Złotowłosa88 0 Napisano Październik 24, 2009 Mój lekarz oszalał... po Harmonecie niemal straciłam widzenie w jednym oku i on powiedział ze zmieni mi na Sylvie 20!! ale to chyba to samo? zmienić lekarza czy brać te sylvie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwoleya ina dynke 0 Napisano Październik 24, 2009 poka fote :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natkaaa Napisano Październik 24, 2009 a jakie miałaś objawy z problemami z okiem? bo ja po sylvie 20 wczoraj mialam migrene juz druga i cos mi sie dzialo z okiem, obraz mi drgal, natychmiast przestalam je brac, chce wrocic do moich poprzednich tabletek. jesli przestalam je brac to juz mi sie nic nie stanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Złotowłosa88 0 Napisano Październik 24, 2009 po drugiej tabletce nad ranem straciłam widzenie na ok.3 godziny w lewym oku:( odstawiłam po dwóch i nic mi nie było i nie jest do tej pory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natkaaa Napisano Październik 24, 2009 aha, dziekuje Ci, to juz wiem co mi sie przytrafilo, nie stracilam calkowicie ale obraz mi drgał i widziałam jakby w tunelu, dobrze, ze odstawiłam je natychmiast, w takim razie jeśli sylvie jest odpowiednikiem harmonetu to nie bierz ich! żeby Ci się nic nie stało! ja wracam do moich starych dobrych pigułek mimo ze kosztuja 40 zł ale przynajmniej nic mi nie było. pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natkaaa Napisano Październik 24, 2009 i też miałam to w lewym oku :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Złotowłosa88 0 Napisano Październik 24, 2009 Pewnie Yasminelle?:) ja tez je brałam:) teraz pójdę po coś z rodziny yasmnelle-yasmin...bo te z rodziny harmonetu najwyraźniej mi szkodzą:-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natkaaa Napisano Październik 24, 2009 tak, yasminelle, były najlepsze :) i też miały małą dawkę hormonów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olea79 Napisano Wrzesień 20, 2010 Czym się rózni Sylvie 20 od Harmonetu? napewno ceną - wiedzą to te które kiedyś przyjmowały harmonet a teraz stosuja sylvie. Troszkę tych "piniądzów" zostaje w portfeliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 Złotowłosa88 zrób na wszelki wypadek badania na krzepliwość krwi INR i płytki krwi. koszt ok 10 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Wrzesień 20, 2010 Różni się substancjami pomocniczymi. Jeśli chodzi o hormony, Logest, Harmonet i Sylvie 20 to identycznie to samo. Swoją drogą, straszne to co piszesz... Sama biorę Logest :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 Złotowłosa88 a jak chcesz jakieś tabletki z "rodziny" Yasmin i będziesz je mogła oczywiście brać (jeśli lekarz stwierdzi, że są odpowiednie..mam nadzieje, że robił Ci poziom estradiolu) to zastanów się nad YAZ, ja brałam Yasminelle przez 7 opakowań, zmieniła mi ginekolog na YAZ(prawie to samo, te same hormony w tej samej ilości tylko masz 24 tabletki z hormonami i 4 tabletki placebo czyli sam cukier). Tłumaczyła mi, że badania wykazały, że system 24/4 jest skuteczniejszy jeśli chodzi o antykoncepcje w przypadku pominięcia tabletki NAWET O KILKA GODZIN niż 21/7 i nie powstają torbiele. :) teraz już jestem na 12 opakowaniu ale niestety będzie mi chyba je zmieniać bo zaczęły mnie już boleć piersi 7 przed @ i mam tak jakby skurcze, no ale to wiadomo, że zdarza się tak, że już po jakimś czasie trzeba zmienić tabletki. Po za tym zero bólów głowy, zawrotów, nudności czy innych :) no ale wiadomo każda kobieta reaguje indywidualnie na dane tabletki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach