Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwagaaaa

szczepionka na swinska grype dla kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość uwagaaaa

dziewczyny wlasnie zaproponowano mi szczepionke na swinska grype , po romowie z lekarzem i polozna zdecydowalam sie ja przyjac , nie wiem czy Wam proponowano ale , warto zapytac lekarza , tutaj cos na ten temat http://dziecko.onet.pl/34471,5,7,ciaza_a_szczepionka_na_swinska_grype,1,artykul.html

Gość kurdemi tez
ale ja sie chyba nie zdecyduję jeszcze 6 tyg do porodu

Gość mam nadzieje ze to prowokacja
nie wolno sie szczepic kobietom ciezarnym !!! nie wazne czy to swinska grypa czy to zywkla grypa czy to rozyczka - nie wolno i juz ! nie wiem kto wypisuje takie bzdury ! a jesli ty autorko dostalas taka rade i skierowanie na szczepienie - to wspoczuje Tobie i twojemu dziekcu !

Gość taka sobie czarnuleczka
a ja slyszalam, ze te szczepionki na swinska grype to tylko sposob na zbicie kasy przez producentow.... dwoja sie i troja, zeby sie przescignac, ktora lepsza.

Gość ta szczepionka nie zostala
jeszcze przebadana na ludziach ! kobiety w ciazy to kroliki doswiadczalne - szkoda ze ucierpia na tym dzieci ! jesli bylabym w ciazy na pewno nie zaszczeplabym sie - bo jesli nie wolno sie szczpiec ciezarnym przeciwko zwyklej grypie lub innej chorbie to watpliwa wydaje sie szczepionka przeciw swinskiej grypie .

Gość ja tez.............
dostalam taka propozycje, dodam ze nie mieszkam w Polsce, a szczepionka calkiem bezplatna, do tej pory sie nie zdecydowalam......i nadal nie wiem co zrobic, moj lekarz twierdzi ze to calkiem bezpieczne.

Gość lekarz ktory uwaza
ze to calkiem bezpieczne i to nie w Polsce ...a gdzie mieszkasz ? w Anglii ? u nas nawet lekarze nie szczepia swoich rodzin na zwykla grype a p. swinksiej pojawila sie nawet nietestowana zbyt dlugo i uwazaja ze bezpieczna ? :D :D :D dlaczego nikt nie dobierze sie do dupy tym, ktorzy te swinska wymyslili i puscili w swiat ? Przeciez KAZDY lekarz i naukowiec medyczny wie, ze swinska grypa to 'wyrob' laboratoryjny. a Barack Obama dostal POKOJOWA Nagrode Nobla za kompletne NIC - albo raczej za to, ze wciaz prowadzi wojne w Iraku i Afganistanie (choc swoja kampanie budowal na przeciwienstwie Busha...) a teraz podpisal proklamacje dot. szczepien, szczepionek, ktore powinny byc testowane MINIMUM 5 lat na grype, ktora wyhodowalo i wypuscilo laboratorium (zaloze sie ze lezace na terytorium Stanow Zjednoczonych zreszta)

Gość ja nie polecam................
pracuję w poradni zakaźnej ale na żadną świńską grypę nie mam zamiaru się szczepić. Nikt tak naprawdę nie wie jakie ta szczepionka może mieć skutki uboczne, bo wirus grypy się ciągle mutuje i ta co była latem już nie musi być taka jaka będzie jesienią. To tylko chwyty marketingowe.

Gość uwagaaa
dziewczyny to nie prowokacja , ja mieszkam w UK tutaj ta szczepionka jest bezplatna wiec napewno nie chodzi o kase :O na rozycze fakt nie wolno szczepic bo ja powinnam dostac , ale dostane zaraz po porodzie , u nas jest wiele przypadkow swinskiej grypy , kilka osob juz zmarlo!!! , nie mam zamiaru ryzykowac a do porodu mam jeszcze pol roku!!! , watpie zeby podali szczepionke ktorej dac nie mozna :O

Gość nie rób sobie jaj
Ta szczepionka może być szkodliwa dla dziecka! Na szczurach badania różne mutacje wywołały ! Nie boisz się o dziecko ? Ja już wolę przechorować.

