Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latinka

Która z was samodzielnie robiła ...

Polecane posty

Gość latinka

zaproszenia ślubne ? ;) Ja chciałabym podjąć się tego zadania bo bardzo lubię takie rzeczy i miałabym satysfakcję, że to moje dzieło ;) Chciałabym dowiedzieć sie czy robiłyście może zaproszenia i jakie? Które będą prostsze w wykonaniu - klasyczne składane czy ruloniki (podobają mi się takie).

Gość xiksiksksi
Ja robiłam sama (rulonik) kupilismy piękny czerpany papier z złotymi nitkami i tekst był w koloże starego złota .Zwinelismy w rulonik i przewiązaliśmy złotym sznureczkiem :) i zalakowaliśmy :) Ślicznie wyszły i wszyscy się dziwili że sami je zrobilismy a nie zamawialiśmy :) Jeden wekenndzik a efekt był :)

Gość fajny pomysł
fajny pomysł. rulony tez mi sie podobają.. i stara złota trzcionka.

Gość ruloniki sa ładne
ale ciut niepraktyczne, jeśli nie wręcza sie ich osobiście ;) i jak je przewozić, żeby się nie pomięły? też robiliśmy zaproszenia sami (trzyczęściowe, składane) - na ładnym, czerpanym papierze, spersonalizowane, proste. Drobny motyw wycinany ozdobnymi nożyczkami, brzeżki ozdobione specjalnym dziurkaczem, elegancka czcionka - zabawę mielismy super, satysfakcję jeszcze większą, a goście byli mile zaskoczeni ;) finalny koszt - niecałe 50 gr za zaproszenie

Gość sdf
my robilismy sami. fajna sprawa. ruloniki chcialam,ale bylby problem z wysylaniem.. to dobre dla osob ktore sa blisko. wyszly skladane na 3czesci. trzeba uwazac na papier,jaki sie wybiera,u ans jeden zloty nie wchodzil w drukarke.kupcie najlepiej kilka roznych sztuk i sprawdzcie. na pewno sa oryginalne-jak macie pomysl,projekt,mozliowsci i znajomosc worda,acrobat readera to spoko :) koszt-wcale nie taniej niz kupne,raczej porownywalnie, ale wlasne. trzeba wliczyc np kartki jakie sie zepsulo,jakie zostaly itd. ale mozna wtedy wykorzystac kilka jeszcze na inne cele np my wydrukowalismy jeszcze podziekowania dla rodzicow,winietki,zawieszki na alkohol.male podziekowania dla gosci za przybycie.

Gość my robiliśmy sami
tylko że my stawialiśmy na prostą formę - proste, nie ozdobne litery, prosty tekst, bez żadnych wierszyków i innych pierdół, gołąbków, obrączek itp. Tylko kto, kogo, na kiedy i na co zaprasza. Zaproszenia były rozkładane, "okładkę" projektowała nam koleżanka - artystka :) my resztę. Jedyny koszt to papier (nie taki zwykły oczywiście) i druk.

Gość kurka_pazurka
mozna gdzies kupic złoty tusz do drukarki???

Gość latinka
My chyba zdecydujemy się na ruloniki właśnie zawiązane jakąś ładną tasiemką lub sznureczkiem bo bardzo podobają mi się takie zaproszenia. Goście Nie mieszkają daleko więc chyba odwiedzimy wszystkich i sami rozwieziemy zaproszenia :) A jakie macie drukarki? Ja mam nową, nawet dobrą HP ale boje się trochę, że nie wydrukuje mi ładnie tylu zaproszeń zwłaszcza na takim papierze (ok 90 zaproszeń). Przy takiej ich ilości to może lepiej się wstrzymać i kupić jednak gotowe. Co o tym myślicie? I jeszcze jedno - jak robiłyście zaproszenia składane, np na 3 części to z papieru jakiego formatu?

Gość mam rozwiązanie
ruloniki mozna wysłac w tubie. Np z plastikowej lub grubej tektury.I włozyc do koperty z bąbelkami:)