Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pappapapppa

kupilam ksiazke do gramatyki angielskiego i...

Polecane posty

Gość pappapapppa

nie wiem od czego zaczac, czego sie uczyc, czasow?

Gość fgfgdfgfgfg
czasu present simple

Gość ttttttttttttrtrtrt
mam dokladnie taka sama w domu... jest dobra, ale jesli to twoj poczatek z angielskim to moze byc nie najlatwiej...

Gość papappappapap
tzn? kurcze bylam w "taniej ksiazce" bylo kila pozycji, ale ta najbardziej przystepna. bede chodzic na korki za 40 zl :( raz w tyg, ale chcialabym sama sie uczyc w domu tez, zeby isc zproblemem do niej a nie z tym co w ksiazce pisze

Gość dfdfdfdfdfdfdfdfdf
skoro bedziesz brala korki to mysle ze powinna w zupelnosci wystarczyc na poczatek + masz mnostwo ciekawych, darmowych stron do nauki angielskiego

Gość fghfghghgh
...w internecie

Gość 40 zł za lekcję to dużo

Gość pappapapapa
nie znalazlam taniej, wiem, ze duzo, male miasto i taka cena w domu kultury

Gość sciągnij sobie
Gość papapppapap
wlasnie o tej ksiazcemyslalam, kiedys kolezanka ją miala w liceum, taka granatowa i zolty napis, mialam jej szukac, ale wiedzialam, ze jest droga k.60zl, a taco kupilam 6zl tak na poczatek, dzieki

Gość sciągnij sobie
ta granatowa jest na poziom średniozaawansowany, czerwona jest dla początkujących

Gość pappapaap
nic nie umiem, a chcialabym zac kiedys fce, czy to mozliwe

Gość knkn
Jak juz sie uczyc, to z czegos porzadnego, dlatego zainwestuj w ta czerwona gramatyke Murphyego(dopiero potem zabierz sie za granatowa).

Gość papapappa
ok , moze zobacze na allegro, dziekuje czy masz jeszcze jakies rady? znalazlam korepetytorke za 40zl, nie wiem jakie ma wyksztalcenie, glupio pytac, 40zl bierze :(

Gość knkn
Tak, to ta, wchodz na allegro, moze uda sie kupic jakas uzywana i tansza. Co do korepetytorki, to pytanie o wyksztalcenie i kwalifikacje jest jak najbardziej zasadne i absolutnie nie powinno byc Ci glupio. 40zl to niemale pieniadze i warto by wiedziec, z kim bedzie sie mialo do czynienia. Ja na Twoim miejscy poszkalam bym jakiejs studentki anglistyki, ktora na pewno wezmie mniej.

Gość papappappa
kurcze to moze poszukam, w sumie to nie wiem gdzie nie mam zbytnio znajomych...

Gość knkn
Jesli mieszkasz w wiekszym miescie, gdzie znajduje sie uniwersytet, to idz tam(na wydzial filologiczny) i na tablicy ogloszen zamiesc ogloszenie,ze szukasz korepetytorki, na pewno duzo osob sie do Ciebie odezwie i bedziesz mogla wybrac kogos.

Gość pappapapa
w malym miescie mieszkam :( gramatyke moge jakos sama zaczac sie uczyc... dzis zrobilam present simple , to pewnie najlatwiejszy czas, kilka testow w necie, za 2 razem poszlomi lepiej, nejgorzej z mowieniem, boje sie mowic, zle sie slysze, nie ma mnie kto poprawiac, z tą moją sie dzis umowilam, nie przyszla, potem zadzwonila jedna babka do niej, nuby dziecko ma chore,gadalam z ia przeprasala mnie, ze niby tak to zawsze jest... nie wiem czy jej wierzyc... a to 40zl to naprawde drogo... wolalabym taniej a 2 razy w tyg.a u Ciebie po ile korki?

Gość knkn
40zl w malym miescie? To bardzo duzo. Moja kolezanka po anglistyce bierze 30zl, a mozna tez znalezc osoby biorace 20-25zl. Gdzie mieszkasz?

Gość papappappa
kolo poznania, to zajecia w twz domu kultury, mam dolaczyc do grupy, ktora codzi juz rok i wtedy 4oosby po 20zl, a teraz nadgonic wszystkie czasy za 40zl lekcja

Gość ppappappapap
tam nic ma nic w tej ksiazce po polsku?

Proponuję dodatkowo jakiś portal do nauki języka. Ja korzystam z eutor.pl i jeśli chodzi o przyswajanie nowych słówek idzie mi bardzo dobrze

Gość do tanya69
Czy możesz jeszcze raz podac adres strony? Chetnie zajrzę a http://www.eutor.pl/ nie moze odnaleźć. :-) Ja zwykle korzystam ze strony bbc.com W zakładce learning english jest mnóstwo materiałów do nauki. zamieszczone przez sprawdzony serwis i to brytyjski. raczej dla średniozaawansowanych ale początkujacy znajda tez sporo ciekawych rzeczy - przede wszystkim mnóstwo materiałów do słuchania. Można je zupełnie legalnie sciągnąć na kompa bez żadnych opłat i dodatkowo wydrukować teksty. Polecam

Gość ale macie zacięcie
gratuluję ja siedzę w Londynie już 3 miesiąc, i nie mogę się zebrać :O straszny ze mnie leń dodam, że się nigdy nie uczyłam a obracam się raczej wśród osób mówiących po polsku (oprócz wyjść na zakupy, czy gdzieś "w miasto" ) przydałby mi się kopniak na zachętę bo wrócę do Polski i nadal, ani be, ani me po angielsku ja zaglądam na stronę slownictwo.pl wydaje się być ok

Gość llpp
Dziewczyno, czy ty nie masz za grosz ambicji? Siedziec w Londynie i nie wykorzystac takiej zajebistej okazji, aby sie nauczyc angielskiego?:O Dno...

Gość ale macie zacięcie
fakt masz rację dno podpowiedzcie może jak zacząć, tak jak mówiłam nigdy się nie uczyłam, nie znam zasad wymowy jak zacząć się uczyć od stycznia idę na kurs, więc może nie jestem takie dno całkowite, a dlatego od stycznia, bo na cały grudzień wracam do Polski

Gość do tanya69
jak zacząć? przede wszystkim nie czekać do stycznia, bo szkoda czasu. Trenuj systematyczność - postaraj się, aby codziennie posiedziec nad angielskim przynajmniej 10-15 minut, choćbyś miała się pięciu słówek przez ten czas nauczyć albo jedno zadanie z gramatyki rozwiązać, to warto. Po jakimś czasie zaczniesz widzieć efekty i wtedy ma się większy zapał do nauki.