Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

etina

???

Polecane posty

witam - jestem matka dorosłych dzieci niestety rok wcześniej rozbiłam rodzinę. I to była moja decyzja. Przez lata żyłam z alkoholikiem -stawałam na głowie żeby dom był normalny - jemu pomogłam ab zrozumiał i zaczął się leczyć. nie pił 5 lat było ok piec lat z 25 które dobrze wspominam -a potem powrót do picia i.... coś we mnie pękło odeszłam ie chciałam znów podejmować walki tym bardziej ze dzieci już dorosłe radzą sobie. Ale czuje ze maja zal - szczególnie córka nie akceptuje nowego mojego partnera - moja mama tez jest przeciwna - mój ex pomimo ze ma nową partnerke to mówi wszystkim ze chce wrócić.Moje dzieci są dla mnie wszystkim - dbałam jak był kryzys w rodzinie żeby uczęszczały na terapie biegałam po psychologach ze nie miały problemu jako DDA - wiem ze pewnych rzeczy nie da się uniknąć ze zawsze im coś zostanie a ja przez zachowanie mojej córki czuje się winna ze jeszcze im dołożyłam - ale przecirz oni i tak będą mieli swoje rodziny /jeden już ma/a ja nie chce być sama na starość Uważam ze całe życie i moja młodość im poświeciłam zb mieli pełna rodzinę żeby nie musieli się w szkole wstydzić za ojca.Najbardziej mnie szokuje córka która kiedyś bardzo płakała jak wstydziła się za ojca ze siedział na schodach pijany a teraz uznaje to za mój uraz i ze nie mogę mu pewnych rzecz wybaczyć. Przez całe życie byłam mu wierna dbałam o jego pijany tyłek żeby pracy nie stracił itd. bo dzieci muszą mieć dom. Moim największym grzechem jest to ze spotkałam w czasie jak sie wyprowadzałam z domu na swojej drodze mężczyznę z którym jestem dziś - wiem ze to był niedobry czas na zawieranie znajomości - tylko ze u jego boku już była jakaś kobieta o czym dowiedziałam się później. spotkałam się z zarzutem ze roz...dol.łam dzieciom dom. ze choć dorosłe to chcą mieć ojca i matkę razem. Już sama nie wiem może rzeczywiście mialam w tym tkwić do końca? dlaczego dzieci są takie surowe w ocenie swoich rodziców ? cale życie starałam sie tylko aby one miały aby nie cierpiały aby mogły racjonalnie żyć myśleć i być. a pomimo to czuje za maja w jakimś stopniu do mnie zal - i przykro mi - ja chciałam tylko troche na starość dla siebie uszczknąć trochę radości Zycia, moze to egoizm z mojej strony???

dziękuję za trochę otuchy może córka kiedyś zrozumie ze to wszystko co wokół nas sie dzieje nie jest takie proste. Może to tez trochę moja wina najmłodsza i trochę chyba rozpieszczona jest

Gość lilka8765
moj ojciec byl alkoholikiem ale juz od 9 lat nie pije. jak byl pijany to bil mame, a ja mialam wtedy do 10 lat.. niezbyt ciekawe wspomnienia mam... ogolnie jak o tym mysle to chce mi sie plakac bo wiem ze mama przez tego idiote zachorowala (schizofrenia) :( a nie odeszla w odpowiednim momencie o nas...:( o dzieci... mysle ze skoro Twoje dzieci sa dorosle to powinny to zrozumiec. ja w ogole nie mam oparcia w moich rodzicach mimo ze sa.. moze byloby lepiej gdyby byli osobno??... czuje sie troche winna ze to przeze mnie mama tak sie meczyla.. i przez moje siostry..

pewnie masz racje - odeszłabym jak były małe to miały by pretensje o brak normalnej rodziny a teraz coz - mogę jenie liczyć na ich rozsadek tylko tak jak dzieciom zależy na akceptacji przez własnych rodziców bez względu na to jakie są - to rodzice tez na to liczą mimo wszystko -kocham ich bardzo i nie wymagam wdzięczności a porostu akceptacji możne kiedyś moja córka na bazie własnych doświadczeń zrozumie - choć nie chcialabym aby akurat tego doświadczyła.

Gość lilka098
ze sa razem mialo byc

lulka nie przez ciebie ani twoja siostrę przez miłość w szczególności do was i zyła nadzieja ze będzie lepiej nadzieja na wasze szczęśliwe życie nie obwiniajcie się to nie wasza wina!!!! Tylko wyciągnijcie wnioski i uważajcie a już o facetów którzy lobią zaglądać do kieliszka UCIEKAC!!! choćby bł najdostojniejszy na całym globie

lilka a co do zrąbanej psychiki - to coś wiem bo płakałam jak bóbr jak moja córka na trapi u psychologa mając raptem lat 10 obwiniała sie mówiąc ze może to jej wina ze tata pije i w domu sie nie uklada. na szczęście teraz jest sporo darmowych przychodni trapi d la DDA i można sobie wszystko pookładać -