Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Majorka Minorka*

Kuźwa!!! Cholerny fałd skory po cc sie powiekszyl i jest cieply. POMOCY!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość *Majorka Minorka*

Jestem 6 tygodni po CC. NAd cieciem, ktore ladnie mi sie zagoilo, mam niestety wstretna falde, ktora od jakis 2 dni sie powiekszyla, zgrubiala jakby. Co to takiego jest??? Miala z Was ktoras podobnie???

spokojnie, moja bratowa miala, wchloneło sie. ale to wiesz, tak od razu hop siup nie bedzie. rozmasowuj delikatnie, wcieraj cos ujedrniającego, za miesiac zapomnisz ze cos takiego mialas :)

Gość *Majorka Minorka*
ha ha ladaco :-D Fru dzieki!

czesc:) ja jestem 3 lata po cc i muszę ci powiedzieć, że mam taki fałd nad blizną.. i nie znika :/ (jestem bardzo szczuplutka) być może u Ciebie będzie inaczej,czego oczywiście Ci życzę :)

Jestem 6tygodni po cc i mam tylko blizne po cezciu. Zgrubienie ktore było zniknęło i skora jest gładka. Byłaś na kontrolnej wizycie u gin? Jezeli Ci się to teraz powiększyło proponuje iść do lekarza, być moze wdało się zapalenie. Moze coś cięzkiego nosiłas i pękł szew w środku. Szwy rozpuszczają się do 2-3miesięcy. Masz gorączkę?

Gość to się robi tzw tłuszczak
ktory lubi zmienic sie w raka

mam takie zgrubienie nad blizna, a przeraźił mnie teraz fakt, że jestem w ciąży.... i nadal jest ta fałdka :( ale jak lekarz mnie badał itd to nic nie mówił na ten temat,tylko o bliźnie że ładnie zagojona

Gość a ja troche z innej beczki
miałabym do Was, drogie mamy po cc, ogromną prośbę :) czy mogłybyście wkleić zdjęcie z blizną po cc? bo nie chciałabym rodzić naturalnie, a jestem ciekawa jak wygląda blizna po takiej operacji. Byłabym bardzo wdzięczna 🌼

powiem ci że blizna jest mało widoczna, u mnie praktycznie wcale niezauważalna, tylko teraz jak jestem w ciąży to troszkę jakby przyciemniała

nana***** :) a mam jeszcze pytanie ile trzeba czekać po cesarce do następnej ciąży? aaa.. i tymi zdjęciami bym nie pogardziła :D

druga ciążą po trzech latach,ale wiem,że czasem kobiety szybciej zachodzą w druga ciążę po cc,a co do zdjęcia, to w sumie każda blizna jest indywidualna i nie możesz się sugerować,że jeśli ktoś ma nie widoczną bliznę to też taką będzię mieć:) niestety każda "operacja" zostawia ślad:)

a czy podczas cc lekarze mogą usunąć jakiś fałd skóry? żeby przy okazji zrobić lekką korektę plastyczną? :D

przy cc jest chirurg,ginekolog itd a niestety nie ma chirurga plastycznego :) bo usunięcie fałdki to już z całkiem innej beczki ;)

a czemu zdecydowałaś się na cc? ja osobiście boje się całego porodu.. nie chcę być rozerwana, czuć się jak kaczka, no i ogólnie jestem przeciwna sn...

ojej no coś Ty!!! :) ja miałam rodzić normalnie :) w ostatniej chwili wyszła cesarka,której strasznie sie bałam... Bo to niebezpieczny zabieg, zresztą chyba nie można zamawiać cesarki lub porodu naturalnego :( bynajmniej ja sie z tym nie spotkałam, cc jest robione wtedy kiedy zagraża poród naturalny zagraża życiu matki lub dziecka, u mnie było w tym drugim

z tego co ja wiem (ale to nie są sprawdzone informacje), to można mieć cesarkę na życzenie. a czemu mówisz, że to niebezpieczny zabieg? wg mnie to zwykła operacja.. gorsze są operacje przeszczepów czy usuwania guzów..

