Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastkaa..

petting..

Polecane posty

Gość nastkaa..

uprawiałam z chłopakiem petting.. spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat.. przez chwilę się o siebie ocieraliśmy nago, ale nie miał wytrysku..okres spoznia mi sie juz myslę,że długo.. miałam dostac maks.18.. wczoraj zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny..boję się jednak, że mogłam w jakiś sposób zajść w ciążę..mam 16 lat,ale pierwszą miesiączkę miałam w wieku 11.. już miałam regularne.. 28-30 dni.. ostatnio (tzn w sierpniu) brałam antybiotyk na trądzik ale myślę, że nie powinien opoźnić.. jak myślicie?;((

Gość McD
antybiotyki lub inne lakarstwa mogą opóźnić okres i to czasem nawet dość znacznie. Tak samo jak choroba, przeziębienie, gorączka, stres... Tak więc sie nie martw

Gość do nastkaa..
ocieranie i brak wytrysku to na pewno nie da ciąży jeśli penis nie był "w Tobie".

Gość nastkaa..
ale na pewno mogę być spokojna, że nie zaszłam w ciąże.??

Gość McD
jeśli nie doszło do wytrysku i nie był w pobliżu pochwy, to nie musisz się martwić, że może zaszłaś w ciąże

Gość nastkaa..
ale słyszałam,że jeżeli plemniki z tego płynu co się wydobywa poprzez podniecenie moga zapłodnić..

Gość nastkaa..
ale on był w pobliżu pochwy.. tylko nie wszedł i nie było wytrysku..;(

Gość do nastkaa..
NIE JESTEŚ W CIĄŻY. To prawda że płyn wydzielający się z penisa przed wytryskiem może zapłodnić ALE musi się wówczas penic znajdowac w pochwie. Plemniki nie przeskoczą w powietrzu do Twojej pochwy ani nie przeczołgają sie z okolic pochwy do środka. One są transportowane (pomagają im się w poruszaniu) min. przez wewnętrzne wydzieliny pochwy i tylko w pochwie mogą przeżyć.

Gość McD
to według mnie macie 50% na 50%. poczekaj jeszcze trochę, choć wiadomo, że to trudne i zrób ponownie test. wtedy będziesz wiedzieć. a na drugi - uważajcie, ale sie powstrzymajcie

Gość nastkaa..
wiem,że panikuję.. ale ja juz od dawna mam regularne okresy.. słyszałam,że gorąca kąpiel i polopiryna rozpuszczona pomaga w przywołaniu okresu, to prawda?;>

Gość nastkaa..
no i znowu mam rozbieżnosć w wypowiedziach ;(((

Gość gorąca kąpiel
wzmaga krwawienie ale nie słyszałam medycznych wskazań że wywołuje okres. Nie panikuj. Nie tak łatwo zajść w ciąże i aby zajść trzeba uprawiać seks. Też słyszałam historie że koleżanka koleżanki zaszła bez seksu ale takie historie to raczej miedzy bajki.... Stres może powodować opóźnienie okresu. Antybiotyk też. Jeśli sie boisz idź do ginekologa. Inna sprawa że skoro dojrzałaś do zabaw łóżkowych to powinnaś odwiedzić tego lekarza. Na przyszłość używajcie gumek nawet przy pieszczotach to ominie Cie stres.

Gość hahahahahahaha
McD albo chce Ci nastraszyć albo nie wie nic o zapłodnieniu ;)

Gość nastkaa..
tylko,że do lekarza chyba nie mogę isć jeszcze sama..

Gość nastkaa..
więć co mam o tym wszystkim myśleć?

Gość hahahahahahaha
idź się najpierw zapytaj w przychodni, niektórzy lekarze Cie przyjmą w tym wieku inni nie. Prywatny raczej Cie przyjmie na pewno. To powiedź mamie że brzuch Cie boli podczas okresu, albo że w szkole była pogadanka o wizycie u ginekologa i że Ty chciałabyś iść sie zbadać czy wszystko ok. Wejdziesz sama do gabinetu (powiesz że sie wstydzisz rozbierać przy mamie czy coś) a lekarz ma obowiązek zachować tajemnice lekarską.

Gość nastkaa..
ale ile może spóźniać się naturalnie okres.. nie śpię po nocach i cały czas się martwię..;(

Gość do nastkaa..
zapisuj sobie w kalendarzu kiedy masz okres to będziesz wiedzieć kiedy masz mieć okres a nie "chyba" i nie panikuj. Mi sie kiedyś okres spóźnił miesiąc ;)

Gość do nastkaa..
tzn w sumie mi jeden jakby wypadł. To też sie zdarza że kobiecie wypada jeden cykl w roku :)

Gość nastkaa..
mam wszystko zapisane. ostatni raz okres miałam 18.09.2009 roku ;)zadałam tylko pytanie czy mogę być w ciazy i czy moj stres i zdenerwowanie z tym zwiazane mogly mi go opoznic czy bede miala dzidziusia?;/

Gość do nastkaa..
jeszcze sie mieścisz w normie bo dopiero 34 dzień cyklu. Jak najbardziej stres ma na to wpływ, tak jak przyjmowane leki.

Gość nastkaa..
ajaka jest norma?;>

Gość do nastkaa..
Normą jest krwawienie występujące co 24 do 35 dni które trwa do 6 dób.

Gość do nastkaa..
Typowy cykl miesiączkowy trwa około 28 dni.

Gość nastkaa..
wiec jak jutro nie dostane to mam sie bać? nie widze zadnych oznakow iz mam dostac okres.. juz nawet nie wiem jaki ma byc sluz.. mam tylko twarde piersi.. wzdety brzych, ktory cały czas boolii;((

Gość do nastkaa..
kiedy był ten petting? bo chyba za wcześnie na objawy a te co masz to typowo okresowe.

Gość nastkaa..
tydzien lub dwa tyg temuu..

Gość do nastkaa..
chyba słonce źle liczysz. Okres dostałaś 18.09, tak? trwał ile? np 6 dni czyli do 23.09. Czyli 35 dzień mija 27.10

Gość to za wcześnie na
objawy ciążowe, idzie okres tylko się nie spieszy

Gość nastkaa..
ale okres liczy sie od pierwszego dnia..