Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktusek999

Wczesne objawy ciąży

Polecane posty

Gość kaktusek999

Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Postanowiłąm napisać, bo już sama nie wiem co mam myśleć. Okresu nie mam od 3mcy. Nie przejmowałam się tym do niedawna, bo zawsze mój okres jest nieregularny, mimo że mam 21 lat. Czasem mam go co miesiąc, czasem co dwa, nie ma reguły. Myślałam, że i tym razem po prostu szaleją moje hormony, zwłaszcza ze na początku roku odstawiłam tabletki. Ale od jakiegoś czasu jestem bardzo senna, cały czas zmęczona, nie ważne czy się wyśpię czy nie. Nie mam wcale apetytu, mogę jeść nawet raz dziennie! A jak mnie najdzie głód to ssie mnie w żołądku i czuję się potem cały czas nienajedzona. Mdłości miewam lekkie i nie codziennie. Nie ma reguły o jakiej porze mi się zdarzają, ale szybko przechodzą. Ogólnie to schudłam, ale brzuch zrobił mi się chyba nieco twardszy, jakby puchł pod pępkiem. No i okresu dalej nie ma. Poza tym nie mam żadnych innych objawów, poza zmiennymi humorami. Czy to może być jeszcze wpływ odstawienia tabletek?

Gość kaktusek999
Może ktoś przechodził coś podobnego? A;propos objawów ciąży to wiem że są przeróżne i nawet jeśli nie mam typowych książkowych objawówo, to nie wyklucza ciąży. Dziwi mnie to że schudłam, ale brzuch się leciutko powiększył...

Gość to objaw chorego mózgu
który zaproponował ci, abys zamiast pójść do lekarza szukała porady na kafeterii...:(

Ja pierdziu . BRZUCH NIE TWARDNIEJE W PIERWSZYCH MIESIACACH AZ TAK ZEBY TO BYŁA PIERWSZA OZNAKA CIĄŻY . Moimi objawami też byla utrata miesiączki i mdłości . Ale byc moze sie po prostu przeziebiłas . Moja rada : zrób test

Gość hejjjjj
a robiłaś test ciążowy?

Gość kaktusek999
nic nie wykazał

ja nawet po odstawieniu tabsów tak nie miałam,a nie możesz zrobić testu ciążowego? Jeśli nie jesteś w ciązy to idź do lekarza, przepisze ci tabletki na wywołanie miesiączki

Gość 3 miesiące brak okresu
a ona sie specjalnie nie przejmuje i nie pójdzie z tym do gina. 21 lat??? A zachowujesz się jakbys miała 12

Gość hejjjjj
a ile razy robiłaś?

Gość kaktusek999
Tylko raz robiłam, a do lekarza jestem zapisana ale dopiero w listopadzie mam wizytę, a tym czasem chciałam się kogoś poradzić... Bo trochę się boję jednak. Używamy z chłopakiem tylko gumek, ale to nie jest przecież najlepsze zabezpieczenie...

JEŚLI OKRESU NIE MASZ 3-MSCE A TEST WyKAZAŁ ŻE NIE JESTEŚ W CIĄZY, TO NA PEWNO NIE JESTEŚ, bo po tak długim czasie na pewno byłyby dwie mocne kreski gdybyś była w ciązy. Idź do gina, przepisze ci LUTEINE

Gość jak test nic
nie wykazal to jest nieważny - zrób kolejny. test musi wsazywać albo ciążę albo jej brak. nie moze nic nie wskazywać :o

Gość hejjjjj
a kiedy robiłaś?

Gość kaktusek999
tydzień temu. A źle się wysłowiłam, po protu test był negatywny. Więc jeśli to nie ciąża jednak, to najprawdopodobniej mam jakieś zmiany hormonalne czy chore jajniki. czytałam o zespole policystycznych jajników. Okaże się jak pojdę już na tą wizytę, ale kurde jeszcze dużo czasu do niej...A niestety nie stać mnie na wizyty prywatne :/

Gość To zrób drugi test.
Jeśli i on nie wykaże ciąży to raczej jest to coś innego. Choć ja właśnie w ciąży miałam twardy brzuch w miejscach które opisujesz

Gość kaktusek999
Tylko dziwi mnie to, że to tak wcześnie. Jutro zrobię kolejny test. No i nie pozostaje nic jak czekać na wizytę. Umrę do tego czasu. Dodam, że okres mam baaardzo nieregularny, ale nigdy jeszcze nie miałam tak długiej przerwy

Gość hejjjjj
myślę, że powinnaś zrobić jeszcze jeden test ciążowy. Najlepiej jutro rano. I tylko czekaj na rezultat ponad 3 minuty. A byłaś kiedykolwiek u ginekologa i robił Ci może usg? Bo jakby robił, to by wykryło, że masz PCO.

Gość kaktusek999
miałam tylko ogólne USG jamy brzusznej rok temu, ale nie konkretne badanie ginekologiczne

nie przesadzajcie. Gdyby to była ciąża (trzymiesięczna) to na pewno test wykazałby dwie kreski, test są wiarygodne w 98%, mi od miesiączki po 3 tygodniach pokazał dwie mocne kreski, ciążę. Myślę że to jakieś zaburzenia hormonalne z tym brakiem okresu. A bolą cię jajniki, brzuch itd?

Gość hejjjjj
zrób po prostu jutro test, jeżeli będzie znowu negatywny, to znaczy, że nie jesteś w ciąży i nie musisz się przejmować(jeżeli Tobie o to chodzi,żeby nie być w ciąży). Wiesz, też testy czasami mogą kłamać, chociaż mój lekarz stwierdził,że testy nigdy nie kłamią. To jeżeli dalej po teście będziesz dalej się głowić czy jesteś czy nie, to myślę,że i tak to nic nie zmieni i jeżeli maleństwo jest w brzuszku, to nie dość,że sama będziesz się stresować to jeszcze i je. Więc nie martw się i dbaj o siebie. Unikaj alkoholu, lekarstw, papierosów do momentu aż pójdziesz do lekarza.

Gość hejjjjj
do "cristal"- jajniki i brzuch mogą boleć i w ciąży i też przy zaburzeniach i też przed okresem.

Gość kaktusek999
Jajniki czasem bolą, taki kłujący ból jak przed okresem bywa. Z tym że okresu nie ma i nie ma. I proszę już bez komentarzy, że powinnam iść do lekarza, bo to mam zamiar zrobić.

Gość hejjjjj
mnie brzuch i jajniki pobolewały kiedy nie byłam w ciąży i teraz gdy jestem w ciąży też mnie pobolewają. Zwłaszcza na początku ciąży.

Gość kaktusek999
No właśnie profilaktycznie mam zamiar unikać szkodliwych czynników. A co do prawdziwości testów, to znajoma zawsze miała błędne wyniki, nawet lekarze mówili jej że ciąży nie ma, po czym się okazywało że jednak jest. Ale cięzko byłp u niej zauważyć jej objawy. Na to chyba nie ma reguły..

Gość hejjjjj
to więc młoda nie przejmuj się i dbaj o siebie. PAPA i Pozdrwaiam :)

jeśli masz twardy brzuch to może weź no-spe? na bolące jajniki nie mam zielonego pojęcia co pomoże, pozostaje Ci tylko czekać do wizyty u lekarza.Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie pozdrawiam:)