Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żAAAbAAA

CIĄŻE BIOCHEMICZNE - czy jest jakiś limit???

Polecane posty

Gość bzdrua z ta ...
zaba na pocieszenie Ci powiem ze ja tez nie mialam w tej ciazy objawow nawet lekarce mowilam bo ani piersi nie bolaly ani siku nie chodzilam w nocy no nic nerwowa bylam jedynie, objawy zaczely sie od 6 tyg i wtedy wymioty mdlosci spacery do lazienki 3 razy w nocy :O wiec spokojnie kazda ciaza jest inna :)

27.10.2009] 21:52 [zgłoś do usunięcia] żAAAbAAA No tak... pewnie fakt, że testy wyszły wtedy pozytywnie też sobie wmówiłam? szkoda słów... odpowiadam: nie wmówiłaś ale niepotrzebnie się o nich dowiedziałaś! ja też chcę drugie dziecko ale nei latam z testami codziennie w dniu spodziewanej miesiączki, albo i wcześniej, bo po co mam się nakręcać.. od ok pół roku się nie zabezpieczam i 3 cykle w ciągu 6 miałam ze spóźnieniem odpowiednio tydzień, 4 dni i 3 tygodnie, pewnei gdybym od razu zrobiła testy to bym dziś pisałą że 3 ciąże poroniłam :D

Gość zAAAbAAA
bukaa--------> napisałam wyraźnie, że test robiłam tydzień temu i wyszedł POZYTYWNY. to bzdura...---------> dzięki wielkie za wszystko co napisałaś:) naprawdę to podtrzymuje na duchu niemniej jednak dziś jest 36dc, czyli zaczął się 6-ty tydzień, a u mnie wciąż zero objawów:O Nie wiem, może to jednak jakaś cysta na jajniku?

Gość zAAAbAAA
teletubisie----------> moje @ są zawsze regularne. No i wybacz, ale kiedy miałabym robić test jak nie w dniu spodziewanej @ albo i nawet później, bo w dwóch pierwszych przypadkach robiłam 4 dni po spodziewanej @, a w dwóch ostatnich w dniu spodziewanej @? Na co mam czekać? do 3 czy do 6 miesiąca ciąży? W tej chwili tak długo czeka sie na wizytę u mojego ginekologa, że muszę wiedzieć od razu. Zresztą na co miałabym czekać? Nie robiłam tych testów przed terminem @. Poza tym tak czy siak - moje @ nie spóźniały się nigdy, a jak się spóźniały to tylko wtedy, gdy starłam się o ciążę i okazywało się w rezultacie, że rzeczywiście to jest powodem więc nie wiem o co się czepiasz?

nie czepiam się, tylko to, że często zdarzają się ciąże tzw biochemiczne jest normalnym zjawiskiem, ja też zwykle mam regularne @, opóźnienia zdarzają mi się tylko latem lub przy stresach i wysiłku dużym... kiedy masz robić test? tak jak zalecają ginekolodzy czyli 2-3 tyg po spodziewanej @ po co Ci wcześniej? to w niczym Ci nie pomoże tylko stresuje... co to zmieni że zrobisz test? nic, jaka różnica czy dowiesz się w 1 czy 3 mcu ciąży? a nawet 6tym? jak jest zdrowa ciąża to żyjesz normalnie swoim życiem :) ja o ciąży z synkiem dowiedziałąm się w 7tc tylko dlatego, że powiększyły mi się piersi i napuchły nogi, był czerwiec więc to że @ mi się spóźnia nie było dla mnie powodem do testu, była to miła niespodzianka :)

W takim razie podziwiam i szczerze zazdroszczę, że masz tak lekkie podejście do tego typu spraw. Niemniej jednak uważam, że zwlekanie z testem w momencie, gdy nie pojawia się @ uważam za nieodpowiedzialność dlatego, że nie tylko ciąża może być powodem zatrzymania @, a niestety również różne choroby kobiece, o których lepiej wiedzieć wcześniej i leczyć od razu niż później... nie wspominając o ciąży obumarłej, która noszona zbyt długo jest bardzo niebezpieczna nawet dla życia...

Gość kocusio2
ZAAAABA ja mialam 2 ciaze biochemiczne.@ opoziala mi sie 10 dni wiec zrobilam test.Oczywiscie byl pozyt.i hcg rowniez.Po 2 dniach zaczelam plamic i tak przez okolo 10dni a na @ czekalam kolejne 2tyg.Wiec ciaza biochemiczna moze i tak wygladac a nie tylko opoznienie @ o pare dni. Obecnie staram sie o dziecko.Powodzonka ZAAAABA!

a moim zdaniem to Ty jesteś przewrażliwiona, ja się nie martwię o to że mi się @ kilka dni spóźnia bo chodzę do gina co kwartał i nie mam żadnych chorób stwierdzonych ani podejrzanych, wg moich 2 lekarzy to jest normalna rzecz że się czasami @ spóźnia, i że czasami może być to ciąża biochemiczna

Gość kocusio2
Ciaza biochemiczna to rzecz normalna tak jak piszesz.Wiele kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy ze byla u ich taka ciaza.Bardziej normalnie to wyglada jesli dostajesz @ po np. tygodniu.Czyli traktujesz to jako opozniona@.U mnie natomiast @ spozniala sie 10 dni a pare dni pozniej dostawalam plamienia i tak przez okolo 10dni. Od plamien po 2 tygodniach dopiero przychodzila normalna @.Czyli @ nie mialam przez miesiac.

kocusio---------> czy Tobie te ciąże przytrafiły się też jedna po drugiej, pod rząd? byłaś może u lekarza?

