Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piłkarska dziewczyna

kiedy facet powinien zaproponować wspolne zamieszkanie?

Polecane posty

dziewczyny kiedy to powinno nastąpić? bo kurcze ja już czekam czekam i się chyba nie doczekam...chce jakos delikatnie dać mu do zrozumienia, ze bardzo chce , ze warto się sprawdzić w codziennym życiu, a tak wynajmujemy oddzielnie mieszkania zludzmi i spotykamy sie ze ja spie u niego np 2 dni on u mnie i tak w kolko a ja bym chciała tak już yhmm powazniej...doradzcie moze jakis spospb:)

Gość czasem dopiero po slubie
przedtem moze ale nie "powinien"

o matkoo az 2 latach, to się teraz załamałam :D

ale ejstesmy studentami, wiec dlaczego nie mozemy na poczatek wynająć pokoju razem ? czy to byloby zle ?

Gość trwetwert
A u mnie odwrotnie. Jesteśmy razem 10 mscy, on nalega na mieszkanie razem, a ja to odwlekam, bo lubię swoją samotność.

Gość ppp22
spytaj sie jego co on mysli o w solnym mieszkaniu ,ze chcesz zamieszakac razem znim.

ahhh boję się, że się narzuce zbytnio, on jest taki inny od wszystkich, Trudny charakter i typ ogolnie...lubi decydowac, byc wladczy wiec rozumiecie , ze jak wypale Skarbie zamieszkajmy razem, to moge si emilcze rozczarowac :p

Gość ppp22
hmmm to sprobuj "podejsc jego od tylu poprostu nie pytaj sie jego wprost.

Gość Olgaaaaa244444
moj mi zaproponował po 2 msc bycia razem, jestem studenką on juz pracuje, sam stwierdzil ze nie ma na co czekac,że mieszkanie razem weryfikuje wszystko

od tylu czyli jak ;> wiem ze naokretke, ale moze jaka spropzycja zagajenia takowej rozmowy ? bo juz szczerze 2 miechy mysle jak go podejsc?;p

Gość no a np. taka sytuacja jak
jest u mnie, oboje studiujemy z tym, że ja wynajmuje pokój bo na studia przyjechałam z daleka, a On mieszka z rodzicami bo studiuje w rodzinnym mieści (tym samym do którego ja przyjechałam). jesteśmy 2 lata razem ale oczywiście o wspólnym mieszkaniu mowy nie ma, choćbym chciała, no bo przecież nie pracujemy, więc bez sensu by rodzice dawali mu kasę na mieszkanie skoro może mieszkać z Nimi tak? A ja bym chciała już...ale chyba pozostaje mi czekać aż skończymy studia i będziemy zarabiać, innej opcji nie ma...choć i ta poddaje sie w wątpliwość (nie chce się rozpisywać dlaczego).

my obydwoej studiujemy i wynajmujemy, wiec dla mnie koszystniej jest zaczac razem mieszkac w przyszlym roku akademickim, pokoik nam wystraczy i zobaczyc czy to jest to , czy tylko kaprys, bo nie chce obudzić się pewnego dnia i stwierdzić, ze bez sensu to nie to a ja juz jestem stara ;/

Gość a czego to facet ma proponować
chyba to powinna byc wspólna decyzja. Ja pamiętam jak mój jeden kumpel się zapierał rękami i nogami zeby nie mieszkac ze swoja dziewczyną, byli razem 5 lat, nawet chodził sam jej mieszkania szukał innego niż swoje. w sumie nie dziwię się bo nawet jak nie mieszkali ze soba to mu kontrolowała telefon i wypominała mu każde spotkanie ze znajomymi. Ale i tak wyglądało to tak że wynajmowali oddzielnie a ona siedziała u niego 7 dni w tygodniu, a potem zrezygnowała ze stancji bez jego wiedzy i on o tym się dowiedział przypadkiem.

wiec powinnam z nim po prostu porozmawiac co mysli i czy ewentualnie jest gotowy na taki test bycia ze mna cały czas? ja sie boje, zejak to facet, bedzie mial opor bo koledzy, imprezy , bo Ja w domu...

po prostu boję sie, ze on bedzie czul jakas kontrole z mojej strony a jak to kazdy facet pewnie bedzie bal sie jej utracic, dlatego pytam :)

Gość no a np. taka sytuacja jak
to musi być wasza wspólna decyzja, bo mieszkanie razem nie polega na stałej kontroli z tym że w dniu wspólnego zamieszkania wszystko się zmienia i z tym liczyć się trzeba. Ja bym chciała np. a u mnie sprawa jest inna, chęci nie wystarczą...

Gość a czego to facet ma proponować
ja to osobiście uważam że wspólne mieszkanie powinno byc poważną decyzja obojga ludzi a nie tylko bo ja chcę. Lepiej nikogo na siłę nie zmuszac. Co do rozmowy to nie zaszkodzi, ale nie używaj argumentów że chcę się sprawdzić w codziennym życiu, po co chcesz sie sprawdzać masz konkretny cel żeby sie sprawdzać. W każdej chwili przeciez możecie się zacząć sprawdzać, czy za rok czy za dwa. Ja uważam że warto trochę pobyć parą. Argument o finansach jest dobry i to ze chcielibyście być razem, prowadzic wspólne zycie, to są argumenty a nie jakies sprawdzanie się. Sprawdzanie sie i kontrola to sie źle kojarzy, nawet jeśli o to chodzi. A jesli facet nie jest jeszcze gotów to nie nalegaj, ja też nie byłam gotowa zamieszkac z facetem, chociaż spędzaliśmy ze soba dużo czasu. Dalej lubie miec czas dla siebie i posiedzieć sobie czasem sama ze sobą i to nie ma nic wspólnego z miłością.