Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YHYHEETHET

CZY STUDIA W SZKOCJI SA NADAL ZA DARMO?????????

Polecane posty

Gość YHYHEETHET

kiedys tak było a teraz

Gość aweghwhwh
ale trzeba załateiac jakies formalnosci ?? jak to wyglada ??? słyszałem ze sa za darmo pod warunkiem ze sa to pierwsze studia w szkocji i undergraduate ( czyli odpowiednik licencjata )

musisz byc mieszkac w uk przez przynajmniej 3 lata ale i tak mozna kolo tego obejsc niektorzy tutaj sa duzo krocej i dostaja student loan i saas

undergraduate to tak sa za darmo, zalezy ile masz lat moja kumpela tu przyjechala prosto z pl dostala rekomendacje od wykladowcy jesli chodzi o angielski i ja przyjeli innaczej jak jest wymiana uczniow a innaczej jak chcesz tu samam przyjechac to wtedy musisz miec potwierdzenie twojego angielskiego bo innaczej cie nie przyjma chodzi o jakikolwiek papierek no i potem wypelniasz aplikacje i list motywac dlaczego chcesz isc na ten kierunek, to jesli chodzi o university jesli chodzi o college to juz latwa sprawa, wypelniasz aplikacje i idziesz na rozmowe kwalifikacyjna, rozmawiasz a nauczycielem i jesli sie dogadasz to znaczy ze masz wystarczajaco dobry angielski i cie przyjmuja,sa rozne stopnie na college, nie pamietam dobrze ale zaczyna sie od SQ level .. potem HNC i HND dopiero po HNC mozesz sie ubiegac o "wskoczenie" na university co do platnosci...... w uk aplikujesz do saas o student loan (kasa na kurs, studia) i o living cost (kasa dla ciebie na zycie) podanie masz na necie, pytaja cie o dane o tobie i takie tam za pierwszym reazemmozesz sie ubiegac tez o BURSARY co wiele osob czestow robi