Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomasz Bartkowiak

Witam i zapraszam do mnie Fotografia ślubna

Polecane posty

Gość Tomasz Bartkowiak

Witam serdecznie! Zapraszam na moją autorską stronę do zapoznania się ze zdjęciami ślubnymi. Jestem ciekaw wszelkich opini i sugestii o zdjęciach oraz stronie ;) Wszelkie szczegóły dotyczące zdjęć, oferty i zakresu cen proszę kierować na maila lub telefonicznie. Zakres usług: Poznań, Warszawa, Wrocław, Szczecin i cała Wielkopolska ;) Pozdrawiam! Tomasz Bartkowiak www.tomaszbartkowiak.pl

Gość Pamflecistka
Tomku robisz piękne zdjęcia i masz całkowicie nie powtarzalne pomysły. Widać że nikogo nie podpatrujesz. Masz na stronie mnóstwo zdjęć tych samych młodych par nie to co u innych fotografów którzy na stronie pokazują góra 3 zdjęcia tej samej pary. Takie podejście całkowicie ciebie uwiarygadnia. Szokiem jest ilość zdjęć które dajesz w formie papierowej. Szukając fotografa zazwyczaj proponowano 50 do 70 zdjęć. Nie napisałeś na stronie w jakim formacie robisz zdjęcia RAW czy dobry mocny JPG którym mało osób umie się posługiwać. Bardzo ładna przejrzysta strona taka intuicyjna. Umieść jeszcze na stronie NIP bo dowiedziałam się od kolegi że fiskus robi nagonki na takie strony. Jeszcze raz gratuluję. Zdjęcia po prostu baja, bajka.

Gość a jaaa
"nikogo nie podpatrujesz" dobre:) zdjęcia z mostu faktycznie bardzo oryginalne.. zdjęcia generalnie niezłe moim zdaniem i abstrahując duża pani młoda z blond włoskami jest najgorzej wyglądająca panną młoda jaką widziałam, ogromne cyce wywalone i źle dobrana suknia,masakra.. dobrze ze chociaż szal do kościoła założyła:D

Gość Tomasz Barktkowiak
ten temat nie powstal po to, żeby kogoś obrażać...

Gość jusaa
a powiedz mi jedną rzecz.Moja koleżanka niedawno dostała swoje zdjęcia za płycie i okazało sie że wszystkie są znaczone w rogu.Jeśli chce bez tego znaczka musi zapłacić u fotografa.Jest rozczarowana. Czy ty też tak robisz? co o tym myślisz, można jakoś to załatwić? ona nie mieszka za Pl i prosiła mnie żebym dowiedziała się czy można coś z tym zrobić..

Gość bibka na 2 baty
a to ze musisz sie reklamowac na forum zle o tobie swiadczy wcale sie nie dziwie ze jestes w desperacji bo te foty sa zenujace same centralne kadry same profile te zdjecia nic nie mówia jak chcesz to pokaze ci jak sie robi zdjecia chcesz??

Gość bibka na 2 baty
jusua skoro dostała na płycie to sa znaki wodne bo tak sie temu komus podobało i tak sobie zrobił

Gość jusaa
oni zrobili tak bo chcieli na tym dodatkowo zarobić.Dostała zdjęcia w albumie a jeśli chce mieć więcej musi dodatkowo zapłacić.Bardzo nieładnie moim zdaniem..może czegoś nie doczytała lub po prostu nie przewidziała tego.

Gość e tam nic
nic szczegolnego :o moj brat robi lepsze ;) jest fotografem.

Gość zgrywusia
Pamlecistko BRAWO do twojej wypowiedzi. PIĘKNE CAŁKOWICIE NIEPOWTARZALNE ZDJĘCIA!!!!!!! Piękna wzorcowa strona a zdjęcia niepowtarzalne w pomysłach, odlot... Nie rozumiem tylko tego obrabiania zdjęć ale pomimo tego są śliczne.

