Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annorl1

czy można mrozić dwa razy...

Polecane posty

witam, proszę o pomoc, mam problem. w związku z ostatnim brakiem prądu( u mnie nie było 2 dni), moja mała zamrażarka się rozmroziła, a wraz z nią zawartość, dużo tego nie było, ale jednak. wiem, że mięso na pewno jest do wyrzucenia, ale mam jeszcze wiejskie masło, wiejski ser i kilka śliwek, wszystko się powtórnie zamroziło i teraz nie wiem czy wszystko wyżucić czy coś z tego się jeszcze nadaje do zjedzenia... a jeśli wyrzucić, to czy psiakom też zaszkodzi czy nie, niby przyjmuję zasadę że psy nie jedzą tego co ja bym nie zjadła, ale nie wiem... proszę o odpowiedź.

Gość w sumie to nie wiem
ale myślę ze nadaje się do zjedzenia, jakby mi się rozmroziło to bym nie zamrażała tylko po prostu do lodówki wstawiła i zjadła w ciągu najbliższego czasu, ale tak naprawdę w marketach wiele razy są zamrażane np warzywa, jakieś mięso 25letnie i inne cuda. Na pewno w sklepie jakby zabrakło prądu to zamroziliby ponownie

to się samo zamroziło bo mnie nie było w domu przez 2 dni inaczej przełożyła bym wszystko do dużej zamrażarki, tamta się 4 dni potrafi rozmrażać, jeszcze jak jest pełna... a co z pomysłem żeby psiakom dać, czy raczej nie ryzykować...

tak, wiem że nie należy ale jak już pisałam mnie nie było wtedy w domu i kiedy prąd już był samo się z powrotem zamroziło... no i co teraz?? mięsa mi nie szkoda o akurat była tylko jedna pierś z kurczaka, ale sera miałam prawie 3 kilo no i dużą osełkę masełka...

Gość mama Błażejka
Ser i masło daj psom, im nic nie będzie a ciebie mogłyby dopaść sensacje żołądkowe. W ogóle tłuszcze nie nadają się do zbyt długiego mrożenia, mrożony tłuszcz też się starzeje.

Gość to po co tak chomikujesz
nie lepiej kupować świeże jedzenie na bieżąco? Ja bym nie jadła.

dopiero kupiłam te produkty więc nie były stare, może 2 tygodnie leżały w zamrażarce, no cóż...pieskom dam po trochu i zobaczę czy nic im nie będzie...

chomikuję bo mieszkam na wsi i mam 40 km. do normalnego sklepu, na zakupach jestem raz w miesiącu, a na wsi nikt nie zrobi w zimie sera ani masła...

Gość w sumie to nie wiem
bo ja nie zamrażam masła ani śliwek, ale można zamrażać rozmrożoną żywność jeśli się ją ugotuje, np warzywa, generalnie to nie wiedziałam że można zamrażać masło czy serek, trzymam w zamrażarce tylko mrożonki ze sklepu, ryby i warzywa, trudno powiedzieć

Gość w sumie to nie wiem
ale psiakom możesz dać, raczej nic im nie będzie, ja mam półrocznego, żebyś wiedziała co on obgryza, je trawę, obgryza budę, drzewo,czasem dopadnie jakiś papier wszystko strawi:)

Oj nic nie będzie i tobie jeżeli to szybko zużyjesz . Możesz np upiec jakieś ciasto i dodać to masło zamiast margaryny :) Nie wiem jaki to serek , jeżeli biały no to kręc sernik i po kłopocie :D