Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakiera

tragiczne zaparcia

Polecane posty

Gość masakiera
Chodzi o to że od jakigos czasu nie mogę normalnie się załatwić chodzę często do toalety ale nic z tego w dodatku strasznie mnie brzuch boli żądne herbaty nie działaja ani ta cała Activia (niech ją szlag!)

Gość nie pij aktivii bo to szjas
i zadnych senesów itp. przede wszystkim DIETA wysokoresztkowa. a jak juz chcesz sie przeczyszczac, to moge ci polecic syrop lactulosum

Gość masakiera
A właśnie te często gęsto kiedy uda mi się w końcu załatwić to krwawię fakt faktem sa to śladowe plamy ale jednak boli mnie to i martwi

Gość krwawic mozesz bo od zaparc
mozesz miec uszkodzony odbyt, podrazniony... jak cie on boli to mozesz sobie kupic w aptece taki preparat, nazywa się Azulan, jest na bazie wyciagu z rumianku (jesli nie ma na niego alergii oczywiscie kup) i rozcienczonym azulanem przemywaj to miejsce, zeby sie szybciej zagoilo. onlagodzi.

Gość krwawic mozesz bo od zaparc
albo szczelina odbytu, tez krwawi

a probowalas metod naturalnych?? Ja kiedys tez mialam straszne zaparcia,potrafilam nie odwiedzac kibelka po 4-5 dni,brzuch mialam strasznie wielki,bolal mnie,pilam jakies zielska,senes,herbatki przeczyszczajace itp.i to nic nie dawalo. Teraz jem produkty bogate w blonnik,co mi bardzo pomaga,i przede wszystkim owoce - na mnie bardzo dziajaja sliwki - swieze i suszone,i gruszki,jak zjem wieczorem ze 2,to rano od razu ide do lazienki. Juz z dobre pol roku nie mam problemow z zaparciami i jestem przeszczesliwa:) Polecam tez takie mleko prosto od krowy - tez na mnie dziala:)

Gość długie szybkie
marsze niezwykle "ruszające" jelita, zero słodyczy, pepsi, fajek - pisano na kafe gdzieś o maślance zwykłej odtłuszczonej, sprawdzona, pomaga zadziwiająco. Zadne tam actiwie. Pokarmy: jak najwięcej płynnych. Zupy zamiast wysmażonego schabowego. Siemię może być. No i badania na krew utajoną, bo twoje objawy wcale nie muszą być bagatelne. Pamiętaj, że przewlekłe zaparcia bywają przyczyną nowotworów

Gość cudowny topic
nom, to by było dość przewlekłe zaparcie.:D