Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siśśśuś

akrobatyka

Polecane posty

Gość siśśśuś

mam 14 lat i chciałabym się zapisać na akrobatykę, myślicie że to jest możliwe??

Gość fkgfhfhggh
Póżno. Akrobatykę zaczynjąćwiczyć dzieciaki w wieku 3-6 lat

Gość Zgadzam siędhngngn
Masz już kości zgluśniałe... Na fortepianie też już sobie nie pograsz zawodowo

Gość Jak ma długie palce xD

Gość Dorinka30
z późno :( nie masz już giętkich kości ....

Gość siśśśuś
gitara?? nom może być :):) ale chciałabym tylko troche pochodzić na akrobatyke żeby być rozciągnięta

Gość gdhswkyjd
co ty pierdolisz.. Ze na pianinie sobie nie pogra kurwa ja gram prawie jak szopen a zaczełam w wieku 13 lat tera mam 14.. :O jak nie doswiadczyłes to nie gadaj padlcu dgniła kamasutro.

Gość To na wf chodź dziecko

Gość Dawaj próbkę Chopinie

Gość Muzyk z zawodu i z powołania
W rok i grasz jak Chopin... Gratuluje

Gość ________----_________-----____
wypierniczaj.......

Witam. Ja właśnie się tak zapisałam na akrobatykę!! Ale w 13 lat. Do klubu chodziłam przez rok, teraz mam 14 lat, ćwiczę w domu contortion i jest ok! Możesz się zapisać, ale bardziej by ci się opłacało wykonywanie contortion, gdyż akrobatyka sportowa to wyczyn i zawody, a z reguły takich dużych początkujących nie biorą do wyczynu, przekonałam się o tym. Polecam ci contortion. a oto dowód, że mówię prawdę : na tym filmiku jest dziewczyna, która ma 15 lat, zaczęła trenować contortion właśnie w 14. Zobacz, ile można osiągnąć w domu! http://www.youtube.com/watch?v=ITo4nq77lGY&feature=channel_video_title Contortion (ang. contort - wykrzywić, dosłownie termin contortion oznacza "wykrzywienie") - jest niezwykłą formą fizyczną co wiąże się w "dramatycznym" wyginaniem z zginaniem ciała ludzkiego. Większość contortionists zostały zakwalifikowane jako frontbenders lub backbenders , w zależności od kierunku, w którym ich kręgosłup jest bardziej elastyczny. Stosunkowo niewielu wykonawców są również mistrzami w zginaniu zarówno frontalnie i do tyłu. Niektóre z umiejętności w wykonaniu contortionists obejmują: Frontbending - takie jak składanie do przodu w pasie z prostymi nogami, lub obie nogi za szyję lub ramię z ugiętymi kolanami (tzw. węzeł człowieka ). Backbending - takich jak dotykanie głowy do jednej nogi, lub aż do pośladków (tzw. head-seat ), stojąc, leżąc na podłodze lub w staniu na rękach. Szpagat i ponad szpagat (szpagat ponad 180 stopni) - może być zawarty w frontbending lub backbending występie. Ponad szpagaty mogą być wykonywane podczas gdy stopy są na dwóch krzesłach lub z pomocą asystenta. Enterology - praktyka polegająca na ściskaniu swojego ciała do bardzo małego pojemnika, który wydaje się być zbyt mały dla zwykłej osoby. Dyslokacje - na ramiona lub biodra stawy są czasami jako krótki akt. Jednym z przykładów jest podnoszenie ramienia w bok, dopóki nie przejdzie z tyłu głowy i znajduje się w górnej części ramion. Elementy contortion są wykorzystywane szczególnie w gimnastyce artystycznej w pracy z maczugami, wstążką, piłką, obręczą i skakanką, w układach gimnastyki sportowej oraz w figurach akrobatyki sportowej.