Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CesarkaWUK

Mam pytanie o CC W Anglii?

Polecane posty

Gość CesarkaWUK

Witam..Mam pytanie czy jesli sa wskazania na cesarskie ciecie w Polsce ze wzgledow psychicznych(szok poporodowy po ciezkim pierwszym porodzie i depresja),Czy moge o tym powiedziec w Anglii i czy na tej podstawie jest mozliwosc wykonania cesarskiego ciecia?Nie wiem jak taka procedura tam wyglada i czy wogole warto o tym rozmawiac? Dzielkuje za rady...[kwiatek}

CC na pewno sie wykonuje jesli dziecko jest ulozone posladkowo o ile nie odwroci sie przed porodem, co do innych wskazan to nie wiem

oj nie zawsze kolezanka miala posladkowe i nie zrobili jej efekty były straszne ja mialam bo rodzilam4dni i rozwarcie nie postepowalo a z wycienczenia mdlalam i tetno dziecka zanikalo wyszlam po 4dniach

Gość CesarkaWUK
Nie straszcie mnie:/ Pierwszy porod mialam w Pl stracilam 1,5 litra krwi dziecko niedotlenione,szok poporodowy, jak wyzej pisalam i i jeszcze zakazenie sie wdalo :( Teraz mieszkam w Uk gin w Pl od razu mowil ze cesarka sie nalezy po tym wszystkim...Ciekawe co powie polozna jak wroce i zapytam,...

Mozesz sprobowac powiedziec poloznej, ze w PL jestes pod opieka ginekologa i jaka jest jego opinia. Ostatecznie jesli masz mozliwosc i tutaj nie uda sie nic zrobic to porod w PL

Gość CesarkaWUK
No wlasnie wracam do Anglii a porod w Polsce odpada,mamy jeden szpital w ktorym tak mnie zalatwili :( Pogadam z polozna...

a w ktorym tyg jestes mi to chcieli najpierw jakas elektrode do glowki dziecka przyczepiac a potem porod prozniowy przy 4cm rozwarcia rodzilam od soboty do wtorku bylam tak wycienczona ze zasypialam miedzy skorczami na stojaco a maz ze stoperem siedzial i przed skorczem mnie budzil to ja wtedy wstawalam i wylam z bolu a jego za chabety to bylo straszne dzis moj synek zaraz bedzie mial rok a ten porod nadal jest w mojej glowie dodam ze nie zgodzilismy sie ani na elektrode ani na ten prozniowy moj maz zazadal cesarki przyszedl ordynator i zgodzil sie a tak to tylko polozna ze mna byla i jakas jej przelozona aha i taki dupek lekarz mlody i to jego pomysly z elektroda jak zobaczylam ten drut to w szoku bylam w ogole pierwszyraz w zyciu o tym slyszalam powinnas moze z polski od gina jakies zaswiadczenie nie wiem ze wskazaniem ze masz miec cc przetlumaczyc na ang i caly czas im to mowic ja boje sie strasznie drugiego porodu w przyszlosci pozdrawiam i powodzenia

Gość ja bede rodzila
w irlandii i cholernie sie boje :-0 mam okulistyczne wskazania do bezwglednej cesarki, przetlumacze to u tlumacza przysieglego ale czy oni mi to tam uwzglednia?

Gość CesarkaWUK
W 26 tygodniu jestem...to lipa ale jak czytam na innych forach to laski sa zadowolone z opieki w UK?

Gość cesarkowa mamaka
ja tez chce cc w uk... choc korci mnie porod w znieczuleniu zzo bo mozna wyjsc po 6 h ale mi lekarka powiedziala ze w 36 tyg sama zadecyduje jak chce rodzic

Gość CesarkaWUK
oo cesarkowa a z jakiego miasta jestes...? Mnie natomiast kolezanka mowila ze jak sie upre to moge wywalczyc to CC ..ze wzgledu na te lenki po szoku poporodowym...

Gość cesarkowa mamka
mieszkam w lincoln

mamamikusia-to nie jest elektroda, to sluzy do pobrania probki krwi z glowki dziecka-sprawdza czy jest wystarczajaco dotlenowana-jesli np. czestotliwosc uderzen serca spada. Jesli wynik jest niezadowalajacy to natychmiastowa cesarka aby uniknac niedotlenienia mozgu dziecka

Aga jak zobaczylam 2metrowy drut to zbladlam i nie zgodzilam sie a moje dziecko i tak bylo sine ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo i w sumie z opieki to tez jestem zadowolona bo spedzilam tydzien przed no i tydzien po prawie polozne bardzo mile i troskliwe