Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość persifaaaaaaaaaaaaaaaal

aj waj jak ja nie lubie prawicy

Polecane posty

Tez uwazam ze powinni zabrac sie za sprawe popieluszki, tak samo jak za cud w sokolce. i tu czlowiek i tu czlowiek. obaj tak samo wazni. czy dla was kazdy niekatolik musi byc komuchem i ateuszem? --- widzisz, nie tak samo, to nie są sprawy równoważne i ja nie twierdzę, że brak Ci wrażliwości tylko rozeznania sprawa Sokólki ma znaczenie lokalne i dobrze się sprzedaje w mediach tymczasem nierozliczone zbrodnie komunizmu mają znaczenie polityczne DZISIAJ bo mordercy chodzą po tych samych ulicach co my i bezpośredno wpływają na pollitykę i to co myślą ludzie w tym TAKŻE TY ---ależ juz wyżej Ci napisałem jestem ateuszem i zdecydowanym antykomunistą (a takę antynazistom, przecież to to samo) i przeciwnikiem szeroko rozumianej ideologii lewicowej, która używa ateizmu jako oręża walki ideologicznej i propagandowej oferma ja pamiętam i staram się być na bieżąco mogę się też pochwalić, ze czasem uda mi się kogoś przekonać do rewizji poglądów oglądałeś może wywiad z w Weroniką MP ? w Teraz My wiem gówniany program, moja dziewczyna szydzi ze mnie, że takie rzeczy oglądam :D ale zobaczyłem piękny pokaz działania towarzystwa wzajemnej adoracji natomiast w rocznicę zamordowania ks Popiełuszki był na tvp info niezły program z Latkowskim, księdzem Małkowskim chyba i jeszcze kimś cholera żeby tacy ludzie mieli kilka % wpływu na rzeczywistość... można to zobaczyć w necie

ty mowisz "pedal" ja mowie "czarny":) jak wolnosc slowa to wolnosc!!!:) a co!:)

baron - ok, dobrze, powinni sie tym zajac nie przecze. pisalam juz tez milion razy ze ja pisze o LEWICY jako nurcie i raczej w jej zachodnim wydaniu, polska ma niestety za duzo ciezkiej historii i potrzeba minimum jednego pokolenia (nowego) politykow zeby to oczyscic.

nie czerpie swojej wiedzy z telewizji offerma. nie jest tak ze wystapi przede mna jakis lalus z lewicy i zacznie pieknie mowic o niczym a zaraz dla kontrastu dadza malego z prawicy ktory cos tam zabelkota , a ja odrazu dostane kisielu w gaciach na widok lalusia z lewicy. dla mnie tez lewicowy belkot jest do wyrzygania, prawicowy zreszta tez. nie uwazam tez ze lewica to ci "dobrzy" a prawica "zli" ale po prostu w realiach polskich to wyglada tak: ci lewicowi sa postepowi, walcza o prawa jednostki, a ci prawicowi usluguja rydzykowi lub innym czarnym. daj mi prawdziwa partiotyczna prawice, ktora zlikwiduje bezrobocie, oddzieli panstwo od kosciola, zapewni wolnosc jednostce, bedzie POLSKA a zarazem OTWARTA na innych to sie do takiej prawicy zapisze!

offerma proste pytanie - co dobrego zrobil dla polski Kaczynski? oprocz paru aresztowan i innych tego typu dzialan...

dla Polski Kaczynski- ladniej wyglada;)

korzenie lewicy leżą na zachodzi i mieszczą się tak pomiędzy Paryżem a Berlinem potem nastąpił przerzut do Petersburga i Moskwy a stamtąd już na cały świat w tym ze szczególną siłą właśnie do Europy zachodniej znaczna część współczesnej lewicy europejskiej tkwi korzeniami w partiach komunistycznych tak jest we Francji i Włoszech w mniejszym zakresie w Niemczech, które były wspierane przez totalitarny Związek Sowiecki i służyły niszczeniu zachodu zainteresuj się historią myśli lewicowej, jej źródłami i wydarzeniami wpływającymi na jej kształt dobrym przykładem jest paryski maj 68 bunt młodzieży pod portretami Mao, masowego mordercy kim są ludzie, którzy mają taki autorytet? w najlepszym wypadku durniami i do dziś ci durnie odgrzewają te swoje buntownicze emocje i pomysły robiąc na tym i przy tym pieniądze zgodnie z tradycją czerwonej burżuazji :D wsparcie współczesnej lewicy dla lobby homoseksualnego wynika między innymi z tego, że lewica utraciła oparcie w tradycyjnym elektoracie który już jest w miarę zamożny i socjalnie zabezpieczony

Gość nananananananananaaa
"chcesz powiedzieć że ksiądz z sokółki w białostockiem (byłem tam kiedyś na wakacjach , miejscowosć składa się z 2 sklepów i kościoła) trzęsie prokuraturą?" offerma chyba dawno musiałeś być i dlaczego nie wspomniałeś o cerkwi :D

Gość hehe33
O tych dwóch pedałach z prawicy to pewnie chodzi o PiS. Mam racje?

kto ma autorytet mao czy mlodziez?:)

Gość hehe33
Proszę o odpowiedź.

