Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie i mi źlee

Muszę się wam wyżalić

Polecane posty

Gość boli mnie i mi źlee

Boli mnie kręgosłup. Dostałam od lekarza przeciwzapalne leki niesterydowe, przeciwbólowe. Brałam je trzy dni, czwartego dnia rzygałam jak kot i kolejne trzy dni brzuch bolał mnie tak, że byłam gotowa zgłosić się na ostry dyżur (zresztą jeszcze boli). Piątego dnia, czyli w poniedziałek, znowu byłam u lekarza i przepisała mi inne leki tego typu. A ja ich nie biorę, bo się boję :( A kręgosłup mnie nadal boli :( Jutro powinnam iść znowu do niej bo już jest wynik RTG w karcie. I sama nie wiem, czy ściemnić jej, że brałam leki, czy powiedzieć prawdę (nie wiem, jak zareaguje).

Gość boli mnie i mi źlee
Trochę mam obawy jak zareaguje. Mam jej powiedzieć po prostu, że nie brałam bo się bałam? Ból brzucha był gorszy niż ból kręgosłupa (teraz sporo zelżał). Już wolę nacierać się preparatami typu Amol, faszerować apapem, bo wiem, że mi nie zaszkodzi, i zacisnąć zęby i ćwiczyć :(

powiedzieć ale jak to były czysto leki przecwbolowe a nei jakieś przeciwzapalne i tak naprawdę miały coś leczyć to to że sobie wolałaś pocierpieć nie będzie żadnym problemem ale jak miały cośdać to lepie j życy lekarz wiedzieć że nei brałaś

Gość boli mnie i mi źlee
Niesterydowe leki przeciwzapalne. Działają także przeciwbólowo. Kręgosłup mi dokucza, ale wiem, że muszę po prostu ćwiczyć teraz. Boję się teraz brać cokolwiek, żywię się kaszą i ryżem :( Niestety one mają różne skutki uboczne, a ja mam problem z jelitami :( Nie chcę bardziej ryzykować :(

Gość Powinnaś powiedzieć
Powinnas powiedziec lekarzowi przy drugiej wizycie albo nawet jak juz zauważyłaś te objawy że masz takie dolegliwości, byc może znalazłby ci środek zastępczy, albo zupełnie inny lek ewentualnie jakąś maść i tak do oporu. Teraz to powiedz że nie brałas tych leków, bo ostatnio miałas takie dolegliwości. A jak lekarz to zbagatelizuje to idź do innego.

Gość boli mnie i mi źlee
Dzięki za odpowiedzi :) Jak będę u tego lekarza, to powiem, że nie brałam. Nie chcę nic brać, bo po ostatnich lekach już 4 dzień się "leczę" i doprowadzam jelita do porządku, jak po każdym testowaniu nowego preparatu ma tak być, to ja dziękuję :(