Gość nie rób sobie jaj
No to powodzenie skoro już zdecydowałaś :(

Gość bit
niedawno w TV wypowiadal sie lekarz naten temat, powiedzial ze ta swinska grypa tez niejst taka starszna jak to media przedstawiaja.co roku iles tam tysiecy ludzi umiera na noralna grype.i sa gorsze choroby niz swinsak grypa.ale robcie jak uwazacie.

Gość uwagaaaa
jak ja zachoruje to ani ja ani dziecko nie przezyjemy !!!, pozatym mam swietna lekarke i jestem pewna ze nie zalecala by mi szczepionki groznej dla dziecka , sama jest w ciazy , i wie jak dlugo staralam sie o dziecko i jak wazne jest dla mnie , sama pomagla mi sie leczyc gdy niemoglam zajsc w ciaze a jak zaszlam to sie poplakala!! ufam jej w 100% moze w Polsce nie ma takiej zachorowalnosci ale tutaj w szpitalach lezy masa ludzi w ciazkim stanie !!!

Gość uwagaaa
do nie rób sobie jaj prosze Cie podaj mi dowody na to ze szczepionka jest grozna dla dziecka ! na jakiej podstawie tak twierdzisz ???

Gość bit
a gdzie mieszkasz? nieweim jak jest w Polsce ale tutaj w Niemczesz sa dwa typy szczepionek jedna dla politykow zloniezy a dluga dla zwyklych ludzi, to jest troche dziwne.

Gość dvfsvvvxvvxvxx
tez jestem z uk zachorowalnosc jest duza,ale chyba bym sie nie zdecydowala na szczepienie w ciazy

Gość karrambba
mieszkam w niemczech-kobietom w ciazy nie podaje sie tej szczepionki.

Gość nie rób sobie jaj
Oglądałam jakieś 4 tyg temu program w TV (RTL bodajże),że przy testach na zwierzętach ciężarnych wdawały się mutacje potomstwa, dużo częściej niż wśród nieszczepionych zwierzętach (mówili o szczurach i królikach). :( Zrozum ,że te szczepionki były przygotowywane na szybko, za mało jeszcze o nich wiedzą. :( A Ci bezdomni z Anglii którzy zmarli po szczepieniach ? Ta grypa to poprostu odmiana grypy i tyle zgodze się z przedmówczynią,że ona nie jest taka straszna. Na inne choroby więcej ludzi umiera i nikt nie alarmuje.... Jeśli chodzi o płatność za szczepionki... Ty dostaniesz ją za darmo. Ale koncerny farmaceutyczne dostaną miliardy od państwa za te szczepionki. Im więcej szczepień tym większa kasa. Wystarczy trochę pomyśleć i zdać się na własny rozum :o Ja bym się nie szczepiła. Tym bardziej w ciąży, ryzykujesz nie tylko swoje zdrowie i życie ale i swojego dziecka.

Gość prawda jest bolesna
jak ja zachoruje to ani ja ani dziecko nie przezyjemy !!!, pozatym mam swietna lekarke i jestem pewna ze nie zalecala by mi szczepionki groznej dla dziecka , sama jest w ciazy , i wie jak dlugo staralam sie o dziecko i jak wazne jest dla mnie , sama pomagla mi sie leczyc gdy niemoglam zajsc w ciaze a jak zaszlam to sie poplakala!! ufam jej w 100% moze w Polsce nie ma takiej zachorowalnosci ale tutaj w szpitalach lezy masa ludzi w ciazkim stanie !!! wiem , ze boisz się prawdy , ale mimo wszystko musisz przyjąć do wiadomości , ze zrobiłaś głupotę totalną i nie wiesz nic o szczepionkach , radzę dokształcić się na stronach internetowych i sugerować się swoja logiką , a nie jakieś pani doktor , która podała ci truciznę i musisz to jej powiedzieć prosto w twarz , by nikomu innemu już nigdy nie zrobiła krzywdy http://grypa666.wordpress.com/ idź i ucz się

Gość uwagaaa
tak a panstwo placi myslisz i nie wie za co te miliony placi tak??? brawo !!! przeciez nikt nie moze proponowac kobiecie w ciazy szczepionki i mowic ze jest bezpieczna gdy tak nie jest!!! nie zyjemy w sredniowieczu!!!