Gość e tam nic
albo wciąż przekrzywiasz obiektyw i zdjecia sa "ukośne", albo centralnie. Brak perspektywy, lub słaba, żadnych panoramicznych. Mozna wiedziec jaki warsztat/ wykształcenie Pana? Acha, i tez widze z Poznania ;)

Gość ...wtrącenie...
e tam nic to najwyraźniej fotograf zazdrośnik. Ucz się jak robić zdjęcia a nie zazdrościć. Piknę fotki i odwaga że fotografowanie ludzi mąło fotogienicznych. Szacuneczek że fotograf uzyskał zgodę na publikowanie zdjęć od tak mało fotogienicznych osób.

Gość ...wtrącenie...
Przepraszam za mój teks-padła mi klawiatura

Gość e tam nic
nie jestem fotografem zazdrosnikiem, tylko siostra fotografa, ktory robi naprawde ciekawe, pomyslowe zdjecia ślubne. Widzialam juz sporo zdjec tego rodzaju i mam porownanie.

Gość Tomasz Bartkowiak
Jezeli chodzi o znaczone zdjecie, czyli z tzw. znakiem wodnym to za duzo sie nie da zrobic. To jest dobra proaktyka na stronki www, zeby nikt nie kopiowal twoich zdjec. Ale jako kopie dla klientow takich rzeczy nie praktykuje. A propo tej Pani co ma tyle do wtracenia, to zapraszam na strony najlepszych zagranicznych fotografow. Zdjecia z przekrzywionym kadrem to normalka (tzw. odejscie od stereotypów), zdjęcie krzywe to są wtedy jak sie fotografuje panoramy i nie wyjdzie równo. A jeżeli chodzi o zdjęcia z profilu to jak najbardziej prawidłowy zabieg, zdjęcia na wprost wygladaja strasznie plasko, brak trojwymiarowosci. ALe ok...moze sie nie znam ;) i nie wiem co ma potrzebne wyksztalcenie do jakosci zdjec. Chetnie zobacze strone brata, to razem obejrzymy i ocenimy z kolezankami postepy ;)

Gość e tam nic
no nie Powie mi Pan, ze wykształcenie czy warsztat nie ma w ogole znaczenia. Owszem, wazne jest doswiadczenie i pomysly ale technika rowniez. Nie jestem upowazniona do reklamowania brata i zamieszczania Jego zdejc czy linkow na forach.

Gość tam nic
panie Tomku to co w takim wypadku powiesz pan na stronę www.fotosikorski.pl

Gość e tam nic
Hmm, to moze chociaz powie Pan, w jaki sposob nabywał umiejetnosci fotografowania? Szkoły, kursy, warsztaty, samouk? Wie Pan, czasem troche profesjonalizmu nie zaszkodzi.

Gość Tomasz Bartkowiak
A Pani wyżej ksiazke pisze ? :) Co do strony podanej, to zdjecia ok, choc moze ja preferuje wieksza obrobke, ale ogolnie spoko. To co mi nie podchodzi jak juz tak sobie tutaj piszemy to jedynie nienaturlane niektore fotki, jak te np. na kregielni, ja takich sesji nie preferuje, ale wiadomo pary i ich zachcianki sa rozne. A co do zdjec nocnych to potrzeba troche doswiadczenia i sprzetu, bo blyskanie fleszem na wprost nie zdaje dobrych rezultatow. Ale widac, ze fotograf warsztat ma. Pozdrawiam

Gość mnie sie podobaja widac
Mlodych,a nie tylko artystyczne cienie jak u niektorych fotografow. Nieprzekombinowane :)

Gość e tam nic
Nie pisze ksiazki. Jesli nie odpowiada Pan na pytanie o warsztat, to chyba Go Pan nie posiada. Albo ma sie talent i nadrabia sie brak warsztatu, albo sie nei ma talentu tylko checi a wówczas brak wartsztatu wychodzi. Troche krytyki kazdemu sie przyda, nieprawdaz? ;) Radze sie doszkolic. Wie Pan, to tak jak czasem jest z aktorami. Nie maja warsztatow, studiow aktorskich, a jednak ogladamy ich w tv. Nie kazdy jest dobry, czasem ktos ma wrodzony talent. Z fotografami jest podobnie, z tym, ze ja wole płacic za profesjonalną prace a nie amatorszczyznę. Nie wystarczy dobry sprzęt. Trzeba umiec sie tym sprzetem poslużyć

Gość Tomasz Bartkowiak
szkoda pisac... nie zakladalem tematu, zeby zaczynac smieszne dyskusje. A poza tym nie czuje potrzeby zeby sie komus spowiadac... napisalas swoje to idz obrazac inne tematy...

