Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Effka88

Kradzież

Polecane posty

Gość Effka88

Proszę kto mi może powiedzieć jaką dostanie kare jedenastoletni chłopczyk za próbe kradzieży samochodziku za 6 zł i to w dodatku pierwszy raz.?? proszę o pomoc bo zwariuje. Ktoś może był w podobnej sytuacji.

Gość cep
jak byłem mały też kradłem i nic mi nie zrobili :D

Gość ghjkl
e nic sie nia martw żadna kara mu nie grozi,a rodziców to pewnie tylko jakieś pouczenia.Chyba że znajda haczyk jakis na rodzine ze niby cos złego sie w niej dzieje.Wiesz teraz szybko o byle co sie doczepic

Gość Effka88
Ale go przyłapali;/ Sprawę oddaja do sądu rodzinnego i nie wiem co dalej:( Boję się:( Oby tylko pouczenie.

Gość Effka88
dziubekkk tam pisze jaką dostanie a nie jaką dostane!!! a to róznica i nie pisze 11letni chłopak tylko jestem jego siostrą...

Gość cep
Ale go przyłapali;/ Sprawę oddaja do sądu rodzinnego i nie wiem co dalej Boję się Oby tylko pouczenie. jakieś maniaki :( :(

Gość zyczliwy
obetna mu jedna wybrana łapkę!!!!!!!!!!!!!!!

Effka88, jak zapewne wiesz, Twój brat będzie "odpowiadał" z ustawy o postepowaniu w sprawach nie;etnich a nie kodeksu karnego więc o karze nie może być mowy. Sąd Rodzinny i Nieletnich może zastosować środki wychowawcze jedynie w tym przypadku i bardziej w jego zainteresowaniu będzie rodzina niż ten jedenastolatek, w szczególności w zakresie opieki nad nieletnim. Jeśli był to jednorazowy wybryk, rodzina nie jest patologiczna, w szkole mały nie rozrabia, nie wagaruje, to Sąd nie zastosuje wobec niego ŻADNEGO środka wychowawczego (nawet upomnienia) bo będzie on bezcelowy. Poka fote :classic_cool:

Gość Effka88
Do blokers i ławkers: to był jednorazowy wybryk,rodzina czy nie jest patoligiczna upss tu mały problem;/bo nasza mama nadużywa alkoholu.w szkole jest spokojny i nigdy nie był na wagarach.

Gość Effka88
blokers i ławkers: po co Ci zdjęcie:P

Gość Effka88
co kolekcjonujesz??

Gość Effka88
sama mu wymierzę karę w takim razie, zabiorę mu lalki barbie które ostatnio mu kupiłam

Gość Effka88
"sama mu wymierzę karę w takim razie, zabiorę mu lalki barbie które ostatnio mu kupiłam" tego ja nie pisałam.Proszę się nie podszywać pode mnie... Bo to nie jest głupia sprawa... W takie podszywanie nie należy się wygłupiać.Gdyby chodziło o Ciebie bądź kogoś z rodziny miło by Ci nie było.

tak masz rację powinień ponieść karę...Ale sam przyznaj że to jeszcze ma pstro w głowie i z kolegami to robili...Wiesz jak on tego żałuje...Płakał cała noc... z tego wszystkiego ma wymioty itp rzeczy sie z nim dzieją...

mnie jakoś w jego wieku nie korciło do złodziejstwa. a to że płacze itp. to robi po to by wzbudzić litość i liczy na podarowanie. Nie daj się tak i daj mu kare niech pamięta że płaczem nie naprawi złych czynów.

On nie jest gówniarzem!!!=>blokers i ławkers Do 19-letni chłopak : Nikt nikomu nie jest równy więc nie porównuj go do siebie.

Ja Cię nie oceniam tylko mówię żę byś go nie porównywał do siebie,bo pisałeś ze Ciebei w jego wieku nie ciagło do kradzieży...