ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 Witajcie. Mam 18 latUrodziłam dziecko.Jakoś po 7 miesiącach po urodzeniu, tak mniej więcej tydzień po miesiące robi mi się mała rana przy samym początku vaginy parę milimetrów ma ale strasznie boli wygląda to jakby ktoś pociągnął kawałek skóry, oprócz tego zbiera mi się tam w okolicach warg jakby biały serek.czasami też tak mam że wszystko swędzi.To trwa tydzień i mija.Dodam że miałam tylko jednego partnera w życiu a on tylko spał ze mną i z nikim innym. Co to może być? Co mogłabym zastosować?? Dziękuje bardzo za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moze drożdzaki Napisano Październik 28, 2009 A moze to infekcja drożdzakami , idź do gina , ja mieszkam po za polska u nas te preparaty bez recepty a w kraju chyba trzeba miec recepte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A podaj nazwe i gdzie kupic Napisano Październik 28, 2009 Mieszkam w uk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 dziękuje bardzo. a wiesz skąd mogły się wsiąść? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 Ojj..drozdzaki jak nic...Idz do lekarza ..to nic strasznego jednak wymaga leczenia..chwilowo bez paniki kochana...kup clotrimazon w masci(jest bez recepty)lub globulki propolisowe...ewentualnie nasiadowki z rumianku...to tak doraznie ale niestety nie obedzie sie wizyty u cipkologa.Nie zwlekaj:)Zdrowka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 jeszcze raz dziękuje kurcze naprawdę :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 wiesz...tego mozesz sie nabawic nawet jesli nie jestes aktywna sexualnie...brudne rece...deski klozetowe..zly proszek do bielizny..wszystko wszystko wszystko...nawet jak bielizna ma domieszke poliestru i sie spocisz tam na dole...Dlatego mij kochany pan ginekolog zawsze mowi..Bawelniane gacie i mydlo glicerynowe...zadne plyny do higieny intymniej...i osobny maly reczniczek do wycierania intymnych miejsc:)Bedzie ok.Dostaniesz globulki i po sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 to dobrze przynajmniej jestem spokojniejsza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 ale czy do tego dochodzi biala piekaca wydzielina z pochwy?czy tylko masz taki osad w okolicach?A ja Twoja cytologia?kiedy oststnio robilas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 a jak rodzilas?peklas naturalnie czy mialas nacinanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 tylko taki osad. cytologie hm... chyba w ogóle takiego badania nie miałam robionego a na pewno nie po ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 mozliwe ze masz infekcje rany poporodowej jezeli nie mialas oczywiscie cesarki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 nacinali mi krocze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 ale rana dawno się zagoiła.w ciązy miałam też ten "osad" ale nie piekło i ran nie było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 No kobieto ....do ginia czympredzej...CYTOLOGIA TO PODSTAWOWE BADANIE KTORE KOBIETA POWINNA ZROBIC PRZED I PO CIAZY.... jjestes mloda wiec napewno bedzie ok..ale jesli bedzie ok.poczytaj o cytologi w internecie.Wpisz w google badanie cytologiczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 wiem na czym to polega :) do ginekologa dopiero na 9 listopada mam a czekałam 3 miesiące.także jeszcze trochę mogę poczekać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 takie zlogi biale serowate miedzy wargami sromowymi to normalka...ale jesli jest pieczenie to idz do lek.zapewne masz drobna infekcje itd..ale cyto zrob.to badanie przesiewowe w profilaktyce raka szyjki macicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 Badanie cytologiczne Cytologia to kolokwialne określenie badania cytologicznego, które jest badaniem przesiewowym w kierunku raka szyjki macicy - w zasadzie jedynego badania przesiewowego w kierunku choroby nowotworowej we współczesnej medycynie. Opiera się na spostrzeżeniu Papanicolau z początku zeszłego wieku. Badanie cytologiczne pozwala na wczesne rozpoznanie stanu przedrakowego szyjki macicy. Polega ono na mikroskopowej ocenie rozmazu pobranego z tarczy i kanału szyjki macicy. Badanie nie jest bolesne. Jak każde badanie ginekologiczne tak i to wymaga od kobiety ogólnego rozluźnienia się. Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego. W dzisiejszych czasach, badanie to jest rutynowym, wykonywanym przez wszystkich lekarzy ginekologów, dla niektórych grup zawodowych wręcz obowiązkowe. Profilaktyczne badanie cytologiczne powinien zlecić lekarz ginekolog przynajmniej raz w roku. Linki zewnętrzne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 na pewno powiem lekarzowi żeby mi te badanie zrobił.najgorsze jest to że to trwa aż tydzień.i zero kontaktów intymnych to jest najgorsze.jeszcze raz dziękuje na prawde. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 Badanie cytologiczne Cytologia to kolokwialne określenie badania cytologicznego, które jest badaniem przesiewowym w kierunku raka szyjki macicy - w zasadzie jedynego badania przesiewowego w kierunku choroby nowotworowej we współczesnej medycynie. Opiera się na spostrzeżeniu Papanicolau z początku zeszłego wieku. Badanie cytologiczne pozwala na wczesne rozpoznanie stanu przedrakowego szyjki macicy. Polega ono na mikroskopowej ocenie rozmazu pobranego z tarczy i kanału szyjki macicy. Badanie nie jest bolesne. Jak każde badanie ginekologiczne tak i to wymaga od kobiety ogólnego rozluźnienia się. Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego. W dzisiejszych czasach, badanie to jest rutynowym, wykonywanym przez wszystkich lekarzy ginekologów, dla niektórych grup zawodowych wręcz obowiązkowe. Profilaktyczne badanie cytologiczne powinien zlecić lekarz ginekolog przynajmniej raz w roku. Linki zewnętrzne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 dziękuje.a teraz mogę spokojnie iść w końcu spać bo to mnie męczyło i męczyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZamaskowanaSamica 0 Napisano Październik 28, 2009 ojjj..wytrzymasz..zawsze sa inne rodzaje "pomocy" sobie jak i partnerowi..narazie jednak jesli masz dyskonrort w okolicach intymnych to daj sobie na luz z bzykaniem..jesli to grzyby lub drozdze to partnera tez mozna zarazic.Zapewne bedziecie potrzebowali leczenia oboje(on pewnie dostanie kremik do ptaszka)...bedzie dobrze bez paniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziabucha 0 Napisano Październik 28, 2009 jeszcze raz dziękuje i dobranoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach