j. angielski z terminologią prawniczą, Skończona Szkoła prawa brytyjskiego z Dyplomem Cambridge University. Studia doktoranckie w toku.... zarabiam w zależności od koniunktury 3300 - 4500 brutto a nie netto. Nie mam żony ani dzieci. Uważam że z takimi zarobkami to co najwyżej siebie mogę utrzymać. Mieszkanie w Warszawie klasa syf z płyty w kiepskiej lokalizacji 50m2 kosztuje 400tyś złotych. Nawet jakbym zarabiał 10000 to nie wiem kiedy bym na ten "LUKSUS" zarobił. Podziwiam odważnych, którzy żyjąc w Polsce zdecydowali się na dziecko. To osoby, które nie zarabiają po 4 tyś nie mogą mieć dzieci? Ależ myślenie...

Gość żal mi Was
najważniejsze że dziecko zdrowe ! A z tej szpetności napewno wyrośnie więc po co komentujecie :O a ty panie profesorku nie ściemniaj... jak ci tak żle to po co klepiesz biede w PL ?? Trzeba za granicę się wynieść. Pewnie tam też żadna Cię nie chciała i przez to w Wawie się męczysz ze swoimi 4 tysiącami

Gość hehehe bogata w milosci
ta stopka to mam rozumieć dla twojego kochanka?? Bo chyba nie do męża którego wyjebałaś za granice jako paroba :O Wole mieć męża tutaj i mieć 2000 na wszystko niż żeby mój mąż był murzynem za granicą :O

do -do elzunia- mam 4-miesieczne dziecko i mam wracac do pracy??? Ty chyba zartujesz! Ni bede dziecka dla kariery poswiecac :P A jezeli sa takie kobiety ktore zaraz po porodzie wracaja do pracy to droga wolna ja nie mam zamiaru tak robic i za nic nie zostawilabym dziecka z opiekunka bo uwazam ze dziecko najlepiej rozwija sie przy mamie. A na drogi blyszczyk i tak mnie stac:D Zal ci dusze sciska, prawda! hehehehehe