Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mama

cc i kolejna ciaza

Polecane posty

Gość pytajaca mama

mam do was kobitki pytanko ile po cc mozna zajsc w ciaze tak zeby było to bezpieczne dla mamy i dziecka , a dodam ze napewno drogi porod tez bedzie przez cc nie ma innej mozliwosci dzieki za odpowiedzi ... :)

Gość wsqwe
moja znajoma zaszla w ciaze jak jej dziecko mialo kilka miesiecy, rodzila dokladnie rok i dwa miesiace po pierwszym porodzie, a drugi miala juz naturalny

Gość gosiak30
ja w styczniu 2006 miałam cc a latem znowu byłam w ciazy (tym razem wpadka no ale co zrobić). Chcaiałm rodzic naturalnie ale blizna zaczeła mi się rozchodzic, boleć i "zapadać" w tym miejscu. To działo się około 6 miesiąca gdy brzuch był już większy. Ginekolog stwierdziła że macica zaczyna mi się trochę rozchodzić, leżałam w szpitalu przez 3 tyg, potem w domu. w 33 tyg ciąży znowu musiałam mieć cc bo macica zaczęła się rozchodzić już i to ostro. Moja córczka urodziła się zdrowa, z wagą 2150, ale tego że tak szybko zaciążyłam po tej pierwszej cc nie mogę sobie wybaczyć:o A to była ewidentnie moja własna głupota. dlatego faktycznie wstrzymujcie się dziewczyny te zalecane dwa lata bo nie chcecie naparawde przechodzić tego co ja:(

Gość pytajaca mama
dzieki za odpowiezi mi właśi mowia ze teba 3 lata min. a ja niechciałabym sie martwic ze cos moze pojsc nie tak z mojej winy a dgiej strony o chciaązeb yl newilka onicidzy dziecmi

Gość p a o l c i a
Znam prypadek gdzie kobieta po pierwszej cesarce rodziła drugie dziecko naturalnie. zatem nie jest regula to, ze po cc nastepny porod tez odbedzie sie w ten sposob.

Gość pytajaca mama
tak wiem ze nie jest regułą ale u mnie raczej bedzie ze wzg. na moja budowe pierwsza orke pobowałam urodzic sn. i skonczyło sie cc bo tetno spadalo zstkm rozmialam z kiloma ginekologami i wszycy stwierdzili ze lepiej nie ryzykowac bo jak teraz nie dałąrady chyba za dziecko byłoby mniejsze

Nie ma stałej. Ja miałam zielone światło po 6 miesiącach, moja bratowa dopiero po 2 latach. To sie stwierdza na postawie badania. Przed kolejną planowaną ciązą wybierz się do lekarza i spytaj. Niech zrobi Ci USG, obejrzy bliznę i oceni.