Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

an_tomas

poród w redłowie

Polecane posty

zostalo mi jeszcze 6 tygodni. tylko albo az... planowana cesarka...przegladam fora internetowe, pytam znajomych i z kazdym dniem wiem coraz mniej i coraz wiecej mam watpliwosci...moglybyscie podzielic sie ze mna wiedza, doswiadczeniem?! przede jak jest z terminem gdy cesarka jest planowana? czekac na skurcze czy ustalic termin wczesniej? jaki jest personel? warunki na oddziale? ksiazeczka ubezpieczeniowa potrzebna? tyle na poczatek:) z gory wielkie dzieki:)

Gość nununu
hej ja pierwsza core rodzilam w redlowie;)nie wiem jak z cesarka ,bo rodzilam naturalnie ale moge przedstawic ci warunki i opieke z wlasnego doswiadczenia,wiec opieka po porodzie zadowalajaca,przez pierwsze trzy godziny porodu prowadzila mnie wrrrredna polozna ,ale po zmianie trafilam naprawde na polozna aniola:)trafilam na sale poporodowa trzy osobowa,lezalam z cudownymi kobietkami ,ktore nie byly pierworodkami,:)wiec troche mi doradzaly:)rodzilam z partnerem,wiec porod odbywal sie na pojedynczej sali:)

czyli jak wszedzie wszystko zalezy od ludzi na ktorych sie trafi:) a co z pakowaniem do szpitala? co powinnam wziac? jak tam czytam na forum co trzeba to musialabym wziac ze dwie walizki:)

Gość nununu
ja mialam porod naturalny,wzielam ze e soba: dwa ciemne duze reczniki najwieksze podpaski(chociaz w szpitalu uzywalam tamejszych wkladow) plyn do higieny intymnej grzebien,szampon itd... kremy do twarzy i ciala majtki staniki dla karmiacych szlafrok dwie koszule po porodowe i jedna do porodu wode do picia dokumenty paczke pampersow dla dzidzi najmniejsza trzy zmiany ubranek krem sudokrem czapeczke rekawiczki,skarpetki ubrania na wyjscie ze szpitala mialam przyszykowane w domu dla mnie i malenstwa plus fotelik samochodowy(maz przywiozl jak nas odbieral) sol fizjologiczna kocyk lub rozek jak przyjedziesz do szpitala miej na wierzchu dokumenty,i odziez do porodu.

Gość nununu
ale tak szczerze to polecano mi bardziej Wejcherowo,zdecydowalam sie na redlowo bo bylo blizej;)acha jeszcze wazna sprawa,niecale trzy lata temu jak rodzilam byl zakaz wchodzenia na oddzial polozniczy ludziom i rodzinie z zewnatrz,z jednej strony to bylo dobre ,ze wzgledu na prywatnosc matki karmiacej i zarazki wnoszone przez obcych,ale nie wiem jak jest teraz;)

znow dzis biegalam po sklepach, ciagle wydaje mi sie, ze czegos jeszcze potrzebuje a o innych rzeczach mysle, ze moze tak naprawde nie beda mi potrzebne. kompletne szalenstwo:) kupilam tetrowe pieluchy...kilkanascie sztuk...i zastanawiam sie czy nie za malo a po chwili, ze po co mi az tyle. a moze powinnam kupic flanelowe?! tylko zamiast tetrowych czy po za tetrowymi?! i ile?! a wkladki laktacyjne? do szpitala niby potrzebne....ale czy napewno? a jednorazowe majtki? chce miec to juz z glowy a z grugiej strony mysle sobie, ze juz nigdy nie bede miala tak dobrze jak teraz wiec powinnam lepiej ten czas wykorzystac. wizyta u lekarza 16...wytrwac do tego terminu a potem to juz z gorki:) i niech sie dzieje co chce:)

Gość nununu
pieluch tetroych i flanelowych nigdy dosc;)szybko sie zuzywaja;)wkladki bralam do szpitala ale kompletnie sie nie przydaly,bo dziecko caly czas wisialo na piersi by pobudzic laktacje,za to w domu o jezzzzzu sznie nadazalam z wymiana;)jednorazowe majtki tez wzielam do szpitala i tez nie bylam z nich zadowolona;)zwykle bawelniane majciochy reformy zdaly lepiej egzamin;)

Gość nununu
spokojnie dasz rade;)ja rodzilam dwie kluchy naturalnie i bylo wszystko ok.tylko nie sluchaj ciotek dobra rada za bardzo,podchodz do porodu bez stresu(przynajmniej staraj sie go opanowac ha ha )bedzie dobrze;)

musi byc dobrze...w teorii ale pozostaje jeszcze praktyka:) a co do stresu to ekspertem od tego jest moj maz, dwie zestresowane osoby pod jednym dachem groza wybuchem, wiec ja nie moge sobie na niego pozwolic:)