Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adajana

Chyba jestem psychicznie chora....

Polecane posty

Gość adajana
vodka, jeżeli piszesz prawdę, to napisz proszę czym to się u ciebie objawia, że stwierdzasz u siebie chorobę psychiczną.

Gość kiedykiedy123
adajana pewnie bylas molestowana albo zgwalcona

Gość adajana
byłam molestowana, i w wieku 11 lat prawie zostałam zgwałcona, do tego wlicza się przemoc fizyczna, psychiczna i wiele innych. Czy osoby z takimi przejściami jak ja, mają podobne zaburzenia do mnie?

Gość vodka
az tak powazynych doświadczen z dziecinstwa nie mam. Jednak pewna psychiczna przemoc czy inne przkre doswiadczenia tez robia swoje. W zaleznosci od sytuacji, ale ostatnio bliskiej osobie napisalam, ze dla mnie moze zdechnac. Kiedys z nerwów podrapalam sobie twarz, potrafie ciagnac sie za wlosy, gryzc, bic sie z calych sil. Kiedy ogarnia mnie szal wyobrazam sobie jak zabijam osoby, ktore mi jakos w zyciu zawinily. Czuje z reszta straszna nienawisc do ludzi. Za to kocham zwierzeta.

Gość vodka
adajana W sytuacjach kiedy ogarnia mnie szał tez czuje niesamowitąprzyjemność z zadawania pswychicznego bólu bloskiej osobie, ktora kiedys sprawila mi przykrosc. Potrafie mowic tak okrutne rzeczy jakbym wpadala w jakis trans. A poznie nienaiwdze siebie za to co sama zrobilam.

Gość adajana
vodka, ja też kocham zwierzęta, i zwierzęta chyba cenię wyżej od ludzi :o Ty też tak masz? Ja po przypływie szału żałuje tylko bliskich (koleżanki, matka), ale jeżeli jest to płeć męska to nawet po tym jak mi przejdzie to czuję satysfakcję. Facetów lubię dręczyć nawet wtedy kiedy nie jestem zdenerwowana, robię to z premedytacją :O Ty żałujesz swojego chłopaka?

Gość vodka
adajana Tak, zwierzeta cenie i szanuje bardziej od ludzi. Bywa, ze zaluje go, a bywa tez, ze nie. Czesto kiedy robi mi sie go zal, sama nakrecam sie chorymi myslami. Przypominam sobie wszystko co mogl mi poweidziec czy zrobic przykrego i wówczas kontynuuje. Nigdy nie poniżylam wprost nikogo tak jak jego. Fizycznie na nim tez potrafie sie wyzywac. Matce raz powiedzialam, ze jej nienaiwdze i później tez czulam sie z tym niesamowicie źle. Ale jak bylam mala tez od niej uslyszalam wiele upokarzających słow.

Gość adajana
vodka, czy zanim byłaś z aktualnym chłopakiem miałaś podejrzenia do swojej "nienormalności"? Jak on reaguje na takie zachowania i ile czasu jesteście razem?

Gość niedobra666
ja mam podobne doświadczenia z dzieciństwa i z tego co pobieżnie opisałaś. podobne skłonności i myśli. mam osobowość pograniczną...

osoba chora psychicznie nie jest świadoma swojej choroby. Jeśli się zastanawiasz czy coś z Tobą nie tak, to nie powiedziałbym, że masz chorobę psychiczną.

Gość adajana
niedobra666, co to jest osobowość pograniczna? Chodziłaś na jakąś terapię itp? Jeżeli to nie jest choroba psychiczna to co to jest? Bo nie sądzę, aby to był normalny stan :O

Gość vodka
adajana odkąd pamiętam mialam rozne odchyly psychiczne. Jak on reaguje? Mowi, ze mnie kocha i tak mnie nie zostawi, bedzie o mnie wlaczyl itp. itd. A chcialabym chyba zeby reagowal inaczej.

Gość 22-letni prawiczek
nie narzekaj, inni sa sami i bede sami, wiec ciesz sie ze kogos masz

Gość vodka
adajana A jestesmy ze soba ponad 4 lata. 22-letni prawiczek Nie ma co z góry przesądzać. Wyznacznikiem szczęścia nie jest "bycie z kimś"

Gość 22-letni prawiczek
ale bycie samemu powoduje frustracje i w konsekwencji myśli samobójcze

Gość kajakajakaja
adajana ,nie jestes chora, ludzie maja zakodowane- bodzce dotykowe, wzrokowe, sluchowe,zapachowe z czasow niemowlecych,dziecinstwa, mlodosci, i z czasem podswiadomie wracaja do nich,czuja sie bezpiecznie, bo to ich swiat ktory znaja i wiedza na co moga liczyc, czego unikac czego sie bac a z czego czerpac przyjemnosci......itd, no i dochodzi do tego uczucie zemsty ,jak i inne szczegoliki. psychoterapia musi sie odbyc,to pomoze ci zyc z przeszloscia ,pomoze ci zaakceptowac bol i zlosc,ale nie wybaczyc!!