Gość Kurkuanda Napisano Październik 24, 2009 Witam serdecznie. Od 30 września jestem "szczęśliwą" posiadaczką nowego Samsunga e-250. Kupiłam go u gościa który ma jakąś firmę handlowo-usługową czy coś w każdym razie sprzedaje on nowe telefony. Na Samsunga dostałam roczną gwarancję, ale karta gwarancyjna jest w posiadaniu tego pana. Mniejsza jednak o to, bo nie z tym panem jest problem, ale z telefonem. Po 2 dniach zauważyłam, że gubi mi zasięg. Telefon jest wzięty w salonie Orange, ale był fabrycznie bez simlocka. Ja mam kartę z Play, sprawdzałam także zasięg na kartach z Plusa i na każdej jest problem tzn. po jakimś czasie nie ma zasięgu. Dodam, że wcześniej miałam Siemens S65 i takich problemów nie było. W ogóle do tej pory nigdy nie miałam w domu problemu z zasięgiem czy to z Plusa czy z Playa zasięg zawsze był maksymalny w każdym miejscu w domu i kiedy teraz przełożę którąkolwiek z kart do innego tela niż Samsung to zasięg jest na maksa i wszędzie, problemy robi tylko Samsung. 6 października oddałam go do gościa u którego kupiłam i on oddał go przez salon Orange do serwisu. 22 października telefon wrócił. Odebrałam go 23-go (czyli wczoraj). I problem jest ten sam. Tzn. może gubi ten zasięg trochę rzadziej niż wcześniej, ale gubi. W raporcie z naprawy napisali: - opis usterki: brak działania z klawiatury. - Opis naprawy: wymiana taśmy międzypłytowej i złącza systemowego, reset oprogramowania. I że po naprawie nie stwierdzono nieprawidłowości w działaniu, a ja już dziś rano stwierdziła, bo jak go zostawiłam przed snem na stoliku i zasięg był tak rano nie było i długo nie mógł złapać. Rozpisałam się okrutnie, ale chciałam w miarę dokładnie przedstawić swój problem. Oczywiście w poniedziałek oddam go ponownie do tego pana, ale jeśli ktoś mógłby mi wyjaśnić czemu oni mi w raporcie z naprawy napisali o tym braku działania z klawiatur i czy wymiana tych części ma wpływ na zasięg? Ja jestem kompletnie zielona w tym temacie. Niby oni nie stwierdzili nieprawidłowości, no ale czy to normalne, że w przypadku 3 różnych tel. (tj. nokia, siemens, THC) i 3 różnych kart Sim (2 z Plusa, 1 z Play) zasięg jest zawsze maksymalny w każdym miejscu w domu, a w przypadku Samsunga jest problem? jjjjjest ten sam problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach