Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilla1234

Czy któraś z Was zazywa Microgynon 21?

Polecane posty

Gość Kamilla1234

Chodzi o tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21 Jakie sa najczest skutki uboczne? Czy macie uczucie goraca i wypieki na twarzy po zażyciu tabletki? Czy byly trudnosci z zajsciem w ciaze? Jesli tak to po jakim czasie stosowania? Mam je, nie wime czy nie zmienic, sama juz się boje, że pozniej nie będę mogła zajsc w ciąże. ;) Czekam na odpowiedzi ;) Sensowne ;)

Gość lilianka_275
Ja je brałam prawie 2 lata. W sumie spisywały się bardzo dobrze, nie miałam widocznych skutków ubocznych, ale w pewnym momencie chłopak stweirdził, że jestem baaaaardzo nerwowa. Niestety musiałam mu przyznać racje i mimo że fizycznie odpowiadały mi te tabletki, zmienilam na yasminelle i do teraz żałuje. Naprawde złego słowa nie moge na nie powiedzieć. A jeśli chodzi o ciąże, sama nie praktykowałam, ale koleżanka po 3 latach brania odstawiła i nie miała żadnego problemu z zajściem w ciąże-teraz ma cuuudowna córusie:)

Gość Weronika87
Ja je biore od roku i jest ok:) Bralam juz duzo innych i te sa najlepsze i nie drogie:)Polecam

Gość Kamilla1234
No włąsnie dlatego sie na nie skusiłam ;D badz co badz, zabezpieczac se trzeba, są tanie, a jest o wiele bezpieczniejsze niz prezerwatywy. Jewszcze nie chcę byc mamusia. Dziekuje za słowa pocieszenia ;) ma nadzieje ze te objawy to jakies moje urojenia, i szybko znikną ;d

Gość lilianka_275
pmaiętaj że przez pierwsze 3 miesiące organizm się przyzwyczaja, a jeżeli potem coś jest nie tak zawsze można spróbowac innych. Niestety w Polsce dobierają nam tabletki metodą prób i blędów...

Gość Weronika87
Nie polecam yasminelle,po nich czulam sie strasznie i sa drogie!! a po tych nic nie jest:)

Gość lilianka_275
No ja też ich nie polecam. Nie dość że prawie 50 zł. to apetet mnie przerósł. Przytyłam z 5 kilo, ale zmieniłam je i wszystko ok

Gość Kamilaaa123
Oj obym nie przytyla, podobam się sobie i facetowi, lepiej by zrzucic z 5 5kilo :D ale narazie jest ok :D

Gość lilianka_275
spokojnie Kamila-po microgynonie ja nawet schudłam:)oczywiście każdy inaczej reaguje, ale będzie ok:)

ja biorę te tabletki... na początku czułam się świetnie... ale potem... zrobiłam się strasznie nerwowa STRASZNIE... do tego prawie całkowicie spadło mi libido:((( i pryszcze.... jedyna zaleta to że schudłam... straciłam brzuszek który mi się nie podobał.. ogólnie sylwetka mi się poprawiła... no i piersi... ale te nerwy moje by doprowadziły mnie prędzej do rozstania;/ odstawiam je zdecydowanie..

Gość Kamilaaa123
Kurcze :D tylko nie libido :D choc itak chodze ciągle napalona :D ale lepiej żeby nie spadalo :D

Gość Kamilaaa123
Czytałam gdzieś tutaj na forum, że niektóre kobiety stosują do tabletek dodatkowe zabezpieczenie, rozumiem, po większym alkoholu, ale lampka wina chyba nic tutaj nie zmienia ;D. A tak ogólnie, to zabezpieczasie się dodatkowo, zażywając te tabletko? Mi lekarka powiedziała ze jest tyo zupełnie niepotrzebne ;)

Gość lilianka_275
mówiłam sparwa indywisualna-mi tam nie spadło libido przy Microgynonie, a wrecz odwrotnie:) głowa do góry. Najlepiej zapomnij że je bierzesz tzn. nie zapominaj brać tabletek, ale nie wpatruj sie bardziej niż zwykle w swój organizm i nie wpadniesz w paranoje:)pozdrawiam

Gość lilianka_275
i uwierz lekarce. Nie trzeba dodatkowego zabezpiecznia o ile nie dojdzie do wymiotów czy biegunki 4 godziny od przyjęcia tablety. Ja brałam dwa lata i mamą nie jestem, a lampka wina czy piwko naprawde nie wpływa na skuteczność

Gość Kamilla1234
No to mnie pouspokajałyście :D Dziex ;*** I wypowiadajcie się, inne KAfeteriowiczki :D:D

a co do libido to ja przed braniem tabletek mogłam się codziennie kochać z narzeczonym :-D no ale teraz...:-/ ehh... no ale jak to wiadomo nie każda tak musi mieć:)

Gość Kamilaaa123
No to faktycznie nieciekawie ;( może zmiana tabletek :)

nie wiem... teraz to przyznam że boje się brać tabletki... oglądałam program z nimi związany... i przyznam że się przestraszyłam.... hehe

Właśnie zaczęłam branie tych pigułek. Wszystko jest dla mnie jasne prócz jednej kwestii która nie została wyjaśniona w ulotce. czy przy przyjmowaniu pigulek w ciągu 7 dniowej przerwy i każdych pierwszych 7 dni nalezy stosować dodatkowe metody antykoncepcji?

ja Mcrogynon brałam przez 5 lat i ...polecam!!!!!!same plusy: są tanie, nie przytyłam po nich, miałam ładna cerę i zero złych humorow