Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samamama098

ile jest dodatku z tytulu matki samotnie wychowującej dziecko???

Polecane posty

Gość samamama098
jestem po rozwodzie mam zasadzone alimenty a ojciec jest niewiadomo gdzie alimenty u komornika zaswiadczenie mam o bezskuteczności alimentów

Gość samamama098
proszę o odp

Czy tak trudno wpisac w wyszukiwarke? Tutaj najada na Ciebie takie typy jak ladaco i po co Ci to? Jak masz zasadzone alimenty to zasilek dla samotnej matki sie nie nalezy.Do sadu jeszcze raz albo komornika pogonic.

Gość możesz dostać alimenty
składasz wniosek w mops-ie. Jezeli masz zasadzone alimenty i zasw. od komornika o nieściągalności to wtedy dostaniesz je z funduszu. Wypłacają do wysokości 350 zł, jeżeli masz wyższe reszte musi ściągnąć komornik. Zasiłek z tyt. saamotnego wychowywania dziecka wypłacają tym osobom ,które nie mają zasądzonych alimentów albo wdowom i wdowcom

Gość samamama098
jak to sie nie należzzy dodatek przecież sama wychowuje dziecko a alimentów nie otrzymuje,z tego co wiem to musze miec zasadzone alimenty zeby otrzymac taki dodatek/

Gość możesz dostac alimenty
przecież napisałas ze masz zasadzone i masz zasw. od komornika

Gość możesz dostać alimenty
jeszcze raz Jezeli masz zasadzone alimenty i komornik nie moze ich ściągnać z tatuska to bierzesz od komornika zaswiadczenie o nieskutecznosci egzekucji. W MOPS-ie składasz wniosek o przyznanie alimentów z funduszu alimentacyjnego i dołączasz to zaswiadczenie od komornika. Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka przysługuje ci jeśli nie masz zasadzonych alimentów albo jestes wdową. Jezeli masz zasadzone alimenty już ci nie przysługuje za TO MOZESZ SIĘ STARAC O ICH WYPŁATE Z FUNDUSZU JEZELI OJCIEC NIE PŁACI