no moze masz i racje baron:)...tez uwazam ze dobrze ze ruszyli uklad:) i za to ich cenie. chodzi mi o to ze w polsce nie ma zadnej partii z centrum, ktora by laczyla w sobie idealy prawicy i lewicy. i czemu prawica musi trzymac z watykanem? czy nie moze byc po prostu POLSKA tylko musi byc watykanska?

ja odpowiem za siebie Kaczyński zrobił PiS, który jako jedyny uderzył w system układów oparty na koalicji dawnej elity komunistycznej z byłą opozycją o skłonnościach lewicowych właśnie (znaczne uproszczenie ale ten kierunek) -uderzył nieprecyzyjnie i mało skutecznie ale na tyle mocno, że wzbudził histerię w tych środowiskach -IPN IPN i jeszcze raz IPN -CBA CBA i jeszcze raz CBA -próba (kulawa) nadania polskiej polityce zagranicznej właściwszego kierunku przykład: zabieganie o tarczę, wyprawa prezydentów do Gruzji, opór wobec traktau lizbońskego (wiem, że podpisany ale sama racjonalna krytyka jest wartościowa bo wokół same zachwyty) - likwidacja polityczna samoobrony i LPR może dla Ciebie to nic ale dal mnie to jest COŚ bo patriotycznie z wad mogę wymienić podstawową: kompletny brak pomysłów na gospodarkę i de facto w tej mierze sposób myślenia lewicowy ale rekamująca sie jako liberalna PO jak do tej chwili nie pokazała ani odorobinki swojej liberalnej natury :D

a sorry racje ma offerma;)

W OGOLE TO RACJE MA ZIELONY ZELEK!!!!!!!!!!!!:)

żelek PPS pamiętam ale to był taki specyficzny socjalizm wolny od wpływów komunizmu wielu członków PPSu co niedziela chodziło do kościoła walczyło z Sowietami w 20 roku i budowało niezależność Polski to była rzeczywiście lewica patriotyczna i gdyby taka się odrodziła to pójdę na pielgrzymkę dziękczynną do Częstochowy jakem ateista :classic_cool:

zobaczcie ja mowie ogolnie o lewicy jako nurcie liberalnym , o prawicy jako konserwatywnym, a nie to co sie dzieje w polsce! w polsce prawica jest lewicowa bo: a. elektorat ma glownie wsrod ludzi biednych, ktorych kusi socjalem i rozprawieniem sie z burzujami komunistycznymi b. dazy do panstwa opiekunczego co jest domena lewicy lewica jest prawicowa bo: a. biednym zabiera, bogatym daje b. siedzi w kruchcie c. kradnie, trzyma uklad nie do ruszenia d. w jej szeregach zasiadaja dawni zwolennicy rezimu komunistycznego, a rezim to naprawde cos bardzo dalekiego lewicowym idealom (nie mylic z komuna w zssr) centrum zas jest tak miałkie ze szok:o

idealy lewicowe to wszystko co sie zawiera w slowie liberalizm, oczywiscie wszystko w swoich granicach. mysle ze to powinna byc definicja wspolczesnej lewicy, a wiec wlasnie pod wzgledem swiatopogladowym , bo jesli chodzi o kwestie gospodarcza to i tak mamy wolny rynek czy rzadzi lewica czy prawica, lewica nie przywroci rynku sterowanego przez panstwo i bardzo dobrze, bo to jest wlasnie rezim.

ale offerma o tym wlasnie mowie!!! uwazasz ze w tych czasach lewica bedzie ingerowac w rynek? chyba zartujesz.

poza tym ja wlasnie pisze caly czas o LEWICY dzialajacej w KAPITALIZMIE!!! wez czytaj ze zrozumieniem!

offerma a przypomnij sobie jak rzadzilo SLD , mielismy wtedy wolny rynek w Polsce? mielismy:) Wiec chyba to jednak mozliwe na tym etapie , nie?:)

pomijajac fakt ze po tym co zrobilo wtedy SLD z Polska mialam ochote glosowac na Kaczynskiego:o

to jest wolny rynek offerma, a to ze jest w nim rozbudowana biurokracja to juz inna sprawa:o

ale offerma o tym wlasnie mowie!!! uwazasz ze w tych czasach lewica bedzie ingerowac w rynek? chyba zartujesz. ależ lewica to właśnie robi czym innym jest system dopłat w tak gigantycznym kształcie jaki funkcjonuje w UE? dotacje dla wybranych przedsiębiorstw w imę tych czy innych szczytnych celów, które ostatnio widzieliśmy a realizowane były pod pozorem kryzysu

zelek to uwazasz ze kto u nas reprezentuje liberalizm? lewica czy prawica? poza tym mylisz chyba lewice wspolczesna z lewica z poczatkow 20 wieku, bolszewikami itd?:) chyba mi nie powiesz ze prawica=liberalizm

ale ja nie mowie o liberalizmie gospodarczym tylko swiatopogladowym:) jesli chodzi o twoje poglady offerma na gospodarke to sie zgadzam a o innych nie bede dyskutowac;)

Gość Proszek persil
Zielony Zelek co robilas w lozku juz ze swoim kochasiem? Jakie formy seksu?