Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobazmęczonazyciem

czytacie dziś o Polańskim?

Polecane posty

Gość osobazmęczonazyciem

Powiem wam jak mnie to wszystko wkurza jak czytam o tym Polańskim. Tak go aresztowali jak chłoptasia 10 letniego - jak tego jego synka. A teraz może dostać 2 lata słuchajcie za coś za co kiedyś dostał 50 lat. Oni są tam gorzej niż głupi w tej Ameryce słuchajcie. Oni mieli sobie zaraz po tym przestępstwie prawo zmienić, ale Polański był z Polski to go olali. Kto to widział 50 lat se dać za coś takiego. Sadomasochizm to się nazywa. Ale z pól roku KAMIENIOŁOMU to tak. Codziennie 10 godzin w kamieniołomie. To się zgodzę. A ta cała Geimer do dziś nie zmądrzała - "zostawcie mnie", a ciekawe kto łaził i miąchał w całości. Próbuje sił w pomocy karierze swoim dzieciom...jak moja matka ZOSTAWCIE MNIE :( A jej nie powinni wpakować do kicia za sianie zgorszenia? 13 lat dziecko i się chwali 45 latkowi z kim się puszczała do tej pory. No to jak jemu 50 lat to jej 10, żeby przestała prowokować do gwałtu bo przecież go sprowokowała i tyle :(

Gość osobazmęczonazyciem
Mnie sie wydaje, że po prostu capnęli go bo ta Atkins umierała, a on nic. Czyli tak jakby się bał. No a teraz ta Geimer chce umorzenia. Ale ona to nie ma w ogóle słuchajcie jakiejś takiej potrzeby przemyślenia sobie swojej własnej moralności bo oprócz faktu, że jest Amerykanką i postanowiła być moralna to jest po prostu zwykłym denkiem ludzkim i takoważ też była w wieku 13 lat gdy się chwaliła 45 letniemu reżyserowi z kim się ostatnio puściła. No to ja sobie wyobrażam jak ona tą matką została, że tylko do takich wniosków do dziś doszła. Niczym Farel każde dziecko z inną. Następne se zrobi chyba z zebrą słuchajcie. Tak by mi wychodziło :(

Gość shizapatronella
doastałaś już kase alimenty ? przyniósł listonosz ?

Gość osobazmęczonazyciem
Gdzie ona słuchajcie jako dojrzała dziś kobieta wykazała skruchę , żeby przyznać, ze ona też była daleka od ideału w wieku tych lat 13 i ona idąc NA UMÓWIONE zdjęcia zachowywała się tez niemoralnie w sumie. No bo jak idę na casting to mogę se tam bredzić, ale te zdjęcia były umówione, więc i tak by jej je zrobił. I przez to w jej całej głupocie ją wziął i przeleciał. I naprawdę może prywatnie to powie, ale publicznie nie powiedziała nic co by mogło nie wiem - dać jakąś wskazówkę nastolatkom jak tę karierę zrobić - bo jej w końcu nie zrobiła. No to się trzeba DOMYŚLIĆ że nie wybrała najlepszej drogi do kariery ONA bo w końcu jej gwałciciela puścili i jeszcze sporo osiągnął z Oskarem włącznie, a ona co osiągnęła - 1 dziecko więcej od niego. No i to jest chyba najlepszy komentarz całosci jak zwykle - pomiędzy linijkami. A także dowód , że narodowościami w życiu można myśleć, ale przestępstwo to powinno się sądzić SPRAWIEDLIWIE i prawo powinno być ponad narodowościami i kasą. A nie jest. :( A ona też powinna dostać jakąś karę za swoje zachowanie prowokacyjne. :(