Gość kocusio2
ZAAABAAA tak jedna do drugiej.Obecnie lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci.Lekarz powiedzial mi ze zarodek mogl miec wady genetyczne.W sumie to ciezko powiedziec tak naprawde dlaczego tak sie dzieje.Mialam niedawno robione HSG i jajowody sa drozne a macica oki.Teraz musze zrobic androgeny. Dlugo sie starasz o dziecko?pozdr.

Dzięki, że piszesz:) Nie, niedługo, bo właśnie te dwa, nieszczęsne cykle:O A z Twoim zdrowiem jest coś nie tak, że leczysz się w klinice niepłodności? Od kiedy się leczysz? po tych dwóch ciążach biochemicznych czy już wcześniej?

Gość kocusio2
Lecze sie w klinice poniewaz mam problemy z zajsciem w ciaze a staram sie 1.5roku.I dlatego tez ze byly pod rzad 2 ciaze biochemiczne.Najwazniejsze ze jajowody sa drozne i macica oki.Owulacja niby tez u mnie wystepuje,nasienie dobre a dziecka nie ma:(Dlatego zapisalam sie do kliniki. Zycze jak najszybciej II kreseczek na tescie:)Pozdr.:)

Gość zabaaa ty jakas
nienormalna jestes, po 2 cyklach rozpaczasz ze dziecka nie masz :/ jakbys po 2 latach nie mogla zajsc w ciaze ale po 2 cyklach? ciaza to nie zakupy w markecie, chce i mam

A co lekarz na te dwie ciąże biochemiczne pod rząd? jak to skomentował? czy to normalne? W ogóle miałaś jakiekolwiek problemy zdrowotne (kobiece) wcześniej? Bo ja nigdy i zastanawiam się czy może jest coś jednak nie tak:( Ale nic mnie nie boli, miesiączkuję regularnie... Tak jakby wszystko było ok, ale chyba jednak nie jest:O Do lekarza idę dopiero w piątek, bo teraz cały czas jest krwawienie. Ostatnim razem trwało 8 dni i mam nadzieję, że teraz nie będzie dłużej, bo chciałabym jak najszybciej iść do lekarza. Ja Tobie również życzę dwóch kresek na teście i to jak najszybciej:) I jeszcze raz dziękuję, że piszesz:)

Gość kocusio2
ZAAAbAAA mysle ze ciaze biochemiczne to normalna rzecz.Chyba ze sie czesto powtarzaja.Starasz sie dopiero drugi miesiac wiec nie masz sie o co martwic.Moj lekarz powiedzial ze zarodek mogl miec wady genetyczne.A lekarz z kliniki leczenia niepl.nic nie skomentowal tylko zlecil badania. Zadnych problemow zdrowotych nigdy nie mialam. Trzeba cierpliwie czekac:)

Gość kocusio2
androgeny

kocusio-------> zaglądasz tu jeszcze? powiedz mi czy Ty masz jakieś problemy skórne? dlaczego lekarz akurat zlecił Ci badanie androgenów? i jak wyniki tych badań? Jeśli możesz, to napisz co to są za badania, gdzie należy je wykonać i ile kosztują. I jak starania? ruszyło coś;) pozdrawiam:)

Gość kaka28
Ja przechodzę właśnie 6 ciążę biochemiczną, tydzień po spóźnieniu @ blede kreski na teście i hcg wskazują ciążę, na usg tworzy się malutki pęcherzyk ok. 3-4 mm i po jakimś czasie pojawiają się plamienia któe trwają nawet do 10 dni i dochodzi do krwawienia, tak za każdym razem . Robię badania i szukam przyczyny ale wyniki wychodzą w normie, czy któraś z was miała podobne przypadki?

Gość mam nadzieje A
Wątek starszy ale wciąż aktualny problem, ciąża biochemiczna, miałam już kilka razy tak żęw dniu spodziewanej miesiączki test okazywał się pozytywny, druga kreska piękna wyrażna a po kilku dniach pojawiało się krwawienie, nie mamy problemów zdroaotnych, wszystkie wyniki w normie a mimo to nie mogę zajść w ciąże bo zawsze ją trace, czy któraś miała podobny problem a mimo to udało się donosić do końca, albo czy są tu kobiety które mają podobny problem i z nim walczą

Gość kaka28
mam nadzieje A napisz do mnie na maila kaka3g@poczta.fm pozdrawiam

Gość a czy sprawdzałyście TARCZYCĘ
sama ciąża biochemiczna nie jest niczym dziwnym i niespotykanym każda kobieta, która współżyje doświadczyła choć jeden raz w życiu ciąży biochemicznej jednak notorycznie powtarzające się ciążę biochemiczne najcześciej powodowane są NIEDOCZYNNOŚCIĄ TARCZYCY

Gość kaka28
Ja właśnie powtarzałam kolejny raz tarczycę i niby wyniki mieszczą się w normie, ale TSH mam 2,8 ft4 0,89 norma od 0,70 do 1,48, p/ciala anty Tpo

Gość TSH 2,8 to niestety nie jest
wynik w normie TSH powinnaś mieć mniej więcej 1 jeśli masz problem z zajsciem w ciążę to tym bardziej sugeruje niedoczynność tarczycy

Gość kaka28
p/ciała anty Tpo i anty Tg ujemne

Gość kaka28
o ciążę zawsze się staram nawet do 7 miesięcy, mam podejrzenie pcos, mam podwyższone androgeny.