Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajniack

Czemu malujecie i stroicie sie do pracy?

Polecane posty

Gość Pytajniack

Jesli chcecie, zeby zainteresowal sie wami jakis facet i was podrywal to nie ma tematu. Ale czemu malujecie sie i stroicie do pracy jesli nie zyczycie sobie byc podrywane (w takim ujeciu-molestowane)? Chcecie sie podobac a byc niedostepnym ciasteczkiem? Rozumiem. Ale musicie zdawac sobie sprawe, ze przyczyna wywoluje skutek. W naszej kulturze to do mezczyzny nalezy pierwszy krok, wiec jesli wabicie-dajecie pozory, ze chcecie byc podrywane-to same wprowadzacie w blad.

Gość ale o co tobie chodzi
chcesz kogos zgwałcić czy co ? Zreszta jak można zadawac pytania komuś innemu niż osoba o której się akuratnie myśli. Dlaczego ja mam odpowiadać za jakąś babe z twojej pracy ?

Gość
Nie pochlebiaj Sobie że kobiety malują się i stroją dla facetów :o

Gość Pytajniack
Tak pytam bo nigdy nie miałem kobiety :(

Gość Jak to czem
Malujemy i stroimy się dla samych siebie, żeby się dobrze czuć, teraz rozumiesz?

Gość anette111
bo jest taka głupia rywalizacja wśród kobiet. Ja też odsztywtowuje się do pracy bo mogą mnie koleżaneczki obmówić:-)

Malujcie się, ubierajcie z gustem. Lubię zadbane babeczki. :)

Gość bo jak wchodzę do
pomieszczenia to wszystkie baby lustrują czy ubrałam 10 raz ten sam sweterek i spodnie czy może mam dziś nową bluzkę a jak mam nowa to od razu komentują to głośno albo nawet jak jakimś cudem nie komentuja to napewno będą w milczeniu lustrować, bo w duchu myslą że każda kobieta powinna miec na sobie codziennie co innego bo jak nie to jest biedakiem, niechlujem.. Takie są realia. Cholera! Nienawidzę tego.

Gość Jola popieram Cię
w 100 %.

Gość vgewf
Jolanta Drutowicz --OK,zgodze sie z Toba w całosci,ale jednak ładne wygladanie nei jest tylko checia bycia dobrze wygladajaca dla samej siebie.Przede wszyskim kazdy chce byc odbierany przez innych w dobry sposob.Gdyby nie to,bo to jest pierwszym czynnikiem,ze człowiek chce os oiebie dbac,to kazdy chodziłby brudny,zaniedbany etc,wiec nie mow Jola,ze tylko dlatego ,ze lubisz sama dla siebie ładnie wygladac,bo chcesz na 1 miejscu ąłdnie wygladac dla innych ludzi.

Gość
Dlaczego panowie pachnią się wodą?:) Też dbają o swój wygląd, wyprasowana koszula, ładny garnitur. Dziewczyny mówią jakie ciacho.

vgewf... owszem... masz po części rację, zgadzam się :) lubię wyglądac ładnie, i tak jak napisałam robię to dla siebie, a i owszem jest mi bardzo miło jak przy okazji inni ludzie odbierają mnie pozytywnie :) ale to nie tylko z powodu wyglądu, ale np. z powodu poczucia humoru i takich tam innych ... :) 🖐️ )))

Muszę Cię rozczarowac autorze tematu. Od dawna wiadomo, że my, kobiety, stroimy się i malujemy dla innych kobiet. Właśnie ze względu na różne plotki, obgadywanie itd. Przeciętny facet nie widzi różnicy między sukienką i spódnicą, więc myślenie, że to dla Was się stroimy jest niestety błędne :P

Gość no pewnie ze dla siebie
co powiedzą koleżanki mam gdzieś, a na faceta nie poluję:P

Gość
Żeby wyglądać jak człowiek, dla lepszego samopoczucia. Nie przyjdę do pracy ze tłustymi strąkami, niepomalowana, śmierdząca potem, ubrana byle jak.

Gość grenadinne
tak tak, dla siebie. :) dlaczego sie malujemy przed wyjsciem? zeby czuc sie ladnie i swiezo i miec dzieki temu dobry humor. dlaczego nie mamy dobrego humoru, kiedy jestesmy nieumalowane? bo czujemy sie niepewnie, kiedy mijamy na ulicy laske z makijazem i odpicowana na blysk, a same czujemy sie wtedy jak szare myszy. (nie wszystkie, nie dotyczy tych, ktore sie nie maluja a i tak zawsze sie czuja jak 100 milionow). tak wiec pitolenie, ze malujemy sie "dla siebie" to niestety durny wymysl pewnej takiej "poprawnosci politycznej", bo nie wypada przyznac, ze chcemy byc dobrze odberane przez innych. choc tak naprawde normalnej dziewczynie (nie polujacej na faceta) chodzi o to, zeby ogolnie otoczenie nie wzielo jej za niechluja i zapuszczona babe. a, ze bez makijazu czujesz siejak zapuszczona baba, to juz inna kwestia.

Gość Agattttka
No chyba po to zeby atrakcyjnie wygladac...to tez zalezy od pracy jaka sie wykonuje...bo sekretarka w biurze a pracowniczka ubojni to dalekie od siebie tematy;D Chociaz w drodze do pracy tez trzeba sie jakos reprezentowac...;D

Gość gość
Lubię o siebie dbać i dobrze wygladać. Lubię kupowac ubrania i wymyslac stylizacje. Nie lubię jak ludzie nie mysla nad tym jak się ubieraja i jak wygladaja. Nie wiem jak tak można bo przecież to dużo o nad mówi

Gość gość
Chyba to że spędzasz pół dnia nad wymyslaniem stroju który tak naprawdę nie znaczy nic chyba że już naprawdę wygląda się jak lump i chodzi niestosownie do okazji. Podziwiam kobiety które dobierają każdy szczegół. Nudne to w chuj.