Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najsmutniejsza panna mloda

nie zaproszę ojca ani na ślub ani na wesele

Polecane posty

Gość do do mon cheri
no wlasnie, czy tylko jedna autorka ma problemy? Kazdy z nas ma jakies, także rodzinne, czesto wieksze, co nie znaczy ze caly czas rozmysla o zemscie. Autorko, owszem, jestes nieszczesliwa, ale na wlasne zyczenie, ludzie mściwi ( niezaleznie od tego, czy maja powody), szczęsliwi nie są. Ojciec nie jest ideałem ale czy TY JESTES lepsza od niego? W czym? Skad wiesz, ze nie rozejdziesz sie z meżem? czy dobrze dzieci wychowasz? Przy takim podejsciu do swiata - watpię.

Gość mon cherri
do do mon cheri Zrozum , że ona ma szansę , a ojciec już nie, bo wszystko stracił.

właśnie widać teraz jakie z was prymitywy!!! Jak już wam argumentów brakuje to wymyślacie co się da!!! :D

Gość mialam podobna
Zadzwonil raz na moje urodziny. Tylko szkoda,ze zamiast powiedziec,ze zalezy mu na kontakcie ze mna czy cos w tym rodzaju, powiedzial,ze ma prawa rodzicielskie,wiec musze sie z nim spotykac. I to juz byl koniec rozmowy.. Nie wiem, moze facet po prostu nie mial wyczucia, moze chcial dobrze, ale... w kazdym razie nie chce juz dzis do niego miec zalu (choc musze przyznac,ze latwo nie jest), staram sie ocalic co sie da - nasze stosunki juz raczej nie beda rodzinne i serdeczne, ale niech beda choc poprawne. I teraz takze on sie stara. Niech moje dzieci w przyszlosci chociaz poznaja dziadka. Tak wiec, moim zdaniem, jak trudne by to nie bylo, lepiej wybaczyc i nie zaogniac sytuacji. Wyjsc mu naprzciw, na tyle, na ile jestes w stanie... ale nie wbrew sobie.. jesli masz zle sie czuc jesli bylby na weselu - odpusc sobie. Jesli nie chcesz widziec go w Kosciele - moze popros,zeby usiadl gdzies z tylu.. Ale miej na wzgledzie to jak TY sie bedziesz czula, a nie to czy ON sie bedzie z tym zle czul.

nie rób scen, zaproś ojca samego, jak będzie chciał to przyjdzie dla Ciebie sam, a jak nie to tylko będzie o Nim świadczyc, pozatym po slubie możesz zaczac zalowac ze tego nie zrobilas.... pozatym sama nie wiesz co przyniesie nowy dzien, moze Tobie sie kiedys w glowie poprzewraca i zostawisz wszystko co masz dla innego faceta i zalozysz nowa rodzine.... i przyjdzie czas gdy dzieci z Twojego 1 malzenstwa beda brac slub i Cie nie zaprosza.... poczujesz sie wtedy jak ostatnie gowno!

Gość taaa mon cherri
sama postapilas podle i to samo probujesz "poradzic" autorce by choc troche poczuc sie lepszą?:P

Gość i ja tez zaproponuję
po przeczytaniu twoich postów wizytę u psychologa i odłożenie decyzji o ślubie ze względu na niedojrzałość emocjonalną. Pytasz o rade, więc ci jej kulturalnie i życzliwie udzielam.

Gość Ale ona przyjmuje
tylko te rady, ktore utwierdzaja ja w przekonaniu, że slusznie robi wiec co to za dyskusja?

Gość mon cherri
" sama postapilas podle i to samo probujesz "poradzic" autorce by choc troche poczuc sie lepszą" Jaaaasne, mój ojciec to wzór cnót, jej też. Najsmutniejsza jakie my jesteśmy podłe, no popatrz :D

Gość tym osobom ktore jej
potakują dziekuje, że ją rozumieją a innym, ktore probują spojrzec na sprawe z dystansu (co autorka odbiera jako chamstwo!!!) wyjezdza od prymitywow itp.

Gość mon cheri jak widac
ta nienawisc nie dziala dobrze na twoja psychike:D

Gość no tak mon cheri
nie ma to jak wysmiac i ironizowac....

