Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala samodzieeeeeee

pomożcie w sprawie benefitów w uk, z czego moge skorzystac.

Polecane posty

Gość ala samodzieeeeeee

witam, mieszkam w uk i mam roczną córunie, mieszkamy z mezem w domu z councilu , ja nie pracuje i macierzysnki mi sie juz skoczyl i nie mam zadnych dochodwo bo siedze z dzieckiem w domu a amaz zarabia 2000 a do reki to jest ok 1500 funtow. do tego chodze do szkoly na angielski 2 razy w tyg. o jakie benefity i dofinanoswania moge sie starac? chcemu tu jeszcze troche pobyc i chce wykorzystac to panstwo maksymalnie czyli aplikowac o wszystko mozliwe. na dana chwile otrzymujemy chb i ctc, ci co sie znaja na rzeczy wiedza co to za skroty. dzieki i prosze o wskazówki

Gość hdjugsfushfduf
"chce wykorzystac to panstwo maksymalnie..." spierdalaj do polski wykorzystywac polske polaczku!!

Gość ala samodzieeeeeee
ale ja mieszkam w uk wiec wykorzystywanie polski nie wchodzi w gre

na "za granica" jest wiele informacji o benefitach tam sie ludzie pytaja non stop o to poogladaj nawet stare to[piki na tamtej strone, ja tez mieszkam za grnica, ale nie mam dziecka wiec nie wiem, ale na pewno dostaniesz cos, zapytaj sie o house benefit, a dla dziecka to nie wiem jak sie to nazywa, do council office chodzi sie o house benefit jak nie masz pracy t idz do job centre i zapytaj sie o " job seekers allowance" to znaczy benefit dla poszukujacych pracy, czyli jak uzyskac kase dla kogs kt nie moze znales pracy a poszukuje, bedziesz musiala odbebnic co tydzien liste podpisywac sie i tyle a kase dostaniesz dopoki nie znajdziesz pracy, oni ci moga cos zaoferowac, ale nie musisz sie godzic jak ci sie praca nie spodoba to dalej ci beda szukac, a kase co tydzien bedziesz dostawac jakies 50f tygodniowo

Gość tegogskgjasdgsajd
dziekuje quickasad tylko, ze ja jestem teraz na bezplatnym macierzyskim ale dalej jestem tak jakby zatrudiona w tej firmie gdzie wczesniej pracowalam. czy jak sie z niej zwolnie to tez bedzie mi sie nalezec ta kasa z job center?

pewnie ze tak , dopoki masz staus bezrobotnego to tak, beda ci zadawac mnostwo pytan o partnera tez ale nie musisz mowic wszystkiego w szczegolach, jezeli jest twoim mezem to tak ale jak nie to powiedz ze jestes sama singiel mum, ja sama sie ubiegalam o to jak skonczylam studa i nie moglam pracy znalesc ale akurat w dzien pierwszej wyplaty od nich dostalam prace i zrezygnowlam, naprawde nie jestem za bardzo obeznana w tych sprawach jesli masz dziecko co i jak wejdz na " za granica" i skopjuj topik swoj tam, wiem ze tam na odp trzeba czekac dlugo bo ludzie tam nie siedza , dlatego jestem tu czesciej:P

Gość karolna 31 krakowska zie
dziekuje, ale ja mam meza i mieszkanie z councilu mamy i wszedzie on widnije wiec sposob na samotna matke odpada. kurcze ciekawa jestem o co chodzi z tym jobsicerem musze poczytac. a Ty gdzie w uk jestes?:)

ja sie o tym jobcentre dodatku dowiedzialam od moch znajomych szkotow, mozesz nawet pojsc i sie zapytac tam, powiedz tak :"I would like to claim for job seekers allowance, how I can apply?" i dadza ci ulotke z nr tel 800 cos tam i musisz zadzwonic to jest nr do biura powiedz to samo przez tel i zaraz ci zapytaja o details a pozniej juz pojdzie latwo, tylko ze cala rozmowa trwa 30-40minut!! i powiedz im ze " my first language is not english" wiec powiedza czy chcesz moze polskiego tlumacza, albo beda mowic bardzo prostyj jezykiem i powtarzac ci, musisz miec na wstepie insurance nat numb, i tam cos jeszcze aaaa p60 albo p45

Gość ala samodzieeeeeee
a p60 dostane dopiero jak sie zwolnie wiec nie moge jeszcze tam dzwonic? :(