Gość e tam nic
Słucham?????? Daje Pan link do swojej strony zaznaczajac, ze chce Pan poznac opinie innych. Wyraziłam takową zaznaczajac, ze brak Panu profesjonalizmu i warsztatu (chcialam potwierdzenia mojego przypuszczenia ale tutaj Pan nie chcial odpowiadac). Nie potrafi Pan przyjac krytyki? Kolejna oznaka braku profesjonalizmu.

Gość AgnieszkaPoznań
Człowieku ty nawet nie wiesz kogo krytykujesz mam na myśli stronę www.fotosikorski.pl. Do pięt mu nie dorastasz tak jak i kilku innym. Ty nawet nie wiesz co to znaczy warsztat fotograficzny a rzucasz takie pojęcia. O robieniu zdjęć nocnych nie podejmuj tematu bo się błaźnisz. Zdjęcia masz po prostu złe techniczne, podpatrywane tematy, ukrywanie błędów naświetlenia w zdjęciach czarno białych i pisanie głupot o obróbce zdjęć. Zdjęcia obrabia grafik komputerowy a fotograf tylko woła pliki RAW. Nie wiem czy ty rozumiesz co to znaczy obróbka graficzna a wołanie plików RAW. Weź człowieku słownik synonimów i przeczytaj co do znaczy ,,pamflecista" i przeczytaj jeszcze raz posta kuplecistki. Tacy jak ty mamią kobiety tekstami. Rozmawiałam z wieloma fotografami i dzięki temu wiele się nauczyłam. Podałam stronę p Sikorskiego ale rozmawiałam też z panem Marchewka strony www.fotowspomnienia.net.pl , www.fotoslub.pl , www.tworekfotograficy.com , www.darekstawski.com , www.kalina-studio.com To są osoby które poprzez swój styl są rozpoznawalne na rynku usług fotograficznych. To ich inni podpatrują i lepiej lub gorzej naśladują. Ty owszem też jesteś rozpoznawalny bo tylu połamanych zdjęć jeszcze nigdzie nie widziałam.

Gość Tomasz Bartkowiak
temat zaczela Pani od obrazania i wysmiewania sie ze zdjec, do prawdziwej konstruktywnej dyskusji duzo brakuje piszac takie posty... moglbym napisac ze skonczylem najelpsze szkoly fotograficzne a Pani i tak by wiedziała swoje... dlatego kończe dyskusje.

Gość e tam nic
A moze mi Pan powiedziec, w ktorym miejscu Pana wysmiałam i obrazilam? Przeczytalam temt od początku raz jeszcze i nie dopatrzylam sie czegos takiego. Moje pierwsze wrazenie bylo takie jak napisalam, czyli "nic szczegolnego". Pozniej rozwinelam dlaczego i co mi sie nie podoba. To Pana tak uraziło? Sadzi Pan, ze wysmiewalam sie? :o Chyba nei mamy o czym rozmawiac. Lepiej niech Pan pocwiczy przyjmowanie krytyki. Nie mozna wyrazic opinii jesli jest negatywna? Czekał Pan na same pochwały?

Gość trzecia zmiana-usypiam
Pamlecista to prześmiewca Zdjęcia są po prostu bardzo złe i widać manipulowanie osobami odwiedzającymi stronę. Zdjęcia są bardzo mocno przebrane. Pary mają po kilka zdjęć. Zazwyczaj na stronie umieszcza się ładne zdjęcia. Czy te zdjęcia to najładniejsze jakie pan wykonał?

Gość miiiiiiiiii
a mi sie bardzo podoba, super zdjecia, zazdrosnicy zawsze cos znajda i sie madrza , nie cierpie takich ludzi, sami pewnie zielonego pojecia nie maja a krytykuja,ale to kafeeeeee zawsze sie jakas menda znajdzie , ehhh

Gość wredna baba.
ja króciutko- TE ZDJĘCIA TO DNO

Gość SAMIRANIA
DO e tam nic pokaz swoje zdjecia jak taaaaaak sie znasz na fotografi P. Tomku bardzo ladne zdjecia)