Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOLtoJA

masturbacja - cała prawda

Polecane posty

Gość LOLtoJA

Witam, mam 13,5lat i od 3 lat się masturbuje, słyszałem wele rzeczy i to kilka pytań i opini. To tak: mastrurabcja jest szkodliwa, ale nie zawsze. Jeśli robisz to rzadko i utrzymujesz stałe tempo to jest ok, ale jeśli robiesz to coraz cześciej, to przestań to robić. Jeśli używasz metod, które nie sciaskają penisa, to jeszcze jest ok I teraz następna rzecz, jeśli masz babskie sutki, durzo pryszczy to może to być wina masturbacji lub jej braku! Masturbacja ma wpływ na hormony i inne takie, i tutaj nie znam rzadnych zasad, ale jeśli masz durzo pryszczy, a się masturbujesz, to przestań i zobacz efekt i odwronie. Nie u wszystkich, ale zalerznie od czestotliwośni igenów może to mieć jakieś wpływ Wpływ psychiczny jest szkodliwy, a najbardziej uzalerznienie. JAk się uzalerznisz to napisz tutaj, sam jestem uzalerzniony i próbuje to rzucić. Do ponad roku to rzycam, są efekty. Oto historia: Uzalerzniłem się, miałem doła, kiepskie oceny, źle okładał mi się między rodzicami i kumplami. Pogadałem z kumplem, który się nie masturbował i dzięki temy ograniczyłem i jest ok, ALE NADAL NIE MOGĘ PRZESTAĆ NA DŁUZEJ NIŻ 3TYGODNIE. Dosięgniećie ustami jest możliwe (nog i za głowę i próbuj) I teraz kilka pytań, jak masturbować się do kilku wytrysków? Jak to rzucić, jakieś pomysły? Jak powstrzyać wzwud Wszystkie wasze opinie i pytanie zadawajcie w tym wątku, chcę uczynić tutaj największą dyskusje o masturbacji. Kilka prawd: -większa część seksuologów uważa to za normalne, ale jeszcze jest cześć, która przeanalizowała to również pod względen psychologicznim i takim na przyszłośc i mówią masturbacji NIE. -Według 99% psychologów masturbacja jest szkodliwa, wyjątkiem jest rzadka masturbacja. -jak się masturbojesz raz na ok.8dni to nie masz polucji nocnych, ale lepiej je mieć, a nie masturbować się.

Gość LOLtoJA
Jeszcze jedno Od 2tygodni odkąd się masturbuje pogarsza mi się wzrok, 3miesiące od kąd zaczołem nosiłem już okulary. Najprawdopodobiej dlatego, żę dojrzewałem i zaczołem się masturbować na początku dojrzewania i z tąd ta zbierzność. U wszystkich z mojej rodziny w okresie dojrzewania pogarszał się wzrok, ale to może też mieć jakiś związek. Ale wątpie.

Gość dziecko drogie
Weź Ty się w słownik ortograficzny zaopatrz!

Gość LOLtoJA
Wiem, że tam są błędy i przepraszam. To ostatni raz. A teraz proszę o coś związane z tematem, a nie o moich błędach orto i językoych.

Gość LOLtoJA
Uczą, ale nie tak łatwo mnie tego nauczyć. A teraz można o temacie?

Gość Stary zonaty samozadawalacz
Wiesz, ogolnie masturbacja jest zdrowa !!! W Twoim wieku to normalne, zaczynaja u ciebie buzowac hormony i musisz rozladowac to napiecie, wiec spoko, nie musisz miec ZADNYCH wyrzutow sumienia ! Ja jestem zonaty juz 16lat a zabawiam sie juz wiecznosc. Nie osleplem, nie dosiegla mnie zadna kara boska i co najwazniejsze jestem sprawny fizycznie i seksualnie ! A mam 42 lata !! I dalej sprawia mi to przyjemnosc i sluzy mojemu samopoczuciu. A robie to prawie dziennie bo zona daje mi tylko sporadycznie, bo mimo ze jest mlodsza ode mnie to chyba jest juz stara.

Gość LOLtoJA
Ale jak robie sobie przerwe to jest lepiej. Tzn. nie zawsze, najlepiej jest jak robie to 3/tydzień, ale jak 1/dzień lub więcje, to po prostu ani mnie to nie odpręża, anie nic, jedynie się wkurzam, że nie mogę tego rzucić. A macie jakiś metody do kilku wytryksów czy coś? Nie wiem, co o tym sądzić większość mówi ok, ale jest też spora grupka przeciwników. Sam za nie jestem, ale jak już zaczołem... Chcę to rzucić, ale nicoret na to nie działa, więc trudno. Ale jak się nie masturbujesz to nie zaczynaj. NO ale również przeciwnicy się masturbują, więc nie wiem. To chyba jest tak, że jak robisz to i tyle to jest ok, ale jak część mówi, żę to złe, że szkodzi, że masz przestać, to robisz się nerwowy i ani cibie to nie zadowala, a jedyni są nerwny, że nadal to robisz i nie żucasz. Mam kumpla z szkoły katolickiej i tam cała klasa (wszystkie dziawczny i chłopcy) się masturbują. Mówiom im w szkole, że to złe, ale wszyscy żyją, wierzą w boga, mają się dobrze. Proszę o jakieś opinie, a ja idę zrobić to co trzeba w kiblu.

Gość eeerttyyy
oja ,a rob smiało bez krepaci ,od tego sie rosnie ;:;D

Gość LOLtoJA
Już zrobiłem TAaaaaaa, jak od tego się rośnie, o jestem święty.