Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam czy ...

ciąża a wygaśniecie umowy

Polecane posty

Pisałam już na forum praca, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Mam pytanie - wiem, że w firmie szykuja się zwolnienia, niedługo kończy mi się umowa o pracę a dowiedziałam się żę jestem w ciąży. Czy pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi umowę , nawet jeśli nie zamierza tego zrobić ??

Gość KALER
Złapią cię z gibonem i sanki dostaniesz Biorą nas za ćpunów zwykłe oczernianie Palimy sobie trawkę i niech tak zostanie Zioło było jest i będzie jarane Zioło było jest i będzie jarane Elo

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Pracodawca nie ma prawa Cie zwolnić. Natomiast pracodawcy znaleźli ine rozwiązanie i zatrudniają kobiety, które wróciły z urlopu macierzyńskiego na pół etatu. Wypłata jest kwotowo podobna do zasiłku dla matek i kobietom nie opłaca sie siedziec za tak małe pieniądze i zwalniają sie same z pracy.

słyszałam, że musi ja przedłużyć chociażby do dnia porodu. Tylko nie wiem, czy to prawo dalej jest

mnie nie chodzi o zwolnienie- bo tego akurat jestem pewna. Ale czy w przypadku wygaśniecia umowy musi mi ja przedłużyć na wieść o ciąży

Przedkładasz pracodawcy zaświadczenie od ginekologa że jesteś w ciąży i termin wygaśnięcia Twojej umowy o pracę (nie dotyczy innych umów, jak. np. zlecenia) przesuwa się do dnia porodu. Pracodawca nic Ci nie przedłuża bo ustawa (kodeks pracy) przedłuża.

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Musi Ci ją przedłuzyć do dnia porodu. Później należy Ci się urlop macierzyński ...

Gość moze ja dyscyplinarnie wyjebac
Jakby mu sie bardzo chcialo :P Pracodawca NIC nie musi :D moze nawet firme zamknąc i chuj z twoja ciąża, ponauczały sie MUSI MUSI, chuja musi.

Gość a co to swieta krowa
No fakt do krowy nie wiele brakuje

Gość bisdhsaidbsidbi
Umowy przedłużane sa jedynie w przypadku ukończenia 12 tygodnia ciąży, wcześniej może cię wywalić 🖐️ danie dupy nie robi z ciebie świętej krowy 🖐️

Gość no jak nie hehe
Jak wyjdzie na ulice z brzuszkiem to klekajcie narody, bo gwiazda w ciązy idzie , i sapie jak parowoz :P