Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ziabucha

rana na dole.Błagam pomóżcie.

Polecane posty

Witajcie. Mam 18 latUrodziłam dziecko.Jakoś po 7 miesiącach po urodzeniu, tak mniej więcej tydzień po miesiące robi mi się mała rana przy samym początku vaginy parę milimetrów ma ale strasznie boli wygląda to jakby ktoś pociągnął kawałek skóry, oprócz tego zbiera mi się tam w okolicach warg jakby biały serek.czasami też tak mam że wszystko swędzi.To trwa tydzień i mija.Dodam że miałam tylko jednego partnera w życiu a on tylko spał ze mną i z nikim innym. Co to może być? Co mogłabym zastosować?? Dziękuje bardzo za odpowiedź.

Gość moze drożdzaki
A moze to infekcja drożdzakami , idź do gina , ja mieszkam po za polska u nas te preparaty bez recepty a w kraju chyba trzeba miec recepte

Gość A podaj nazwe i gdzie kupic
Mieszkam w uk

Ojj..drozdzaki jak nic...Idz do lekarza ..to nic strasznego jednak wymaga leczenia..chwilowo bez paniki kochana...kup clotrimazon w masci(jest bez recepty)lub globulki propolisowe...ewentualnie nasiadowki z rumianku...to tak doraznie ale niestety nie obedzie sie wizyty u cipkologa.Nie zwlekaj:)Zdrowka.

wiesz...tego mozesz sie nabawic nawet jesli nie jestes aktywna sexualnie...brudne rece...deski klozetowe..zly proszek do bielizny..wszystko wszystko wszystko...nawet jak bielizna ma domieszke poliestru i sie spocisz tam na dole...Dlatego mij kochany pan ginekolog zawsze mowi..Bawelniane gacie i mydlo glicerynowe...zadne plyny do higieny intymniej...i osobny maly reczniczek do wycierania intymnych miejsc:)Bedzie ok.Dostaniesz globulki i po sprawie.

tylko taki osad. cytologie hm... chyba w ogóle takiego badania nie miałam robionego a na pewno nie po ciąży.

No kobieto ....do ginia czympredzej...CYTOLOGIA TO PODSTAWOWE BADANIE KTORE KOBIETA POWINNA ZROBIC PRZED I PO CIAZY.... jjestes mloda wiec napewno bedzie ok..ale jesli bedzie ok.poczytaj o cytologi w internecie.Wpisz w google badanie cytologiczne.

wiem na czym to polega :) do ginekologa dopiero na 9 listopada mam a czekałam 3 miesiące.także jeszcze trochę mogę poczekać :)

takie zlogi biale serowate miedzy wargami sromowymi to normalka...ale jesli jest pieczenie to idz do lek.zapewne masz drobna infekcje itd..ale cyto zrob.to badanie przesiewowe w profilaktyce raka szyjki macicy.

Badanie cytologiczne Cytologia to kolokwialne określenie badania cytologicznego, które jest badaniem przesiewowym w kierunku raka szyjki macicy - w zasadzie jedynego badania przesiewowego w kierunku choroby nowotworowej we współczesnej medycynie. Opiera się na spostrzeżeniu Papanicolau z początku zeszłego wieku. Badanie cytologiczne pozwala na wczesne rozpoznanie stanu przedrakowego szyjki macicy. Polega ono na mikroskopowej ocenie rozmazu pobranego z tarczy i kanału szyjki macicy. Badanie nie jest bolesne. Jak każde badanie ginekologiczne tak i to wymaga od kobiety ogólnego rozluźnienia się. Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego. W dzisiejszych czasach, badanie to jest rutynowym, wykonywanym przez wszystkich lekarzy ginekologów, dla niektórych grup zawodowych wręcz obowiązkowe. Profilaktyczne badanie cytologiczne powinien zlecić lekarz ginekolog przynajmniej raz w roku. Linki zewnętrzne

na pewno powiem lekarzowi żeby mi te badanie zrobił.najgorsze jest to że to trwa aż tydzień.i zero kontaktów intymnych to jest najgorsze.jeszcze raz dziękuje na prawde.

Badanie cytologiczne Cytologia to kolokwialne określenie badania cytologicznego, które jest badaniem przesiewowym w kierunku raka szyjki macicy - w zasadzie jedynego badania przesiewowego w kierunku choroby nowotworowej we współczesnej medycynie. Opiera się na spostrzeżeniu Papanicolau z początku zeszłego wieku. Badanie cytologiczne pozwala na wczesne rozpoznanie stanu przedrakowego szyjki macicy. Polega ono na mikroskopowej ocenie rozmazu pobranego z tarczy i kanału szyjki macicy. Badanie nie jest bolesne. Jak każde badanie ginekologiczne tak i to wymaga od kobiety ogólnego rozluźnienia się. Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego. W dzisiejszych czasach, badanie to jest rutynowym, wykonywanym przez wszystkich lekarzy ginekologów, dla niektórych grup zawodowych wręcz obowiązkowe. Profilaktyczne badanie cytologiczne powinien zlecić lekarz ginekolog przynajmniej raz w roku. Linki zewnętrzne

ojjj..wytrzymasz..zawsze sa inne rodzaje "pomocy" sobie jak i partnerowi..narazie jednak jesli masz dyskonrort w okolicach intymnych to daj sobie na luz z bzykaniem..jesli to grzyby lub drozdze to partnera tez mozna zarazic.Zapewne bedziecie potrzebowali leczenia oboje(on pewnie dostanie kremik do ptaszka)...bedzie dobrze bez paniki.