Gość osobazmęczonazyciem
Ja się nie nazywam Alicja Bachleda Curuś żeby żyć z alimentów, ale można żyć z alimentów tylko trzeba się umiejętnie puścić tudzież przynajmniej za mąż wyjść by alimenty były. A tu nic. Dziecko uzna jak DRUGIE i tyle. Ale osiągnęła. Powinien się z nią ożenić żeby dostała alimenty - każdy mi powie w Polsce moralnie? A co z kariery jej nie starczyło? - się będę śmiać. Ja jakoś nie mam pieniędzy i nie mam dzieci i bez dzieci można żyć. Zapewniam. Ale czy można żyć bez wypłaty w terminie? :( Oto pytanie. :(

Gość osobazmęczonazyciem
jem kupe

Gość osobazmęczonazyciem
Właściwie powiem wam, że patrząc na całość Polańskiemu odbiło bo został po części sprowokowany również. To nie było żadne grzeczne dziecko, odniósł wrażenie że jest prowokowany , że ma okazję i czynu karalnego się dopuścił i to jest niewątpliwy fakt, ale faktem dla mnie jest też to, że przez tyle lat i do dziś on tak naprawdę nie jest ukarany za swoje przestępstwo, które w gruncie rzeczy sprowadzało się do PONIŻENIA GODNOŚCI drugiej osoby. Bo gdyby nie to, że dopuścił się seksu analnego to by no - no ale tak sie stało jak sie stało. Jednakże kara uciekania przez całe życie przed wymiarem sprawiedliwości , który za taki czyn daje Ci 50 lat to jest to kara sama w sobie, ale jest to kara taka nie wiem... jest to żałosne moim zdaniem. Bo to jest ZNISZCZENIE komuś życia, a nie UKARANIE go. Te pół roku pracy fizycznej w kamieniołomie to jest kara, ale to zniszczenie życia to to jest coś więcej niż kara to jest chyba przestępstwo samo w sobie. Powiedzmy 2 lata więzienia i pół roku kamieniołomu i JESTEM UKARANY a tak? On jest ukarany całym życiem to czy to jest kara czy to powinno być samo w sobie obecnie ukarane, że go od razu w kić nie wrzucili , nie ścigali, nie wrzucili w kić na te 50 lat. ?

Gość osobazmęczonazyciem
Czyli patrząc na Polańskiego rozumiemy, że dobrze wykonana praca jest w US do dziś ważniejsza niż KARA ZA PRZESTĘPSTWO, zaś niektóre przestępstwa są karane na mocy prawa z wieku XIX ja myślę. No to może tak jak zmieniono prawo żeby nie skazać na śmierć morderców jego żony to może mogli zrobić to samo w jego przypadku. Ale znowu narodowość jest ważniejsza niż prawo. I tylko takie pytanie - to po co w ogóle jest to prawo skoro od razu chyba się łamie podstawową jego zasadę że wszyscy są równi wobec prawa. No właśnie nie - bogatszy, sławniejszy, lepiej wykształcony, od razu jest na plusie popełniając przestępstwo. I tyle :(

Gość osobazmęczonazyciem
jestem kretynka i pisze sama ze soba bo w młodości tez byłam wykorzystywana sekxualnie przez pinczerka mojej babci nie mowilam wam o tym

Gość osobazmęczonazyciem
No to bogatszy, sławniejszy , dobrze wykształcony jest na plusie w US. A teraz opinia - dobrze pracujący - to działa i jest brane pod uwagę jak widzimy na przykładzie Polańskiego, a że z dobrej rodziny ktoś jest z tradycjami z Europy? Czy z innego kontynentu? Czy to działa? No ale musiałaby to być naprawdę WIELKA rodzina z tradycjami. Jacyś dawni magnaci ja myślę i też się powinno to wziąć pod uwagę. No a czy Alicja Bachleda jest z rodziny Zamojskich? Jakby sie nazywała Alicja Zamojska to ma rację a jak Bachleda to racji ma minus 10. Wcale nie ma moim zdaniem. Pomieszanie z poplątaniem :(

