Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kurkuanda

Samsung e-250. Gubi zasięg.

Polecane posty

Gość Kurkuanda

Witam serdecznie. Od 30 września jestem "szczęśliwą" posiadaczką nowego Samsunga e-250. Kupiłam go u gościa który ma jakąś firmę handlowo-usługową czy coś w każdym razie sprzedaje on nowe telefony. Na Samsunga dostałam roczną gwarancję, ale karta gwarancyjna jest w posiadaniu tego pana. Mniejsza jednak o to, bo nie z tym panem jest problem, ale z telefonem. Po 2 dniach zauważyłam, że gubi mi zasięg. Telefon jest wzięty w salonie Orange, ale był fabrycznie bez simlocka. Ja mam kartę z Play, sprawdzałam także zasięg na kartach z Plusa i na każdej jest problem tzn. po jakimś czasie nie ma zasięgu. Dodam, że wcześniej miałam Siemens S65 i takich problemów nie było. W ogóle do tej pory nigdy nie miałam w domu problemu z zasięgiem czy to z Plusa czy z Playa zasięg zawsze był maksymalny w każdym miejscu w domu i kiedy teraz przełożę którąkolwiek z kart do innego tela niż Samsung to zasięg jest na maksa i wszędzie, problemy robi tylko Samsung. 6 października oddałam go do gościa u którego kupiłam i on oddał go przez salon Orange do serwisu. 22 października telefon wrócił. Odebrałam go 23-go (czyli wczoraj). I problem jest ten sam. Tzn. może gubi ten zasięg trochę rzadziej niż wcześniej, ale gubi. W raporcie z naprawy napisali: - opis usterki: brak działania z klawiatury. - Opis naprawy: wymiana taśmy międzypłytowej i złącza systemowego, reset oprogramowania. I że po naprawie nie stwierdzono nieprawidłowości w działaniu, a ja już dziś rano stwierdziła, bo jak go zostawiłam przed snem na stoliku i zasięg był tak rano nie było i długo nie mógł złapać. Rozpisałam się okrutnie, ale chciałam w miarę dokładnie przedstawić swój problem. Oczywiście w poniedziałek oddam go ponownie do tego pana, ale jeśli ktoś mógłby mi wyjaśnić czemu oni mi w raporcie z naprawy napisali o tym braku działania z klawiatur i czy wymiana tych części ma wpływ na zasięg? Ja jestem kompletnie zielona w tym temacie. Niby oni nie stwierdzili nieprawidłowości, no ale czy to normalne, że w przypadku 3 różnych tel. (tj. nokia, siemens, THC) i 3 różnych kart Sim (2 z Plusa, 1 z Play) zasięg jest zawsze maksymalny w każdym miejscu w domu, a w przypadku Samsunga jest problem? jjjjjest ten sam problem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować