Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wstydliwa i coz z tgo

pierwsza wizyta u ginekologa - co i jak?

Polecane posty

hej, mam 21 lat i dopiero teraz zamierzam isc pierwszy raz do ginekologa. Do tej pory nie bylam poniewaz sama mysl o tym jest dla mnie strasznie krepujaca. Powiedzcie mi jak sie przygotowac do tej wizyty, jak sie zachowac, ubrac, jak wsiasc na ten "samolot" i ogolnie jak taka wyzyta wyglada. Powinnam isc prywatnie czy na nfz?

Słońce idz państwowo i ubierz się tak , jak Tobie jest wygodnie :) Po pierwsze będziesz miała przeprowadzony wywiad z P. Doktor (aby szczery) , a potem to juz nawet pani asystentka podpowie co i jak , jeżeli chodzi o "samolot" . :) Odwagi.

+ Przygotuj sie na pytania- kiedy ostatnio mialas miesiaczke, czy cykle sa regularne, kiedy mialas w ogole pierwsza miesiaczke- ile mialas wtedy lat. Czy wspolzylas itd. Resztą sie nie martw:)

tym razem to znowu ja -- glupie dogryzanie na pewno mi w niczym nie pomoze. Nic nie poradze na to ze panicznie sie tego krepuje

To jest normalne,ze sie krepujesz, ale cala wizyta naprawde nie jest straszna(oczywiscie wybierz normalnego lekarza). Jestes w takim wieku,ze taka wizyta staje sie obowiazkowa. Jezeli podjelas wspolzycie seksualne- tym bardziej.

Gość karolina_ILP
hmm ja bym ci radzila isc prywatnie i do kobiety.. bo jesli to twoja pierwsza wizyta to wazne zebys sie nie stresowala... prywatnie - placisz- wiec lekarze są uprzejmi itd. a na nfz to roznie to moze byc, ja slyszalam rozne przypadki kolezanka moja poszla raz na taka wizyte i baba ginekolog do niej powiedziala '' no co pani tak stoi, niech sie pani rozbiera !! z tonem nie zbyt miłym;p, wiec po co masz sie zrazac.. ja bylam pierwszy raz u kobiety i prywatnie. nie wyobrazam sobie isc do mezczyzny ;/

dzieki dodalyscie mi otuchy, wiec na pewno pojde prywatnie i mam nadzieje, ze nie bede czerwona na buzi ze wstydu i sie nie bede jakala :)