Gość uwagaaa
i prosze Was jakie zrodl mi podajecie filmik z youtube :D heh samam moge taki nakrecic !!!

Gość nie rób sobie jaj
Chyba nie można być takim ograniczonym... :o A ty myślisz,że polityce nie są przekupni ??? Za kase wszystko dzisiaj można kupić, przychylność każdego... Zdajesz sobie sprawę w jakim Ty świecie żyjesz ???????? Nie oglądasz Tv, nie czytasz gazet..jakie afery po latach wychodzą na światło dzienne ??? Chcesz to się zaszczep proszę bardzo , powodzenia życzę i koniec tematu. ehh

Gość uwagaaa
nie uwazam sie za osobe ograniczona , a za taka uwazam kogos kto bez podstawnie probuje przekonac mnie ze ma racje , bez podania argumentow , prosze powiedz dlaczego sadzisz ze nie powinnam sie szczepic , ja jeszcze decyzji nie podjelam caly czas sie zastanawiam , ale jestem za , i nie mow mi w jakim swicie zyje , ze ty wszedzie widzisz zlo to twoja sprawa :O podaj konkretne udowodnione przyklady wtedy bedziemy mogly porozmawiac i moze mnie przekonasz narazie udowodnione jest to ze szczepinka jest bezpieczna , a kobiety w ciazy ,powinny ja przyjmowac , jest tez udowodnione ze kobiety w ciazy przechodza chorobe o wiele gorzej niz inni , nie jestem typem wplywowej osoby jak wiekszosc tutaj co mi kto powie ,ropowiadam dalej o nie!! opieram sie na badaniach ,faktach , slucham opini ludzi ktorzy na tym sie znaja , jesli masz takie dowody chetnie poslucham

Gość ja na tak
mieszkam w Stanach i ja szczepie na pewno cala rodzine, w tym 14 miesieczne dziecko. duzo podrozujemy. ja nie czytam niektorych wpisow, bo ludzie nie maja pojecia na ten temat. pisza,ze jakies komplikacje, szczury....dajcie spokoj. porozmawiaj z lekarzem i zdecyduj sama. tutaj w pierwszej kolejnosci szzcepia dzieci do 6 miesiaca zycia i kobiety ciezarne!!!!!!

Gość nie rób sobie jaj
Nie mam ochoty Cię przekonywać. Zaszczep się. Założyłaś temat kilka osób napisało Ci,że na twoim miejscu nie szczepiły by się. Zauważ,że nie tylko ja Ci to napisałam. Napisałam swoje zdanie. Ktoś napisał,że w niemczech nie poleca się tej szczepionki dla kobiet w ciąży. Ja w niemieckiej tv oglądałam reportaże na temat tej szczepionki... jakie przekręty się z nią wiążą itd. Pisze Ci o swoich odczuciach, JA BYM SIĘ NIE SZCZEPIŁA. Bo moim zdaniem to propaganda!!!! Coś chyba jest nie tak,jeśli tylu lekarzy jest przeciwnych tym szczepieniom..... ????? Zaszczep się i już. Jeśli Cię to uspokoi :o

Gość uwagaaaa
ja na tak dzieki za opinie :) nie rob sobie jaj , no wlasnie masz prawo wyrazic swoje zdanie , ale nie pisz mi prosze ze moje dziecko bedzie chore , bo nie masz zadnych podstaw by tak twierdzic a jesli chodzi o lekarzy to znow ja sie nie spotkalam z takim ktory byl by przeciwny ,

Gość a ty nie pisz
a ty nie pisz ze polecasz ta szczepionke bo nie masz ku temu zadnych podstaw przyganial kociol garnkowi... nie spotkalas sie z przeciwnikami bo nie czytasz i nie pytasz, to widac od razu, ja czytam o szczepionkach, rozmawiam z lekarzami i zwolennikow jest tylu, co przeciwnikow