Gość o to jest dobreeeee
:P:P:P:P . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość no fakt wiec niech nie
zaprasza , skoro tak postanowiła i nie zawraca głowy, w końcu to ona bedzie żałowac, lub nie, nie kto inny.

Gość ciekawe czy jej facet
wie z kim się żeni, biedny on bedzie...a moze też postapi jak jej ojciec (i tu by był usprawiedliwiony:classic_cool:

bardzo proszę o te wasze argumenty "z dystansu" jak narazie to naczutałam się tylko belg i wysyłania mnie do psychologa nic więcej. A jak ktoś nie obraża, to nie dziw się że nazywam to chamstwem

Gość podają jej na tacy a ta slepa
albo raczej udaje slepą:O prawda jest taka, że nie wiadomo co by tobie napisal to jak bedzie to nie po twojej mysli stwierdizsz, ze ot zaden argument! wiec po co sie wysilac? zalozylas z gory taki a nie inny scenariusz wiec po co jeszcze siedizsz na forum? no chyba, że lubisz wylewac tu wlasne frustracje.

Gość mon cherri
Kochana nie zapominaj, że my jesteśmy podłe :D Bo starania swoich tatusiów raz do roku nie doceniamy :( No żesz w pipkę, rzeczywiście psycholog na gwałt potrzebny, zła córka ze mnie i z niej.

Gość o to jest dobreeeee
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość no to nie zapraszaj
twoj ojciec, twoje wesele, twoje rodzenstwo, twoje sumienie, twoja przyszlosc, jak sobie poscielesz, tak sie wyspisz, nikt za ciebie zycia nie przezyje, stara d...jestes, za maz idziesz, powinnas miec swoj rozum.

Gość Obrażalska mała
na mentalnym poziomie przedszkola, rozpieszczona dziewczynka... widać, że ci ojca brakło

Gość o to jest dobreeeee
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość Jacyś idioci się tu
nudzą i zaśmiecają topik. Grrrrrrr

taaa mon, powinnysmy ich przeprosic przeciez :D Ja juz sobie wizyte u psychologa wlasnie zamowilam, bede z nim rozmawiac o tym jakto mialam 10 lat i mnie zostawil z mojej winy by bylam taka zlaaaa :O

Gość mon cherri
Kurde, ja chyba swojego zaraz po narodzinach powinnam przeprosić... :( :D:D:D:D

Gość Śmiejcie się z
psychologów nawet nie zdajecie sobie sprawy, że potrafiliby Wam moze pomóc

podają jej na tacy a ta slepa - jaka ty jestes dziewczyno ulomna!!! Argument s tylu " pytam si eo konkretne argumenty na temat tego dlaczego mam zaprosic ojca na wesele. To że "innych wersji nie przyjmuje oprocz mojej" nie jest argumentem dotyczacym obecnosci ojca na weselu!!!!!!!! Piszecie tu piszecie i nic konkretnego napisac nie umiecie, tylko bluzgac i do lekarzy wysylac :O

Gość kobieto popatrz w statystyki
ile jest rozwodów, gdyby to bylo takie przestępstwo, byłoby karane a przynajmniej niedozwolone. Osób w twojej sytuacji są tysiące i zyja . Wiele osób tu probowalo ci udzielic roznych, czesto bardzo zyczliwych i sensownych rad, ty malo ze nie podziękujesz za czas i poswieciona ci uwage, to wymyslasz im od chamów, bo tylko ty wiesz, co robic. Po diabla w takim razie zakladasz topiki?

Gość zalozyla widocznie po to
by sie wyzyc i sprowokowac klotnię

Gość namami
Ojciec zostawił twoją matke nie ciebie, to z nią nie chcial być nie z tobą. Nie możesz mu mieć tego za złe, tak w życiu bywa. Jestes juz dorosła (a raczej powinnaś być) i powinnaś wiedziec, że świat nie jest czarno-biały tylko składa się z odcieni szarości pisałaś, że byłaś u niego w domu kilka razy i więcej nie chciałas tam jeździć, to co miał cię tam na siłę zaciągac???? Znając zycie pewnie nie byłaś za miła dla jego żony więc nie brali cię na wakacje. Ja bym na własnych wakacjach nie chciała użerać się z jakąś rozwydrzoną pannicą.