Gość osobazmęczonazyciem
Chodzi mi tu właśnie o takie coś co się przydarzyło Alicji Bachledzie - rodzaj mezaliansu. No ale co to za mezalians - bo wtedy mogła by dostać te alimenty gdyż możnaby się było posłużyć jakimiś tezami, że to jest rodzinny mezalians w Europie. Że jej to do szczęścia było potrzebne choćby wcale, była sama i coś, że ją uwiódł. I to by też miała szanse, ale tak Bachleda - Curuś. Ale wielkie nazwisko. Jak i moja :(

Gość osobazmęczonazyciem
No tak - że miała jakąs depresję - pokazać herb rodowy, od którego wieku się rodzina liczy i co ta wariatka zrobiła, alimenty i wsjo gra. A tak? Co to tam można wskórać. Farel ma 2 dzieci powiedział i koniec. Jedno chore jedno Alicji. I koniec :(

Gość osobazmęczonazyciem
Ale to też sobie powinni w tym US zmienić w prawie ja myślę - bo farel to dorobkiewicz. No ale rodzina Alicji też - no to to nie. Ale np. hsitoryczne rodziny, herbowe, Z ZASŁUGAMI DLA PAŃSTWA. Powiedzmy nie wiem - powinni im wyznaczyć 10 pokoleń i herb nadany przez króla, czy w ogóle mające zasługi w państwie, nagrody państwowe. To to jest mezalians. No to by się musieli się wykazać nagrodami RODZINY i zasługami RODZINy dla DANEGO PAŃSTWA z którego są i to wtedy powinni przyznać alimenty, że coś ktoś bez sensu zrobił. Np. z Bollywoodu jakaś przyjeżdża z bogatej rodziny - to oni rozumieją historycznie, że mają coś albo jakieś zasługi obecnie. No ale jak nie masz odznaczeń państwowych, medali - ale to rodzina - no to nic nie wskórasz ja myślę. Tylko to rodzina musi mieć te medale i zasługi , wykazać że są szanowani i poważani w swoim państwie i że ta ciąża to jest na minus dla tej osoby, a nie na plus W ICH PAŃSTWIE i że szkodzi rodzinie jakby - no i wtedy powinni alimenty dać. Ale to wielka rodziną wywalczysz , a jakąś byle jaką WIELKĄ rodziną?

Gość osobazmęczonazyciem
No to alimenty powinny być przyznawane gdy ciąża PSUJE OPINIĘ rodziny. Ze jest z kimś niewłaściwym. No to jeszcze są podstawy do wystąpienia. Np. bogata rodzina historyczna w swoim państwie i gwizdor hollywodzki. No to 2 bogate rodziny i się miała historycznie z kims hajtnąć, a tu jakiś dorobkiewicz. I tyle. :(. A tak to brak podstaw do wystąpienia o alimenty - moje zdanie :(

Gość osobazmęczonazyciem
mam schizofrenie,wybaczcie:(

Gość osobazmęczonazyciem
No ale widzicie - to jedyne co moznaby EWNETUALNIE osiągnąć na takiej tragedii rodzinnej w USA to po prostu te alimenty, że ktoś tam jaąś naprawdę wielką Bachledę rzucił. I tyle. No to wysokie alimenty i już. I tyle z całości. No bo ujma dla rodziny i koniec. A tak? :(

Gość osobazmęczonazyciem
No zostaje udokumentowanie że się jest wielką rodziną - żaden Zamojski problemów z tym nie będzie miał czy Czartoryski. A Bachleda? No albo przy władzy jak są wysoko obecnie - w parlamencie czy coś. Tak to sie nic nie da. Władza i pieniądza albo znaczenie historyczne i że sponiewierano historię danego państwa. I to wtedy w przypadku Farela by dostała bo on sobie poniewiera swoje państwo bo się tam nie liczy,ale kto inny mu się nie da i tyle :(

Gość osobazmęczonazyciem
No ale wiecie - w sumie to tylko jakieś Chiny mają w takim czymś rację, jakieś Indie, nawet Rosjanka jakaś z wielkiego rodu. Polka? No zależy, ale nie Bachleda moim zdaniem. I tyle. jeśli o alimenty chodzi. A reszta no to się nie udało i już. I majątku przez ileś tam naście-dziesiąt lat też nie powinni uznać. Raczej biednego z historycznej rodziny uznają szybciej do alimentów niż bogatego z żadnej - jak z Europy. Tak jak Bachleda -dorobkiewicze i tyle - no to są bogaci, spadaka i już :(

