Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość techruda

soczewki a makijaz

Polecane posty

Gość techruda

mam soczewki od kilku miesiecy i zawsze je wkladalam przed zrobieniem make upu. jednak dzis ide na wesele i musze po 15 wyjsc z domu, wroce dopiero o 5 nad ranem. soczewki mi zaczynaja przeszkadzac jak nosze je powyzej 12h, czyli jak bede wracac juz bede czula sie niekomfortowo. moge najpierw sie pomalowac, a dopiero nastepnie wlozyc soczewki? bo inaczej bym musiala je wlozyc jeszcze wczesniej

jasne ze mozesz. Ja tez zawsze wkladam soczewki przed, ale rozne bywaja sytuacje wiadomo. Dam ci przyklad kolezanki, ktora np potrafi zmywac zmywac make-up w soczewkach :o takze wiesz...w porownaniu z tym to nic strasznego. Postaraj sie ich nie ubrudzic i tyle.

ja mam soczewki hydrozelowe w ktorych tak na dobra sprawe moge spac, ale nie przeginam. zwykle soczewki ktore kiedys mialam przeszkadzaly mi tylko przy pracy w biurze gdzie nie dosc ze gapilam sie caly dzien w komputer to jeszcze byla strasznie wysuszajaca klimatyzacja. te ktore mam teraz sa OK jesli zaczynaja ci przeszkadzac znaczy ze sa zbyt suche (mi lekarz powiedzial ze mam suche lzy i soczewki sie wysuszaja) mysle ze jak wezmiesz ze soba plyn, po paru godzinach zdejmiesz soczewki, przemyjesz i zalozysz od nowa to bedzie OK bo soczewki nawilza sie plynem. sprobuj najpierw zrobic tak w domu jak masz czas.

Gość ołala
o jej- ja robie calkiem odwrotnie-najpierw soczewka ,potem makijaz nie wyobrazam sobie inaczej,przeciez przy wkladaniudo oka moze sie cos oproszyc na soczewke ,wszak nie jest mozliwe zeby nie dotknac maakijazu przy wkladaniu ,i demakijaz rowniez robie w soczewce,dopoki oko jest zamkniete -z soczewka nic sie nie stanie