Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gospodynie ze mnie zadnaaa

jak zrobic nalesniki

Polecane posty

Chce sobie zrobic nalesniki ale nie wiem co i jak :( mam dopiero 15lat a chce sie nauczyc gotowac od podstaw moze ktos mi powiedziec krok po kroku jak zrobic nalesniki dobre?

Gość jajko mąka
mleko, trochę jogurtu naturalnego, trochę cukru i szczypta soli - miksujesz to wszystko do konsystencji półpłynnej i smazysz

Składniki: cukier puder Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: konfitura wiśniowa Sposób przyrządzenia: Jajka, sól i mleko zmiksować, dodać mąkę, mieszać aż ciasto będzie jedwabiście „gładkie”, dodać wodę i ponownie zmiksować. Patelnie rozgrzać, delikatnie natrzeć kawałkiem słoniny, wlać ciasto i kolistym ruchem rozprowadzić go po patelni. Smażyć tak długo aż brzegi naleśnika będą odstawały od patelni, a wtedy używając łopatki lub podrzucaj odwrócić go i dopiec. Konfiturę wiśniową nakładać na każdy naleśnik, zostawiając wolne brzegi i zwinąć w rulon. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

a jak nie mam miksera?

mleko ,jajko, mąka przesiana przez sitko, mikser, podczas miksowania dodać oleju no dwie duże łyżki, gorąca patelnia i do roboty, nie zrażać się niepowodzeniami, najwyżej będzie sraczka.

Gość LadyPretensja
Najlatwiej-mleko,mąka,jajko i sól.Wszystko wymiksowac do konsystencji gęstej śmietany i gotowe :)