Gość osobazmęczonazyciem
No albo dorobkiewicz z kimś przy władzy. No bo jak inaczej, skąd kasa? Musi być ktoś przy władzy. Jak Bachledy mają kogoś przy władzy teraz w Polsce no to jeszcze mają cień szansy choć wielkie to nazwisko choćby moje własne :( No ale powiedzmy mają forsę, kogoś przy władzy - mają zasługi liczne dla państwa polskiego - dobra, dajemy Alicji alimenty, a tak? To niech sie wypcha i już :( MOJE ZDANIE :(

Gość a jak twoje kontakty
z mamusia dzis? Moze jednak do psychiatry?

Gość osobazmęczonazyciem
A biednemu z historycznej rodziny powinni jeśli nie alimenty to powinno się wysądzić nazwisko po ojcu , że jak udowonisz, że masz wielką rodzinę i że to dziecko kompromituje to nazwisko to powinna być możliwość wysądzenia nazwiska po ojcu, żeby nie komrpomitować nazwiska rodziny jak np. mają wielkie zasługi historyczne, a teraz są biedni na przykład. No i taka możliwość też powinna być, że np. nie chcą żeby dziecko Irlandczyka, jakiegoś tam bogacza miało ich nazwisko i jak nie chce bulić to jego nazwisko albo niech buli albo jedno i drugie mogą wysądzić w zależności ile kasy, ale nazwiko ojca przy wielkim swoim nazwisku w danym państwie powinni dziecku wysądzić. Czy 2 nazwiska dla dziecka. Coś tam takiego. Niby nic, ale nie wiadomo co kogo w życiu czeka jeszcze. :(

Gość osobazmęczonazyciem
a po co takie cyrki? - kto zapyta. No bo jak oni w tym państwie mają teraz niby z tym dzieckiem wyglądać - i to jest odpowiedź , która każdy zrozumie. Nie wszędzie jest USA i nie każdy jest z USA, żeby dac sobie swoje nazwisko opluć przez jakiegoś Farela, który nie zamierza się niczym przejmować na przykład. A wszędzie są ludzie i każdy patrzy im na ręce bo są sławni. Tylko nie z wyczynów swoich łózkowych na przykład bo też można poddać z czego on jest sławny w tym momencie - wziąć jakieś dwie opinie krytyków filmowych nt twórczości Farela i podważyć jego JAKĄKOLWIEK dobrą sławę - w sensie z ról filmowych - no to zostaje im Złoty Glob, ale on nie jest sławny ze Złotego Globa bo już był sławny wcześniej tylko z czego - że pił, ćpał i miał 50 kochanek. I zachowywał sie tragicznie na planie i co? I co z tym zrobiono? I znowu było to samo. A Alicja zawsze zachowywała sie dobrze i nagle spotkała źle zachowującego sie na planie Farela i się źle zachowała PRZEZ NIEGO. I jeśli coś jest równe to może iść na terapię psychologiczną i to wszystko. A czemu nie zdjęli Aleksandra? Bo Jolie w ciążę nie zaszła po zdjeciach - no dosłownie :( Także chodzi tylko o narodowość i tyle. No ale jak się porównywała Alicja do Irlandii to też kiepsko to widzę :(

Gość
Ej tTy ,bralas cos, bo tak ze soba dyskutujesz ja bys byla ha haju ha ha...

