Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie za bardzo wiem...

czy pediatra może dac receptę na psychotropy??

Polecane posty

moje dziecko ma padaczkę i przyjmuje lekarstwa psychotropowe. miałam zapas na pół roku ale po woli mi się kończy. i tu mam pytanie- czy pediatra w przychodni może mojemu dziecku te psychotropy przepisac czy muszę jechać do neurologa dziecięcego ( mam do najbliższego 100km.) może są jakieś mamy które wiedzą lub też mają chore dzieci ??

Z tego co wiem, to może jeśli uzyskasz zaświadczenie od neurologa, że dziecko jest leczone przewlekle. Tak samo jest z tabletkami antykoncepcyjnymi, ginekolog musi wydać zaświadczenie i rodzinny może wypisywać.

Gość czarna_aga
Moja córka ma niedoczynność tarczycy. Leczenie polega tylko na przyjmowaniu eutroxu i niczym wiecej. Raz na jakiś czas pokazuję sie u endokrynologa żeby ją zbadała i ewentualnie zmieniła dawkę na mniejszą, bo już długo się leczy i obiecała doktorka ze bedziemy odstawiać powoli hormon. A tak normalnie to chodze do rodzinnego i przepisuje bez problemu, w końcu sama kiedyś dała skierowanie. Tym bardziej że zlikwidowali u nas kilka przychodni dzieciecych z braku funduszy w tym endokrynologiczną więc muszę chodzić prywatnie i normalnie płacić tylko za wypisanie recepty...

dzięki za info spróbuję z tym rodzinnym, zobaczę czy da radę...