Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rude loki

Do Sanatorium z dzieckiem

Polecane posty

Moja mała córka ma ogólnie problemy laryngologiczne, pomyslalam sobie, że dobrze byłoby zainteresowac się jakims pobytem w Sanatorium Co i jak już wiem ale może Wy macie jakieś doświadczenia odnośnie tematu. Może któraś z Was była z dzieckiem, może macie jakieś godne polecenia, bo z tego co się zorientowałam większosc jest w opłakanym sanatoriów stanie :o

Gość sdcCVV
nie wiem skad jestes,ale moj brat kilka razy byl w gdansku na polankach bardzo ladne sanatorium dobra opieka

Jestem z Warszawy, dojazd gdziekolwiek to raczej nie problem. Bardziej interesuje mnie opieka na miejscu i warunki. Zwłaszcza dlatego, że mała jest alergikiem na grzyby i pleśnie :o

Gość aleksandraaa
Ja byłam pod koniec sierpnia z córką nad morzem w Sarbinowie. Nie było to wprawdzie sanatorium, a osrodek rehabilitacyjno-wypoczynkowy. Mała miała tam codziennie zabiegi ( ogólnie na drogi oddechowe) i zmiana klimatu tez jej bardzo pomogła. Mieszkamy na południu Polski, więc zmiana dla orgaznizmu duża i uważam , ze było warto. Naprawdę przestała chorować a ostatni katar skonczył się po kilku dniach, nie tak jak wczesniej zawsze się kończył czyli zapaleniem oskrzeli. Jeśli chodzi o ośrodek warunki dosyć dobre, pobyt z dzieckiem jak najbardziej ale raczej nie przy takiej pogodzie jak teraz. Ale z tego co wiem , to w Rabce są dobre sanatoria dla dzieci, zwłaszcza dla alergików. Zresztą Rabka to typowe uzdrowisko dla dzieci.

Gość ojooj
chcesz jechać do sanatorium z NFZ?? jeśli tak to nie masz możliwości wybrania sobie miejsca pobytu, jedziesz tam dokąd dziecko dostanie skierowanie

aleksandra dziękuję za info. Właśnie chodzi mi o to, żeby jak najwięcej skorzystać z zabigów oferowanych przez sanatoria ale też o to, żeby warunki były w miare przyzwoite. Tak, chcę się wybrać przez NFZ. Wiem, ze nie mogę wybrac konkretnego sanatorium ale mogę wnioskować o takie. Naczytałam się już tyle o tych wyjazdach, że sama nie jestem niczego pewna. Zdania sa ogromnie podzielone - jedni uważają,że warto inni, że to tylko wylęgarnia chorób :o