Gość osobazmęczonazyciem
Z tego mojego wątku wynika jednak taka smutna informacja, że puszczając sie na dziecko z milionerem dowiedz sie najpierw czy jesteś z naprawdę wielkiej rodziny żeby dostać alimenty w razie co, nie? :( Albo poczytaj sobie przepisy amerykańskie co możesz jako samotna matka - czy np. masz większe szanse na obywatelstwo z dzieckiem. Bo ona sobie zrobiła kombinejszyn, że dzięki dziecku gwiazdy amerykańskiej zrobi sobie obywatelstwo amerykańskie ale niestety ona tam przyjechała robić karierę, a jakby wiedzieli jaka jest to by z tym Farelem nie grała bo wrabianie kogoś w dzieci to tak nie za bardzo. I nikogo nie było żeby udowodnić jak długo trwał romans. A oni powiedzą, że pół roku zanim nie zaciążyła. No to jest zwykłą dziwką bo by już była w 6 miesiącu i koniec dyskusji. I na dodatek bezrobotną. I co wtedy? A z rodziny nikt jej nie chciał. Moim zdaniem dziecka nie dostanie, wraca tu sama i zakaz stępu do US jako wyrodna matka :( No to po odbyciu kary za zniszczony film - o ile wyjdzie :(

Gość osobazmęczonazyciem
No bo w ciąży W KTÓRYMŚ momencie miała iść do rodziny w USA - najlepiej od razu. A tak już po niej. :( Bo cały czas mówiła, że do rdoziny przyjechała a chyba nawet nie zna tej rodziny. :( No to jak siedziała z Farelem cała ciążę żeby mieć obywatelstwo to jej powie, że miała po to iść do rodziny bo z nim? A reszta? To powie, że jej się kazał stlenić na początku ciąży, ale ona nie rozumiała i tyle :( No to nie ma filmu i ? I uważacie, że to tak zostanie? No ja wątpię, ale co ja tam wiem :(

Gość osobazmęczonazyciem
I jeszcze moglibyście się wybronić gdyby wystąpiła w KATYNIU Wajdy. Gdyby debiutowała w filmie z nagrodą. A ona debiutowała u oskarowego reżysera. I tyle. Film nie dostał żadnych nagród, ona też, nikt. No to miała mieć jeszcze jednego oskarowego reżysera w Europie po działalności w NIemczech. Np. Jordana. I dlatego ją spokojnie zdjęli bo całość bez sensu. Wtedy jeszcze jakakolwiek KARIERA ZA DARMO miałaby sens i tyle. I wtedy 2 nagrody w USA. Ale po co poleciała odebrać nagrodę w Meksyku tego nikt nie zrozumie i tyle. A Farel ma to samo i 200 melonów. Kto górą? :(

Gość osobazmęczonazyciem
No i o ile farela wybronią bo go sami zniszczyli to Alicja ich zdaniem sama się zniszczyła i tyle. A jego wybronia bo mu mieli pokazać na dzien dobry gdzie jego miejsce w Hollywoodzie a oni mu jakby robili nadzieję, że będzie super gwiazdą z tej irlandii. A od razu W SUMIE mieli mu podziękować i nazat do Europy - do Wajdy dosłownie i u Wajdy grać. No to go załatwili jako człowieka, ale ma 200 melonów i niech też spada. Tak myślę że to wygląda, że on się stleni i koniec kariery wielkiej jego w Hollywodzie też.

Gość osobazmęczonazyciem
Wiecie kto by dostał alimenty od Farela - córka Wajdy. dosłownie :(. Ma wiele nagród, zasłużył sie dla kraju, muszą uważać. I dla świata też. A bachledy? Nie wiem :( No i tyle. Dlatego też, ze nie był od reżysera Farela to był gwiazdą większą niż Stone, też zniszczył tego Stona bo z tej Azji do Jordana nie poszedł. I teraz go zrobią filantropem że jak chce se z biednymi pogadać to ma im coś też dać, a nie robić im dzieci. No i może się ożeni z jakąś piosenkarką na koniec i to koniec kariery. No zależy co z tym dzieckiem. Jak Alicja jest w gazecie po ciąży bez dziecka no to cóz... chyba jej go nie dadzą i tyle. :(

Gość osobazmęczonazyciem
od reżysera Farel - tak miało być... :(