Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

summerwine

placki ziemniaczane

Polecane posty

troche mąki jajko....ja dodaje jeszcze sól i pieprz a jak chcesz na słodko to troche cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak ...
ja dodaje jeszcze troszkę cebuli ale też ją trę na tarce można dodać też troszkę proszku do pieczenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dodaję jeszcze cebulę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
obowiązkowo czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
i jak juz ktos napisał cebulka...ja tez tre na tarce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Troszkę soli do smaku. Są warianty "bogatsze", tzn. z żółtym serem, a'la pizza, z pomidorami lub czosnkiem. Wszystko zależy od upodobań ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dodaję też posiekaną
natkę, czasami trochę startego sera, jak mam to małą cukinię, też startą oczywiście. Ale podstawa to ziemniaki, mąka, jajko, sól i pieprz. Zjadłabym placki tak swoją drogą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
qrcze to co dzis placki na obiad nie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cebulkę starta na tarce
mozęsz też dodać czosnek, i trochę mleka mozesz dolać to ziemniaki nie będą czarniały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malwinaaaaa
a dlaczego czasem przywierają do patelni? jakaś jest przyczyna? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za malo maki
lub za slabo rozgrzany olej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ewentualnie dodaje srarta cukinie do calej mikstury..podaje na slodko ,badz z kwasna smietana badz sosem wegierskim...Oststnio starlam ziemniaki na grubych oczkach i cebulke pokroilam w mala kosteczke...wyszly pycha...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uwielbiam placki ziemniaczane na bardziej ostro, czyli dodaję do startych ziemniaków startą cebulę sól i pieprz, ale żeby były lepsze już po usmażeniu polewam je takim sosem , który robiła moja babcia urodzona pod Wilnem. Sos czyli pomaczka robi się prosto, słoninka lub wędzony boczek kroimy w kostkę zesmażamy na patelni , do tego pokrojona w kostkę cebulka i gdy jest już wszystko ładnie podrumienione dodajemy kwaśnej śmietany. Oczywiście sól i sporo pieprzu. Robi się taka może w kolorze niezbyt ciekawym , zawiesina....i tym polewamy placki kartoflane. Niebo w gębie :-)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×