Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szejku

Zniewazenie - pytanie.

Polecane posty

Witajcie. Potrzebuje waszej pomocy. Dzisiaj koledzy ze szkoly wlamali sie na moje konto youtube i oprocz usuniecia 15 filmow zmienili pare innych rzeczy. W opisie mojego konta napisali "jestem pedalem" i tym podobne. Czy mam jakas mozliwosc zaskarzenia ich pod pretekstem zniewazenia ?

Gość vods
możesz ich oskarżyć o naruszenie dóbr osobistych, jeśli uzyskasz te wszystkie potwierdzenia od administratora sieci i strony,numer ip z którego korzystali(chociaż w szkole to nie wiem czy uda sie dojść z jakiego komputera korzystali i czy to na pewno byli oni) to masz pewną wygraną, możesz także zażądać odszkodowania za straty moralne

Gość vods
zadośćuczynienie jest za krzywde

Oczywiście :) Naruszenie dobra osobistego jest krzywdą. Odszkodowanie jest za uszczerbek majątkowy. Naruszenie dobra osobistego nie powoduje szkody w majątku pokrzywdzonego naruszeniem :classic_cool:

Gość macki
najlepiej bylo ie poskarzyc swojej wychowawczyni:) nie potrafiz sam swoich spraw zalatwiac tylko pozwy robic i sie skarzyc??? z drugiej strony to jest znieslawienie i naruszenie dobr, ale napewno zbyut trudne do udowodnienia , policja ci powie zebys usunal lub zglosil administratorowi konto i zeby ten usunal. A co do tych IP , nie napedzajcie sie w ponad polowie przypadkow nie ma sensu namierzanie, nie da sie, lub poprostu sprawa jet zbyt blacha. Bo policja nie ma nic innego do roboty jak namierzanie kogos kto was znieslawil, wysylanie pism do sadow z prosba by przedstawiono dane czyjegos netu, kompa itp.... litosci

Gość gość
znieslawieniem jest okreslenie kogos ze jest: chamski, arogancki, nierzetelny, niemily, pajac, glomb???????????????

Gość gość
Nie. Odpowiedz brzmi nie