Gość jestem po 2 cc
i nie polecam cc zadnej kobiecie z wyboru. Poród sn boli, ale szybo się o tym zapomina, za to co po cc to inna bajka, dużo dłuższe gojenie, ból pleców po znieczleniu, opóźniona laktacja. Moje cesarki były za każdym razem szybką akcją ze względu na brak postęou porodu. Pamiętajcie że poórd to tylko kilka godzin a po trzeba zajmować się dzieckiem, a z pozszywanym brzuchem nie jest to najprzyjemniejsze ani proste, szwy ciągną, gojenie jednak trochę boli - spróbujcie się roześmiać na przykład, albo szybko wstać z łóżka. Tak więc polecam przemyślenie cc z wyboru raz jeszcze.

boję się, że po naturalnym porodzcie, moja pochwa nie będzie już w najlepszej kondycji :O boję się całego tego procesu porodu, rozcinania, nacinania i czego jeszcze sobie lekarze nie wymyślą :(

tzn ja nie miałam akurat takich problemów jak opisała koleżanka wyżej:) dzidzią zajmowałam się następnego dnia :) po cc bo po zabiegu musiałam leżeć, fakt że śmiać się nie mogłam a tak mnie wszystko wkoło rozśmieszało :) ale ogólnie moja koleżanka rodziła naturalnie i mówi że nigdy więcej, porody to też indywidualna sprawa,każda przechodzi to inaczej. A cc jest niebezpieczne, bo to jak każda inna operacja, zakażenia, itd znieczulenie itd oni Ciebie "otwierają" :) poza tym bałam się,żę nie poruszę nogami, nie wiem czemu miałam takie myśli, ale chyba gdzieś przeczytałam o jakimś przypadku w którym anestezjolog zrobił żłe znieczulenie w kręgosłup....

wiesz... poza tym po porodzie naturalnym nie jest tak hop siup jak Ci się wydaje. Moja ciocia rodziła naturalnie. Nabawiła się takich hemoroidów, że przez zdwa tygodnie nie była w stanie nawet usiąść. A przez pare dni po porodzie to na czworakach chodziła, bo ją tak wszystko bolało :O

teraz jestem w ciązy i mam nadzieję,że będzie to druga cesarka:) ale jeśli będzie możliwość porosu naturalnego,to zdecyduję się na ten poród:)

nana***** -> odnośnie kręgosłupa. Nawet podczas pobierania płynu (chociażby żeby sprawdzić czy nie ma się zapalenia opon mózgowych), można się takich rzeczy nabawić. Więc wiesz.. różnie to bywa.

Gość jestem po 2 cc
Wiesz ja myślę, że jednak najlepiej zdać się na lekarzy, ale przede wszystkim na doświadczone położne. Pamiętaj, że w trakcie rodzenia jesteś ważna, ale najważniejsze jest dziecko i poród sn do czegoś służy. To jest bardzo ważne np dla prawidłowego odbierania bodźców związanych z dotykiem przez dziecko. Mój syn niestety przez to nie przeszedł i jest nadwrażliwy na dotyk. Kazde ubieranie, zakładanie czapki etc to jeden wrzask, bo ciało nie zostało odpowiednio "dobodźcowane" na początku. Głowa do góry i nie myśl za dużo na ten temat, dużo się ruszaj (jeżeli możesz) ćwicz oddychanie bo to bardzo ważne w ytrakcie porodu i będzie dobrze!

niektóre kobiety chwalą poród naturalny:) i nie maja "luźniej" więc w sumie wybór należy do Ciebie

akurat mogę się spodziewać, że po sn wyszłyby mi hemoroidy, z racji tego, że już raz miałam z nimi problem... jak byłam mała to notorycznie siadałam na murkach, dupcia nie raz mi zmarzła, nie słuchałam się rodziców i w wieku 16 lat wylądowałam u chirurga, który mi usuwał te hemoroidy. Uczucie straszne, a miałam je w minimalnym stopniu... na samą myśl o tym, co moja ciotka przeżywała, aż mną trzęsie :O