Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilliana83

jestem czy nie jestem... oto jest pytanie

Polecane posty

Gość Lilliana83

Witam. Od 4 dni bolą mnie sutki jak je dotykam. Minely 3 tyg od stosunku. Do miesiączki zostaly mi jeszcze dwa tygodnie, poza tym to nie taki sam ból jaki mi dokucza przed @ Lewy sutek boli mnie bardziej i czasem zapiecze lub zakuje. Czy możliwa jest ciąza? Dodam, że od dluzszego czasu moja temp. wynosi 37.1 - 37.5, w nocy spada do 36.7. Jak myślicie? Moge miec nadzieję?

Coś tu jest nie tak.Owulacja wystepuje na 2 tygodnie przed miesiączką, więc jakim cudem w ciązy jak miesiązka za 2 tygodnie? Poczytaj trochę o kobiecej fizjologii a mniej stresu będziesz miała :) Owulacja może sę przesunąc (także przyspieszyć) ale wtedy też przesuwa się odpowiednio termin wystapienia miesiączki.I zrb test. Nikt poza nim nie da Ci odpowiedzi, czy jesteś w ciąży. Po 3 tygodniach od stosunku test jest wiarygodny jak nic innego a na pewno bardziej wiarygodny niż nasze "może jesteś" z forum.Temperatura musi być zgodna z zasadami, czyli mierzysz o jednej godzinie porannej jeszcze przed wstaniem i po przebudzeniu, przy styku z błonami. Nie kiedykolwiek i jakkolwiek. Nie ma zanczenia też ile wynosi ale czy cykl jest dwufazowy i od kiedy.

Gość saleminka8
dziwne pytania zadają niektóre dziewczyny,sutek zapiecze,zakłuje i pytają czy to ciąża...wrózki na kafe chyba są jakieś i wiedzą po przeczytaniu takiej wiadomości...dlatego pojawiają się takie pytania...od tego są lekarze i testy ciażowe,badanie krwi... ! Każda ciąża jest inna. Plemniki nie żyją tygodniami a dniami,czasami ledwo 2 dni są w stanie przeżyć w wnętrzu pochwy,a z Twojej wypowiedzi wynika,że plemniki Twojego faceta przeżzyły gdzieś 3 tygodnie i Cię zapłodniły dodpiero teraz,jeśli za 2 tygodnie oczekujesz okresu dopiero... Tak jak moja poprzedniczka-owulacja pojawia się około 2 tygodnie przed okresem i wtedy można zajść w ciąże (dokładnie 9-16 dni przed okresem,ale kobiety mają tą fazę głównie 12-14dni) Dla jasności-jak się mierzy temperatyurę to o stałej porze,a to że temperatura spada w nocy to NORMALNE zjawisko !