Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kala43234

SKÓRA U NOWORODKA....

Polecane posty

Gość kala43234

mój synek ma dopiero tydzien i po powrocie do domu zaczeła jemu schodzić skórka. Smaruje jego maścia Alantan plus. Długo ona bedzie schodziła???

Gość Aniula2222
Mojej siostry synowi też tak zchodziła skóra bo był przenoszony i jak mu sie cała złuszczyła to był spokój

Gość kala43234
mój jest właśnie tydzień przenoszony. schodzi praktycznie wszedzie ale najbardziej na dole brzuszka i nóżkach

Gość kala43234
mi kazała połozna używac tego kremu bo mówi że jest dobry na taka skórke. chciałam tylko wiedziec jak długo ona schodzi.

Gość kala43234
chodzi mi o krem alantan plus

Gość kala43234
ja do pupy używam sudocrem to do miesiąca powinna zejść.

Gość szczęściara jak nic
Mojej córeczce też schodziła i to bardzo, też smarowałam Alantal Plus, ale nie pomagało, zatem użyłam innych kremów, bardziej tłustych, nie pamiętam jakich, bo to było 7 lat temu, ale na pewno dziecięcych. Wydaje mi się, że Alantal Plus jest raczej dobry na powstające rany po pęknięciu skórki, tak mi się wydaje. Smaruj dzidziusia bardzo często, ja pamiętam robiłam to przy każdej widzianej skórce, być może nawet prawie co godzinę. Byłam przerażona, bo małej nawet skórka schodziła ze stópek.

Gość kala43234
małemu schodzi na brzuszku pod pępkiem najbardziej gdzie styka sie pieluszka z brzuszkiem i na nóżkach ale widziałam że juz na innych częściach ciała też schodzi powoli.

Gość kąp go w oilatum
albo w jakims tanszym odpowiedniku... mojemu synkowi tez tak schodzila skora i oilatum pomogl

Gość szczęściara jak nic
skoro widziałaś, że zaczęła schodzić na innych miejscach to prawdopodobnie będzie schodzić prawie z niego całego- oprócz główki oczywiście. Nie wystrasz się bo to normalne, pamiętaj o smarowaniu, bo to ważne.

Gość kala43234
ja małego cały czas smaruje kremem calutkiego. kąpie w płynie do kapieli z oliwką. bede musiala kupic oilatum albo kupic mocniej tłusty krem

Gość kala43234
samruje jego co 3-4 godziny jak sie budzi na jedzenie:-)

Gość ja kąpałam tylko w oilatum
i schosdzącej skórki niczym wiecej nie smarowałam - tak zalecila mi położna. trwalo to nie dłużej niż 2 tyg.

Gość ja też syna w oilatum
kąpałam i rączki i nózki przy zmianie pieluchy smarowałam linomagiem, po 2 tygodniach miał piekna gładka skórę